Διεκόπη η δίκη Τσοχατζόπουλου για την Πέμπτη

Διακόπηκε για αύριο Πέμπτη στις 9:30 η δίκη του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου και των υπόλοιπων κατηγορούμενων για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Μετά την αρχική αναβολή που είχε πάρει η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου και των υπόλοιπων κατηγορουμένων, ο πρώην υπουργός βρέθηκε ξανά στο εδώλιο και η δίκη ξεκίνησε με τις ενστάσεις που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης κατά της παράστασης του ελληνικού Δημοσίου ως πολιτικής αγωγής.

Η πλευρά του κ. Τσοχατζόπουλου υποστήριζε πως η δίκη αφορά μόνο το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για το οποίο δεν έχει λόγο το Δημόσιο. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης και έκρινε παραδεκτή και νόμιμη την παράσταση του Δημοσίου ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη, λόγω της βλάβης που υπέστη, ξεχωριστά από καθέναν από τος κατηγορούμενους.

Ετσι το Δημόσιο διεκδικεί την καταβολή αποζημίωσης ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από κάθε κατηγορούμενο -στο σύνολο τους είναι 19-.

Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού άσκησε επίσης ένσταση υποστηρίζοντας ότι το βασικό αδίκημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί άρα, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο κ.Τσοχατζόπουλος δεν μπορεί να διώκεται για ξέπλυμα χρήματος.

Το δικαστήριο θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή για αυτήν την εβδομάδα, ώστε η διαδικασία να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν και να ολοκληρωθεί πριν συμπληρωθεί το 18μηνο – ανώτατο όριο προφυλάκισης – για όσους κατηγορουμένους παραμένουν προφυλακισμένοι.

Φωτογραφία: Eurokinissi