Λάθος θέμα στα Μαθηματικά των Εσπερινών Λυκείων! – Δεν επηρεάζεται η λύση απαντά η ΚΕΕ

Λάθος είναι το θέμα Δ3 του μαθήματος «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας» των πανελλαδικών εξετάσεων, στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της Δ’ Τάξης Εσπερινών Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), σύμφωνα με τη Μαθηματική Εταιρεία.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι μαθηματικοί καλούν το υπουργείο Παιδείας να λάβει άμεσα μέτρα, δίδοντας οδηγίες για τον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών των υποψηφίων.

Όπως λένε οι εκπαιδευτικοί της Μαθηματικής Εταιρείας η υπόθεση του ερωτήματος ήταν λάθος και τα δεδομένα που δόθηκαν δεν ισχύουν. Γι’ αυτό ζητούν να ακυρωθεί το συγκεκριμένο θέμα.

H KEE

Οδηγίες προς τα βαθμολογικά κέντρα για δίκαιη αντιμετώπιση των υποψηφίων, στέλνει η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) για το θέμα Δ3 των Μαθηματικών που εξετάστηκε τη Δευτέρα 20 Μαΐου.

Η ανακοίνωση της ΚΕΕ έρχεται σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που χαρακτήριζε το επίμαχο θέμα «λάθος».

Ειδικότερα, η Επιτροπή Εξετάσεων, ύστερα από τη συνεδρίαση των μελών της τόνισε τα εξής:

«Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) ανακοινώνει ότι στο θέμα Δ3 του μαθήματος “Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας” των Εσπερινών Λυκείων, στο οποίο εξετάστηκαν περίπου πεντακόσιοι υποψήφιοι, δόθηκε μία ασύμβατη υπόθεση, η οποία, ωστόσο, ουδόλως επηρεάζει την επίλυση του θέματος.

Η ΚΕΕ με οδηγία της προς τα Βαθμολογικά Κέντρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων».