Διαβάστε τις λύσεις σε Λογοτεχνία και Φυσική

Με Νεοελληνική Λογοτεχνία θεωρητικής κατεύθυνσης και Φυσική (θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης) συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Δείτε ΕΔΩ τις λύσεις των θεμάτων της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας θεωρητικής κατεύθυνσης. Δείτε ΕΔΩ τις πρόχειρες λύσεις των θεμάτων της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.   Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας θεωρητικής κατεύθυνσης. Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (εσπερινά).
Οι πρώτες εκτιμήσεις
Σχετικά τη Νεοελληνική Λογοτεχνία, ο καθηγητής κ. Δημήτρης Φωτεινόπουλος, σημειώνει πως τα θέματα ήταν σαφώς διατυπωμένα με σαφήνεια, ακρίβεια και οικεία προς τους μαθητές.
Ωστόσο, όπως διευκρινίζει, μόνο η επαρκής μελέτη θα οδηγούσε σε ικανοποιητικές απαντήσεις καθώς οι μαθητές θα έπρεπε να έχουν παρατηρητικότητα, εμμονή στη λεπτομέρεια και ιδιαίτερα σχολαστικότητα.
Η όποια δυσκολία παρουσίασουν τα θέματα έγκειται στο γέγονος ότι θα μπορούσαν οι μαθητές να απαντήσουν με γενικοτητα, καταλήγει.
Σχετικά με τη Φυσική, ο καθηγητής Δημήτρης Γεράσης σημειώνει πως τα θέματα ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας, για καλά προετοιμασμένους μαθητές με απαιτητικότερα το Β2, το Γ4, το Δ2 και το Δ3.
Το newpost.gr σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς θα μεταδίδει μετά τη λήξη των εξετάσεων όλα τα θέματα και τις λύσεις των πανελλαδικών εξετάσεων.
Με καθυστέρηση τα θέματα της Φυσικής
Σημειώνεται πως τα θέματα στο μάθημα της Φυσικής δόθηκαν με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας, ωστόσο το θέμα διευθετήθηκε και οι υποψήφιοι εξετάζονται αυτήν την ώρα κανονικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, σε περίπου 15 εξεταστικά κέντρα του Βορείου Αιγαίου, σε μία άσκηση στη Φυσική υπήρχε ένα σχήμα (όχημα), το οποίο κατά την εκτύπωση δεν φαινόταν καλά με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθούν ορισμένοι υποψήφιοι.
Η Εξεταστική Επιτροπή έκρινε ότι έπρεπε να ξανασταλούν τα θέματα και γι’ αυτό υπήρξε καθυστέρηση περίπου μίας ώρας.
Την Παρασκευή οι εξετάσεις θα συνεχιστούν με τέσσερα ακόμη μαθήματα κατεύθυνσης: Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης, Χημεία – Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).
Newpost.gr