Βαμβακινού: «Η Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να πατήσει πόδι στην Αυστραλία»

Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Την γνωρίζω τριάντα χρόνια ως συμπάροικο, καθηγήτρια και σήμερα πολιτικό. Ποτέ, μα ποτέ δεν την άκουσα τόσο οργισμένη, όσο το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης. Αναφέρομαι στην ομογενή, κοινοπολιτειακή βουλευτή του Εργατικού Κόμματος, Μαρία Βαμβακινού, που αυτές τις ημέρες επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο υπηρεσιακού ταξιδιού στη γενέτειρα, την Κύπρο και την Τουρκία.

«Η Χρυσή Αυγή δεν θα πατήσει πόδι στην Αυστραλία. Θα παλέψω με νύχια και με δόντια, είτε είμαστε στην εξουσία είτε στην αντιπολίτευση, να φράξω το δρόμο αυτών των ρατσιστών προς την Αυστραλία» μου είπε έξαλλη από τη Σπάρτη.

Μου πήρε αρκετά λεπτά να την ηρεμήσω, προκειμένου να καταλάβω τι είχε προκαλέσει το ασυνήθιστο ξέσπασμα οργής. «Βιώνω μία πρωτόγνωρη, εξωφρενική κατάσταση εδώ στη Σπάρτη, που βρίσκομαι. Η αδελφή μου, η Ελένη, βρίσκεται στο νοσοκομείο της πόλης για μία εξέταση αίματος και δεν μπορεί να την κάνει εξ αιτίας μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που εμποδίζουν τη λειτουργία του αιματολογικού τμήματος του νοσοκομείου μέχρι να πάρουν διαβεβαίωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου, ότι το αίμα που δωρίζουν εθελοντές αιμοδότες θα διατίθεται σε Έλληνες πολίτες, μόνο. Και να φανταστείς ότι σήμερα, που οι αποκρουστικοί ρατσιστές της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούν τη ζωοδότρια αιμοδοσία για να προβάλλουν την ξενοφοβική πολιτική τους, είναι η Ημέρα Αιμοδοσίας. Είμαι έξω φρενών με τη συμπεριφορά τους, η οποία προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να πατήσουν πόδι στην Αυστραλία, διότι θα μολύνουν με την παρουσία τους και τις ιδέες τους τη δημοκρατία μας. Πρόκειται για αδίστακτους ανθρώπους, που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

Οι άνθρωποι, που διακηρύττουν, ότι πιστεύουν σε πατρίδα θρησκεία και οικογένεια επέλεξαν τις ημέρες του Πάσχα για να καπηλευτούν την αιμοδοσία, αυτή την ύψιστη πράξη ανθρωπισμού.

Επαναλαμβάνω, αν τολμήσουν να ζητήσουν άδεια εισόδου στην Αυστραλία θα παλέψω με νύχια και με δόντια για τον αποκλεισμό τους» κατέληξε. Στην εφημερίδα «Λακωνικά Νέα» διαβάζουμε, ότι «στα πλαίσια της Πανελληνίου αιμοδοσίας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, που έγινε σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, η Τοπική Οργάνωση Σπάρτης προγραμματίζει εθελοντική αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης στις 9:30 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 02 Μαΐου». Μόνον που οι χρυσαυγίτες προσπάθησαν να μεταβάλλουν την αιμοδοσία σε αιμοδοσία μίσους με την απαίτησή τους, το αίμα που θα έδιναν να διατεθεί από το νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Λακωνίας σε Έλληνες πολίτες, μόνο.

Το αίτημά τους «Αίμα μόνο για Έλληνες» δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση του νοσοκομείου, που στηριζόμενη από το λαό της ιστορικής πόλης απάντησε με ένα αδιαπραγμάτευτο «Όχι». Η αιμοδοσία αναβλήθηκε, αλλά οι ναζιστές χρυσαυγίτες δεσμεύτηκαν να πάρουν εκδίκηση. Υπενθυμίζεται, ότι σε αποκλειστική συνέντευξή της στο «Νέο Κόσμο» (21/3/2013) η πρωθυπουργός Julia Gillard, είχε ξεκαθαρίσει τη θέση της κυβέρνησής της όσον αφορά το θέμα χορήγησης βίζας σε βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος της «Χρυσής Αυγής» που προτίθενται να επισκεφθούν την χώρα, προκειμένου να εγκαθιδρύσουν γραφεία του κόμματός τους στα μεγάλα κέντρα του Ελληνισμού της Αυστραλίας.

«Ελέγχουμε κάθε άτομο που προτίθεται να επισκεφθεί την Αυστραλία και, βέβαια, έχουμε ελευθερία λόγου στη χώρα μας. Ακόμα και αυτοί που έχουν τις πιο απεχθείς απόψεις, δεν φιμώνονται στην Αυστραλία.

Εντούτοις, αν κάποιος θέλει να μπει στη χώρα μας και να φέρει εδώ τις απεχθείς του ιδέες, δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν υπάρχει θέση στο έθνος μας για τέτοιου είδους πολιτικούς και τέτοιου είδους πολιτικές ιδέες» είχε δηλώσει η πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: Neoskosmos.com

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε