Το Άγιο Πάσχα στο Μπραζαβίλ

Το απόγευμα του Μ.Σαββάτου, 4ης Μαϊου 2013, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων, μετέβη αεροπορικώς στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Κονγκό, Μπραζαβίλ, όπου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου ετέλεσε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Κατά την άφιξη του στην Ενοριακή Κοινότητα του Μπραζαβίλ, την οποία επισκέφθηκε επισήμως για πρώτη φορά, ο Επίσκοπος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους ορθοδόξους πιστούς, εκφράζοντας τα χαροποιά αισθήματα και τους οραματισμούς του για την περαιτέρω ανάπτυξη της ενοριακής ζωής, ενώ τους προέτρεψε πατρικώς να μην ξεχνούν ποτέ την προσφορά των προοδοιπορισάντων ιεραποστόλων, ως και των ελλήνων δωρητών και συναρωγών του ιεραποστολικού έργου στο Κονγκό, προσευχόμενοι υπέρ αυτών.

Κατόπιν έλαβε χώρα η τέλεση της Ακολουθίας της Αναστάσεως και της Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία ο Θεοφιλέστατος, κατόπιν ευλογίας της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Αιδεσιμ.π.Bernard Diafouka, Εφημέριο του Ναού επί εικοσαετία.

Τέλος, ακολούθησε εόρτια συνεστίαση και παρουσιάστηκαν τοπικοί χοροί και τραγούδια από την ορθόδοξη νεολαία του Μπραζαβίλ.