Aυτό είναι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση

Έντονο ήταν το παρασκήνιο πίσω από την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου το οποίο προκάλεσε τριγμούς στην κυβέρνηση.

Οι διαρροές για πιθανή απόσυρση του σχετικού σχεδίου νόμου για περαιτέρω επεξεργασία προκάλεσαν την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση στην αλλαγή στάσης και να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία.
Νωρίτερα, από πλευράς ΔΗΜΑΡ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ανακοίνωσε ότι το σχέδιο νόμου προχωρά κανονικά και χαρακτήρισε ως συνηθισμένη διαδικασία την επιστροφή του στα τρία κόμματα για διαβούλευση και μετά στη Βουλή προς συζήτηση.
Μετά τις ανωτέρω εξελίξεις, το απόγευμα τελικά ολοκληρώθηκε και εστάλη στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, τον υπουργό Επικρατείας και τους αρχηγούς των κομμάτων, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες στηρίχτηκε στη βάση του σχεδίου νόμου που είχε κατατεθεί παλαιότερα στη Βουλή και έγιναν δεκτές όλες οι προτάσεις που εισηγήθηκε στη Νομική Επιτροπή Δικαστών ο υφυπουργός Κ. Καραγκούνης αλλά απορρίφθηκαν οι βελτιώσεις που εισηγήθηκε η κυβερνητική πλευρά.
Το χρονικό των… παρατηρήσεων στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές είχαν διαρρεύσει ότι θα ζητηθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, να μην παρουσιάσει το αντιρατσιστικό σχέδιο νόμου σήμερα, αλλά να προχωρήσει σε περαιτέρω επεξεργασία με σκοπό τη βελτίωσή του.
Από τον υπουργό Δικαιοσύνης ζητήθηκε να ενσωματώσει στο σχέδιο νόμου ορισμένες παρατηρήσεις από τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο και τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη με σκοπό την βελτίωση του νομοσχεδίου.
Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, όφειλαν να εξεταστούν ορισμένες διατάξεις οι οποίες μπορούν «ενδεχομένως να δημιουργήσουν προβλήματα». Ωστόσο, ο κ. Ρουπακιώτης επέμεινε στις απόψεις του και έστειλε συμφωνα με τον προγραμματισμό του το σχέδιο νόμου στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης και στον υπουργό Επικρατείας χωρίς τις αλλαγές. Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το σχέδιο νόμου και ΕΔΩ την Αιτιολογική της Έκθεσης.
NewPost.gr