Ο αντιρατσιστικός νόμος θα ευνοήσει μόνο την Χρυσή Αυγή – Νίκος Αναγνωστάτος-ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΕΥΝΟΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ Χ.Α.
Η εξάλειψη των λόγων ενίσχυσης της Χ.Α. είναι η λύση
          Γράφει ο                                                Κηφισιά, 20 Μαΐου 2013
          Νίκος Αναγνωστάτος
          Αλήθεια «μωραίνει δούλον του ο Θεός όν ήθελε απωλέσαι»; Άργησαν αλλά νομίζουν ότι βρήκαν τρόπο να εξουδετερώσουν την Χρυσή Αυγή; Και αυτό το στηρίζουν πολιτικοί με μακρά πολιτική εμπειρία, οι οποίοι γνωρίζουν καλά ότι, όταν κτυπάς κάποιον, κερδίζει την συμπάθεια του κόσμου; Είναι βέβαιο ότι η Χ.Α. έχει ενοχλήσει σχεδόν όλα τα κόμματα και έτσι σε περίπτωση επίθεσης στη Χ.Α. από κάποιο κόμμα ή μέλος κόμματος, σπεύδουν όλοι οι υπόλοιποι, λίγο-πολύ άκριτα, να τον στηρίξουν ως στρεφόμενοι εναντίον κοινού εχθρού.
          Με νόμους επομένως δεν κτυπιέται η Χ.Α. και τούτο πρέπει να γίνει αντιληπτό, τουλάχιστον από τα κόμματα τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση, πριν θεριέψουν την Χ.Α. σε ανεξέλεγκτα μεγέθη και έτσι θα είναι η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης. Το θέμα είχε έρθει δύο φορές στο παρελθόν, χωρίς να προχωρήσει σοφά σκεπτόμενοι υποθέτω. Ποιος είναι ο λόγος άραγε ο οποίος τους κάνει να πιστεύουν ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή;
          Όλοι οι σοβαροί και ψύχραιμοι πολιτικοί, γνωρίζουν πολύ καλά ότι το φαινόμενο της Χ.Α. δεν αντιμετωπίζεται με νόμους λεγόμενους «αντιρατσιστικούς» και δη με γενικόλογες διατάξεις και αμφιλεγόμενες αν όχι ακαταλαβίστικες διατυπώσεις. Έτσι ο κόσμος θα είναι σε πλήρη σύγχυση ως προς το τι μπορεί να λέει ή να πράττει και θα φέρουν σε δύσκολη θέση τους Δικαστές, οι οποίοι θα πρέπει να επιστρατεύσουν, πέραν των γνώσεων και εμπειρίας, και τη φαντασία τους για να καταλήξουν σε απόφαση, με κίνδυνο να μην καταστεί δυνατό ο νόμος να εφαρμοστεί στην πράξη.
          Υπάρχει φόβος να ποινικοποιηθεί ακόμη και ο προβληματισμός για το μεταναστευτικό και οι σκέψεις για αναχαίτιση της λαθρομετανάστευσης. Υπάρχει φόβος να ποινικοποιηθεί κάθε σκέψη και πρωτοβουλία για αποτροπή των νοσηρών φαινομένων, όπως η έξαρση της εγκληματικότητας, της εμπορίας των ναρκωτικών, της πορνείας, της γκετοποίησης ολόκληρων γειτονιών. Αν δηλαδή οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα αντιδράσουν στην παρουσία και συμπεριφορά των λαθρομεταναστών, οι οποίοι τους έχουν καταντήσει τον βίο αβίωτο, θα βρεθούν κατηγορούμενοι. Αλήθεια θα επανέλθει έτσι η «ιερά εξέταση»;
