Με Νέα Ελληνικά ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις

Μετά και την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων από την ΟΛΜΕ, όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι περίπου 110.000 υποψήφιοι θα βρεθούν σήμερα στις 8:30 το πρωί στα εξεταστικά κέντρα προκειμένου να διαγωνιστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, γενικής παιδείας, ενώ τη Δευτέρα θα εξεταστούν στα μαθήματα γενικής παιδείας: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία.

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου για τους περισσότερους υποψήφιους. Εκείνοι που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα και ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες θα συνεχίσουν να εξετάζονται και μέσα στον Ιούνιο.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα αρχίσουν με ένα «κενό», αυτό του αριθμού των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα.

Το πρόβλημα αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η επεξεργασία των Προεδρικών Διαταγμάτων που αναφέρονται στο σχέδιο Αθηνά, με την αναμόρφωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, βάσει του οποίου οι υποψήφιοι θα κληθούν να δηλώσουν σχολές και τμήματα.