Ο “Έλληνας της Χρονιάς” που κέρδισε τους Ουκρανούς- Βραβείο για Έλληνα καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Κιέβου

 

Ένας Έλληνας κατάφερε να κερδίσει τους Ουκρανούς, καθώς ανακηρύχθηκε “Άνθρωπος της Χρονιάς 2012”. Πρόκειται για τον ελληνικής καταγωγής, Γιώργο Δασκαλέα, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κιέβου.

 

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων διαλέξεων ο κύριος Δασκαλέας παρουσιάζει ποσοτικά μοντέλα και μεθόδους πειθαρχημένης επένδυσης.

 

Ο θεσμός για τον “Άνθρωπο της Χρονιάς” στην Ουκρανία έχει εξέχουσα σημασία, καθώς εκεί βραβεύονται άνθρωποι που ξεχωρίζουν στις επιστήμες, στον πολιτισμό και στην οικονομία.

 

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές αιτιολογώντας την επιλογή τους, ο Γιώργος Δασκαλέας είναι “ο μόνος ίσως άνθρωπος που δεν ζητά χρήματα από την Ουκρανία, αλλά τα προσφέρει! Βάζει χρήματα στην ανάπτυξη της Ουκρανίας και ξέρει ότι δεν είναι μύθος, αλλά είναι πραγματικότητα και είναι σωστό να επενδύει κανείς στην ανάπτυξη αυτή”.

 

Στη διάρκεια της απονομής, ο πρώην υπουργός, Βαλερί Τσιμπούχ, ανέφερε χαρακτηριστικά: “είναι μεγάλη μου τιμή να απονέμω αυτό το βραβείο στο φίλο κύριο Δασκαλέα που γνώρισα στην Ελλάδα. Θέλω να σας πω ότι αυτός ο άνθρωπος δεν κάνει μόνο καλά πράγματα, κάνει και προγνώσεις στον οικονομικό τομέα που είναι πετυχημένες και σωστές. Είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος ευαίσθητος και σωστός και χαίρομαι που σήμερα ήρθαν πολλοί φίλοι και από την Ελλάδα για να τον τιμήσουν”.

Πηγή: News.gr