          Αφορμή για έντονη συζήτηση για το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, στάθηκε η ευθιξία (;) του προεδρεύοντος στη Βουλή του κ.Γιάννη Δραγασάκη, να τινάξει έτσι στον αέρα την όλη διαδικασία στη Βουλή, χωρίς ουσιαστικό λόγο, κατά τη γνώμη μου, ενώ θα μπορούσε να ξεπεράσει την οξύτητα απλά αφήνοντας τον Βουλευτή της Χ.Α. να ολοκληρώσει ό,τι ήθελε να πεί. Ουκ ολίγες φορές ακούστηκαν στο Κοινοβούλιο πολύ πιο έντονες και ουσιαστικά προσβλητικές εκφράσεις και σκληροί χαρακτηρισμοί, χωρίς να σκάσει μύτη. Αν επηρεάστηκε κομματικά, έκανε λάθος. Αν έψαχνε για αφορμή, έκανε μεγαλύτερο λάθος, διότι η διένεξη αυτή είναι βέβαιο ότι βγήκε προς όφελος της Χ.Α. Χρειάζεται επομένως ψυχραιμία και σύνεση για τέτοιες σοβαρές αποφάσεις, οι οποίες υπάρχει ορατός κίνδυνος να καταστούν «μπούμεραγκ», να βλάψουν την εικόνα του κοινοβουλίου και να επιταθεί η όποια απαξία, δίκαιη ή άδικη, φρονεί ο λαός για τους πολιτικούς. Ο αρχαίος Αντισθένης έχει πει δυόμιση χιλιάδες χρόνια πριν ότι «Ουκ αντιλέγοντα δει τον αντιλέγοντα παύειν, αλλά διδάσκειν. Ουδέ γαρ τον μαινόμενον αντιμενόμενος τις ιάται». Δηλαδή «Δεν πρέπει με αντιλογίες να σταματάς τον αντιλέγοντα, αλλά με τη διαφώτιση. Γιατί και τον τρελλό δεν τον γιατρεύει κανείς κάνοντας και αυτός τον τρελλό».
             Ο Έλληνας δεν υπήρξε ποτέ ρατσιστής και φοβικός για τους ξένους, αλλά πάντοτε φιλόξενος, εξ ού και η λέξη φιλοξενία. Όταν όμως έρχεται ο λαθρομετανάστης και σε κλέβει, σε βασανίζει και πολλές φορές σε σκοτώνει, είσαι ρατσιστής; Αλήθεια ποιος νόμος και ποια αρχή θα προστατεύσει τους Έλληνες από τους λαθρομετανάστες; Ακόμη και η αστυνομία δηλώνει αδυναμία σε πολλές περιπτώσεις, να σε προστατεύσει και δέχεται ότι η Χ.Α. είναι αποτελεσματικότερη στην προστασία των θιγομένων Ελλήνων. Το κράτος, η Κυβέρνηση, η Βουλή, ας προστατεύσει αποτελεσματικά πρώτα τους Έλληνες και μετά να προστατευθούν οι λαθραίοι αλλοδαποί. Μόνο θυμιδία μπορεί να προκαλέσει η τόση ευαισθησία ορισμένων πολιτικών να προστατεύσουν τους λαθραίους ξένους, αγνοώντας τους Έλληνες.
          Είναι τοις πάσι δεκτό ότι όσοι ψηφίζουν Χ.Α. δεν συντάσσονται με την ιδεολογία της και τα πιστεύω της, αλλά πέραν της οικονομικής κρίσης, η κυριότερη αιτία καταφυγής στην Χ.Α. είναι το πλήθος και η συμπεριφορά των λαθρομεταναστών. Γνωρίζουμε όλοι τί προβλήματα έχουν δημιουργήσει στην κοινωνία, με αποκορύφωμα τις εγκληματικές τους ενέργειες. Για το λόγο τούτο ας αφήσουμε τους παλικαρισμούς των αντιρατσιστικών νόμων και ας ενεργήσουμε πολιτικά και με σωστές πολιτικές πράξεις και ιδέες. Ας στείλουμε στα σπίτια τους όλους όσους δεν έχουν άδεια παραμονής, έτσι ώστε η Χ.Α. να αποδυναμωθεί και η κοινωνία να ηρεμήσει και να επικροτήσει την κυβέρνηση.
Νίκος Αναγνωστάτος                                                                    

e-mail: nanagnostatos@gmail.com