Πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο Μπιλ Γκέιτς

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ανέκτησε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο με περιουσία που αποτιμάται στα 72,7 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg News.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft «παίρνει πίσω» τον τίτλο που είχε χάσει από τον μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Καρλος Σλιμ.

Η καθαρή περιουσία του 57χρονου Γκέιτς αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες χάρη σε ένα ράλι στη Wall Street που τα απέφερε περίπου 10 δισ. δολάρια αυτό το έτος.

Ο 73χρονος μεξικανός Καρλος Σλιμ διαθέτει περιουσία που αποτιμάται σε 72,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg, ο δείκτης του οποίου ενημερώνεται καθημερινά. Η περιουσία του Σλίμ μειώθηκε περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια δολάρια το τρέχον έτος καθώς το Κογκρέσο του Μεξικού πέρασε ένα νομοσχέδιο για τον τερματισμό της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά, της εταιρείας του America Movil.

Ο Γκέιτς έχει συμμετοχές σε πάνω από 12 εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της αλυσίδας ξενοδοχείων Four Seasons, αναφέρει το Bloomberg News.

Ο μεγιστάνας έχει δωρίσει 28 δισ. δολάρια για το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, μια φιλανθρωπική οργάνωση που εργάζονται κυρίως στις φτωχές χώρες για τη βελτίωση της υγείας και της εκπαίδευσης.

Η λίστα του Forbes των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου είναι περισσότερο γνωστή από ότι η αντίστοιχη του Bloomberg.

Η λίστα που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο, κατέταξε στην πρώτη θέση τον Σλιμ στη δεύτερη τον Γκέιτς στην τρίτη τον ισπανό μεγιστάνα της μόδας Μογκέλ Αμανσιο Ορτέγκα και στην τέταρτη τον οικονομικό μάγο Ουόρεν Μπάφετ.