Ένας νεκρός και 20 τραυματίες από το σεισμό 6,2 R στο Ιράν

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και είκοσι τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό 6,2 βαθμών που σημειώθηκε στο νότιο Ιράν, ανακοίνωσαν τοπικοί  αξιωματούχοι.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 85 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Μινάμπ, σε βάθος 36,44 χιλιομέτρων, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το Αμερικανικό Κέντρο Γεωφυσικής.
Ο επικεφαλής των συνεργείων διάσωσης της Ερυθράς Ημισελήνου στο Ιράν Μαχμούντ Μοζαφάρ δήλωσε στο πρακτορείο Isna πως από τον σεισμό τραυματίστηκαν 20 άνθρωποι, οι δύο από αυτούς σοβαρά.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως μέχρι τώρα έχουν σημειωθεί οκτώ μετασεισμικές δονήσεις.
Το Σεισμολογικό Κέντρο του Ιράν ανακοίνωσε πως έχει καταγράψει πολλούς μετασεισμούς από 4,1 ως 5,2 βαθμούς. Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, ζημιές έχουν υποστεί σπίτια σε περίπου 70 χωριά της περιοχής.
Το Ιράν βρίσκεται πάνω σε αρκετά σεισμικά ρήγματα με αποτέλεσμα να έχει πληγεί από καταστροφικούς σεισμούς.
Τον περασμένο μήνα σεισμική δόνηση 7.8 βαθμών στο νοτιοανατολικό Ιράν προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου στο Ιράν και 40 στο γειτονικό Πακιστάν.
Τον Δεκέμβριο του 2004 σεισμό στην πόλη Μπαμ προκάλεσε το θάνατο 26.000 ανθρώπων, περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού της, ενώ τον Αύγουστο του 2012 δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις στην πόλη Ταμπρίζ προκάλεσαν το θάνατο 306 ανθρώπων.

NewsIt.gr