Απειλεί με παραίτηση ο Ρουπακιώτης εάν δεν ψηφιστεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο – Αυστηρό μήνυμα στο Μαξίμου

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν έχει προκαλέσει μία χαοτική κατάσταση στη Βουλή με πρωτοφανείς εκφράσεις που προκαλούν αηδία, αλλά συγχρόνως έχει προκαλέσει μέγα θέμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Ρουπακιώτη να εκτοξεύει σαφείς βολές κατά του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Ρουπακιώτης από το βήμα της Βουλής άφησε σαφείς αιχμές κατά του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, κ. Μπαλτάκου, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει και αυτό γιατί ο κ. Μπαλτάκος με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για ένα ανυπόγραφο σχέδιο νομοσχεδίου, μη συνοδευόμενο από έκθεση συνεπειών της ρύθμισης και έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους.

Μπροστά σε αυτή την ανακοίνωση ο κ. Ρουπακιώτης δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω και έκανε λόγο για φληναφήματα φθηνής επικοινωνιακής πολιτικής, ενώ σημείωσε με νόημα πως “κάποιες ανακοινώσεις που δεν ξέρω τί θέλουν να υπηρετήσουν, είναι ως να ανοίγουν ανοιχτά παράθυρα, ως να παραδίδουν μαθήματα πρώτης δημοτικού». «Επιτρέψτε μου να σας πω ότι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης κι εγώ προσωπικά μάλλον έχουμε περάσει την πρώτη δημοτικού. Άρα, οι όποιες επικοινωνιακού χαρακτήρα ανακοινώσεις όχι μόνο μας προσβάλλουν αλλά και δεν ενδυναμώνουν ακριβώς αυτή την απόφαση του Πρωθυπουργού και τις αποφάσεις των άλλων δύο Προέδρων για να προωθηθεί το νομοσχέδιο”.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ


Στις αναφορές του κ. Τσίπρα να μην δεχθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης αλλαγές στο νομοσχέδιο, ο κ. Ρουπακιώτης σημείωσε πως δεν χρειάζονται δηλώσεις για το τί θα δεχθώ ή τί δεν θα δεχθώ, σημειώνοντας με νόημα πως “θα κάνω το αυτονόητο, θα υπηρετήσω τη θεσμική λειτουργία”.

Ήταν τέτοια η ένταση του κ. Ρουπακιώτη ο οποίος μάλιστα άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από την τριτοκομματική κυβέρνηση. σε περίπτωση που το επίμαχο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν υπερψηφιστεί. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως ο υπουργός δεν είναι διατεθειμένος να αποστεί πρώτον γιατί βαθύτατα θέλει να υπερασπιστεί τη δέσμη ιδεών που τον προσδιορίζουν μια ζωή και δεύτερον γιατί ξέρει ότι το υπουργείο του και η καρέκλα του δεν έχει κόλλα.

Ο κ. Ρουπακιώτης τέλος έστειλε και ένα σαφέστατο μήνυμα προς το Μαξίμου, λέγοντας πως κάποιοι αστόχαστα λησμονούν ότι αυτή είναι κυβέρνηση τριών κομμάτων και όχι ενός και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως “με τη δύναμη που δίνει η στήριξη του κόμματος και ο πρόεδρος που με έχουν προτείνει εδώ, οφείλω να δηλώσω ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα υπερασπιστεί και υπερασπίζεται το σύνταγμα, τους θεσμούς, τα δικαιώματα”.

NewsIt.gr