Στην Πύλο για το Πάσχα ο πρωθυπουργός

Στην Πύλο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τον εορτασμό του Πάσχα, ωστόσο η παραμονή του στη Μεσσηνία θα είναι ολιγοήμερη, αφού τη Δευτέρα αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα, καθώς οι υποχρεώσεις είναι πολλές και ο ίδιος έχει δώσει το σύνθημα ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού και χαλάρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού ολοκληρώνει εντός των ημερών τις συνεννοήσεις για τη μετάβαση του πρωθυπουργού στο Πεκίνο, ένα ταξίδι το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάιο.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ταξίδι, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να αναδείξει τις προσπάθειες, που γίνονται με τις αποκρατικοποιήσεις, και τις ευκαιρίες, που υπάρχουν στην Ελλάδα για επενδύσεις από την κινεζική πλευρά, ενώ παράλληλα θα επιδιώξει με συγκεκριμένες κινήσεις να τονώσει το ενδιαφέρον των Κινέζων για τα ελληνικά προϊόντα.

Προχωρημένες είναι οι συζητήσεις και για την οριστικοποίηση του ραντεβού του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, το οποίο θα γίνει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Παράλληλα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ταξιδέψει ο πρωθυπουργός και στη Μόσχα το επόμενο διάστημα, για να συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν και να αναθερμανθούν οι ελληνορωσικές σχέσεις, που δεν βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στο καλύτερο επίπεδο.