Ποδηλατοδρομία μόνο για κορίτσια στο κέντρο της Αθήνας

Το πρώτο Athens Skirt Ride είναι γεγονός! Τα κορίτσια έβαλαν τις φούστες τους και τις γόβες τους, ανέβηκαν στα ποδήλατά τους και έκαναν ορθοπεταλιές στο κέντρο της Αθήνας σε μία ποδηλατοδρομία αποκλειστικά και μόνο για γυναίκες.

7 φωτογραφίες

Η ποδηλατάδα ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί.

Η διαδρομή – σε χαλαρό ρυθμό και εορταστική διάθεση – πέρασε από το ιστορικό κέντρο, συνέχισε στην Ερμού για να κατευθυνθεί προς τη Φιλλελήνων κι από κει στην Αποστόλου Παύλου.

Μέσω του πεζόδρομου της Ερμού, περίπου μία ώρα αργότερα οι ποδηλάτισσες επέστρεψαν στην αυλή της «Τεχνόπολις».

Όπως είπαν οι διοργανωτές (το περιοδικό MBIKE): «Με το Αthens Skirt Ride, θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα πως το ποδήλατο στην πόλη είναι τόσο φυσικό όσο η καθημερινότητα και τόσο διασκεδαστικό όσο μια βόλτα στο κέντρο. Τα ρούχα μας πρέπει να είναι απλώς… τα ρούχα μας! Δεν χρειάζεται να στερηθούμε τις φούστες ή τα φορέματα, τις γόβες ή τα αγαπημένα μας παπούτσια και φυσικά δεν χρειάζεται να… ιδρώνουμε και να ταλαιπωρούμαστε. Ποδήλατο χρησιμοποιούμε επειδή και όταν μας βολεύει – δηλαδή… πάντα!».

Και τόνισαν ότι η πρόσκληση αφορά μόνο κορίτσια, κάθε ηλικίας. «Κύριοι, ακόμη και με φούστες, δεν γίνονται δεκτοί. Αν θέλουν, μπορούν να μας περιμένουν στον τερματισμό!».

Newsroom ΔΟΛ