Ο Ομπάμα παραβίασε το πρωτόκολλο, για να μη βραχεί ο Ερντογάν

Κι όμως ο πλανητάρχης υπέπεσε σε μέγα ολίσθημα αφού παραβίασε το ναυτικό πρωτόκολλο για να προστατευτεί από τη βροχή.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό ιστότοπο “Drudgereport”, ο πλανητάρχης για να μην βραχεί κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε από ένα πεζοναύτη να τον προστατεύσει με μία ομπρέλα από τη βροχή. Και όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τον Τούρκο πρωθυπουργό. Πού να φανταστεί όμως ότι έτσι θα παραβίαζε το ναυτικό πρωτόκολλο, σύμφωνα με το οποίο (κεφάλαιο 3), απαγορεύεται σε άντρα πεζοναύτη που φορά τη στολή του να ανοίξει ομπρέλα. Μάλιστα, δεν προβλέπεται καν ένας πεζοναύτης να κουβαλάει ομπρέλα.

Η μοναδική περίπτωση κατά την οποία επιτρέπεται η παραβίαση του κανονισμού είναι εφ’ όσον ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής λάβει την συγκατάθεση του Διοικητή του Σώματος των πεζοναυτών.

Εάν, βεβαίως, υπήρχε γυναίκα πεζοναύτης, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, αναφέρει ο αμερικανικός ιστότοπος, επικαλούμενος το ναυτικό πρωτόκολλο των ΗΠΑ

Για τις γυναίκες που υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού ναυτικού υπάρχει ειδική αναφορά σύμφωνα με την οποία μπορούν να κρατούν μία μαύρη κανονική ομπρέλα (ή σπαστή) σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία λόγω καιρού. Θα πρέπει όμως οπωσδήποτε να την κρατούν με το αριστερό χέρι έτσι ώστε το δεξί χέρι τους να είναι ελεύθερο για χαιρετισμό

ΘΕΜΑ.GR

Στο μεταξύ, επί της ουσίας των συνομιλιών, η Τουρκία φαίνεται πιέζει για τη συμμετοχή της στην προωθούμενη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εμπόριο ήταν υψηλά στην ατζέντα κατά τη συνάντηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς ο Τούρκος ηγέτης ανησυχεί ότι η συμφωνία μπορεί να πλήξει το εμπόριο της χώρας του με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.