Βενιζέλος: «Δεν θα σηκώσουμε εμείς το βάρος ούτε του Τσοχατζόπουλου, ούτε του Παπακωνσταντίνου»

Για σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης στους 12 μήνες ζωής της, παρά τα θετικά σημεία, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτοξεύοντας βολές τόσο κατά της Ν.Δ. όσο και κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τη Ν.Δ. πως «νομίζει ότι η κυβέρνηση είναι μονοκομματική» και τη ΔΗΜΑΡ πως «θέλει να μετέχει στη νομή της εξουσίας, αποφεύγοντας τις πιο δύσκολες στιγμές τα βάρη των αποφάσεων».

Υποστήριξε επίσης ότι «οι τεκμηριωμένες προτάσεις προκαλούν συχνά ενόχληση στη Ν.Δ., με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις», ενώ έκανε λόγο και για «παιδαριώδη προσπάθεια οικειοποίηση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ».

Αναφερόμενος στη διαφωνία για το αντιρατσιαστικό νομοσχέδιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως «επέβαλε να συναντηθούν οι τρεις αρχηγοί». Όπως είπε, η συνάντηση της Δευτέρας θα έχει ως αντικείμενο τη συνολική αξιολόγηση της λειτουργίας της κυβέρνησης.

«Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας λειτουργεί με άλλους όρους;», διερωτήθηκε μεταξύ άλλων.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε σκληρή κριτική στα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «οφείλουν να σέβονται την παράταξη που τους ανέδειξε» και πρόσθεσε πως «αν και σέβομαι πως κάποιοι δυσαρεστήθηκαν που δεν είναι υπουργοί, αλλά δεν σέβομαι τον παραγοντισμό ακι τον τυχοδιωκτισμό».

«Δεν μπορεί ο καθένας να έχει προσωπική ατζέντα. Ή κάποιος συμφωνεί με το ΠΑΣΟΚ ή όχι. Έχουμε χάσει την αίσθηση των ρόλων και των μεγεθών», σημείωσε.

«Όχι δεν θα σηκώσουμε εμείς το βάρος ούτε του Τσοχατζόπουλου, ούτε του Παπακωνσταντίνου, ούτε κανενός άλλου», σημείωσε.

«Τα μέλη της κυβέρνησης που υπέδειξε το ΠΑΣΟΚ δουλεύουν αθόρυβα και αποτελεσματικά, χωρίς να δημιουργούν τριβές», συμπλήρωσε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «εθνική» την περίπτωση αποτυχίας της κυβέρνησης με τραγικές συνέπειες και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως επενδύει σε αυτήν την αποτυχία.

«Δεν μπορεί η πορεία της χώρας να παίζεται κορώνα – γράμματα ανάμεσα στη διαμάχη της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε και πρόσθεσε πως «η πόλωση είναι επικοινωνιακή και δεν εκφράζει την κοινωνία».

Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση και στη Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας πως ορισμένα ΜΜΕ, που θεωρούνατι έγκυρα προβάλλουν με ύπουλο τρόπο το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

NewPost