Ο Δήμος Θεσσαλονίκης «γιορτάζει» τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, στις 18 Μαΐου και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων στις 19 Μαΐου, με τις παρακάτω εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (Casa Bianca):
-Το Σάββατο 18 Μαΐου 2013, στις 20:00, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα δώσει συναυλία στους κήπους της Δημοτικής Πινακοθήκης με έργα μοντέρνας μουσικής από το παγκόσμιο ρεπερτόριο. Θα ακολουθήσει προβολή video art, Θεσσαλονικέων εικαστικών καλλιτεχνών. Την ίδια ημέρα, η Δημοτική Πινακοθήκη θα ανοίξει για πρώτη φορά, μετά την εγκατάστασή της στην Casa Bianca, τη βιβλιοθήκη της στο κοινό. Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει 3.000 τίτλους βιβλίων εικαστικών και παραστατικών τεχνών, ιστορίας της αρχιτεκτονικής κ.ο.κ.
-Την Κυριακή 19 Μαΐου η Πινακοθήκη θα παραμείνει ανοιχτή με ένα δημιουργικό πρόγραμμα για τους μικρούς της φίλους, από τις 10 το πρωί. Η ομάδα «Ατελιέ 3-103», θα πραγματοποιήσει ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο αναζήτησης χαμένου θησαυρού, στο μικρό δώμα της βιβλιοθήκης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 9 ετών και έχει ως στόχο την ανακάλυψη των μυστικών του δωματίου, την γνωριμία με το κτίριο της Casa Bianca, με τους ζωγραφικούς του πίνακες, τους καλλιτέχνες και τις ιστορίες τους. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο τηλέφωνο 2310 425531, κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00, κατόπιν συνεννοήσεως με την κ. Ζωή Καραμάνη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ταυτόχρονα, συνεχίζεται έως και την Παρασκευή 30 Μαΐου 2013, η έκθεση έργων χαρακτικής της Δημοτικής Πινακοθήκης. Παρουσιάζονται 71 αντιπροσωπευτικά έργα της συλλογής της Πινακοθήκης, φιλοτεχνημένα από σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες του εικοστού αιώνα. Κατόπιν αιτήματος, σε σχολεία ή ομάδες παιδιών με συνοδεία ενήλικα, παρέχεται σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενώ κατόπιν ραντεβού προγραμματίζονται και ξεναγήσεις ενηλίκων.
Τηλέφωνα για ραντεβού: 2310 425531 και 427555.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Τρίτη έως Κυριακή, 10:00 έως 18:00.
NewPost.gr