Συνάντηση Περιφερειαρχών με Υπουργούς Εσωτερικών και Τουρισμού για την Προώθηση του Τουρισμού

Ο συντονισμός των δράσεων σε Περιφερειακό Επίπεδο για την προώθηση του  τουρισμού, ενόψει της φετινής περιόδου, ήταν το θέμα της συνάντησης των  Περιφερειαρχών με τους Υπουργούς Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και  Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, οι οποίοι είχαν και τη πρωτοβουλία  της συνάντησης.

Ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ι. Σγουρός,  οι  Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας κ. Α. Κατσιφάρας, Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Μαχαιρίδης, Στερεάς Ελλάδας, κ. Κ. Περγαντάς, Ιονίων Νήσων κ. Σ. Σπύρου, καθώς και οι Αντιπεριφερειάρχες που συμμετείχαν στη σύσκεψη, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των Υπουργών για στενή συνεργασία, κυρίως για το θέμα της τουριστικής προβολής με στόχο το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Οι Περιφερειάρχες παράλληλα έθεσαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές περιοχές και έχουν σχέση με τη συνολική εικόνα που θα αποκομίσει το μεγάλο – όπως αναμένεται – κύμα τουριστών. Επισημάνθηκε από όλους η ανάγκη να υπάρξει συνοχή και συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε οι τουρίστες να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές της χώρας.

Ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχης Αττικής  κ. Ιωάννης Σγουρός απευθυνόμενος στους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη και Τουρισμού κυρία Ο. Κεφαλογιάννη, τόνισε μεταξύ άλλων: «Μαζί θα συμπορευθούμε στη μεγάλη εθνική προσπάθεια της αξιοποίησης του τουρισμού που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας. Όλοι μαζί ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τα θετικά, να ελαχιστοποιήσουμε τα αρνητικά, ώστε η χώρα μας να αποκομίσει το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος. Με συνοχή και συντονισμό όλων των φορέων θα καταφέρουμε ουσιαστικό κέρδος στη πραγματική οικονομία, δηλαδή αύξηση του ΑΕΠ και πολλές θέσεις εργασίας. Αυτός είναι ο στόχος μας».

NewsIt.gr