Ένας Έλληνας Επίσκοπος στη μάχη κατά της χολέρας στο Κονγκό

Στον αγώνα κατά της χολέρας, μπαίνει ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων (Κονγκό), του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί όσο το δυνατόν ο πληθυσμός της περιοχής που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας θανατηφόρας επιδημίας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της περιφερείας Pointe-Noire, υπό την προεδρία του κυβερνήτη Alexandre Honore Paka συμμετείχε και ο Έλληνας Ιεράρχης προκειμένου να ενημερωθεί και να ενεργοποιηθεί για την αναχαίτιση της επιδημίας χολέρας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κείμενο Σταμάτη Αννα
Στον αγώνα κατά της χολέρας, μπαίνει ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων (Κονγκό), του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί όσο το δυνατόν ο πληθυσμός της περιοχής που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας θανατηφόρας επιδημίας.Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της περιφερείας Pointe-Noire, υπό την προεδρία του κυβερνήτη Alexandre Honore Paka συμμετείχε και ο Έλληνας Ιεράρχης προκειμένου να ενημερωθεί και να ενεργοποιηθεί για την αναχαίτιση της επιδημίας χολέρας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν: εντοπίσθηκαν 1054 διαπιστωμένα περιστατικά ασθενών, εκ των οποίων οι δώδεκα κατέληξαν.

Ο Επίσκοπος Παντελεήμων δεσμεύθηκε για την προώθηση σχετικών ενημερωτικών εγκυκλίων του Υπουργείου Υγείας της χώρας προς όλους τους Ενοριακούς Ναούς και τα ευαγή ιδρύματα της Επισκοπής για την ενημέρωση των πιστών, των εργαζομένων και των περιθαλπομένων σε αυτά, την διανομή εντύπου ενημερωτικού φυλλαδίου προς τους κατοίκους και τους μαθητές των πόλεων της περιφερείας Pointe-Noire από ομάδες ορθοδόξων εθελοντών, καθώς και για την υλική συμβολή της τοπικής Εκκλησίας στην προσπάθεια αντιμετωπίσεως του σοβαρότατου αυτού προβλήματος υγείας.

Ο Κυβερνήτης εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες της Πολιτείας προς την Ορθόδοξη Εκκλησία του Κονγκό, ως της μόνης χριστιανικής Εκκλησίας που ανταποκρίθηκε ενεργά και άμεσα στην παρούσα έκκληση της χώρας.

Πηγή: Dogma.gr