Η 72η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης

Την  επιτυχία που σημειώνουν οι Κρητικές εταιρείες που ήδη δραστηριοποιούνται στην ανταγωνιστική αγορά της Αυστραλίας καθώς και το αυξημένο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται και από άλλες επιχειρήσεις, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Αθήνα, με αφορμή την επίσκεψη το Σάββατο 25 Μαίου, της πρέσβεως της Αυστραλίας στην Ελλάδα κυρίας Τζένης (Πολυξένης) Μπλούμφιλντ στο Ρέθυμνο (Κρήτη) για την 72η επέτειο της Μάχης της Κρήτης και για προώθηση των διμερών σχέσεων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η  συμμετοχή των Αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων στη Μάχη της Κρήτης αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην κοινή ιστορία των δύο χωρών, καθώς χιλιάδες Αυστραλοί στρατιώτες πολέμησαν στην Κρήτη για να εμποδίσουν τη ναζιστική επέλαση. Η Μάχη της Κρήτης άλλαξε βαθύτατα τις σχέσεις των δύο λαών. Οι αναρίθμητες προσωπικές ιστορίες Αυστραλών πολεμιστών που πολέμησαν δίπλα στον ατρόμητο Κρητικό λαό και βίωσαν τη γενναιότητα των Κρητικών που, αψηφώντας τον κίνδυνο, τους βοήθησαν να διασωθούν, έχουν διαδοθεί από γενιά σε γενιά. Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της προσωπικής και οικογενειακής ιστορίας χιλιάδων Αυστραλών, αλλά και σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Αυστραλίας.

Κατά την επίσκεψή της, η Πρέσβης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα συμμετάσχει ως κύρια ομιλήτρια σε εκδήλωση που συνδιοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Αυστραλίας και η Πρεσβεία της Αυστραλίας, με θέμα «Αυστραλία και Κρήτη: Επιχειρηματικότητα, Ανάπτυξη, Προοπτικές». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου στις 19.30 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Η επιτυχία που σημειώνουν οι Κρητικές εταιρείες που ήδη δραστηριοποιούνται στην ανταγωνιστική αγορά της Αυστραλίας καθώς και το αυξημένο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται και από άλλες επιχειρήσεις, αναδεικνύει τις προοπτικές που υπάρχουν για την περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων των δύο χωρών. Η δραστήρια Κρητική κοινότητα της Αυστραλίας συνεχίζει να συμβάλει δυναμικά στην αυστραλιανή κοινωνία και την οικονομία.

Πηγή: Panhellenicpost.com