Δημήτρης Αβραμόπουλος: Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε με το Ισραήλ

 

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε την Τετάρτη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

 

Στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκαν τα θέματα που αφορούν στην ενέργεια, στη Μέση Ανατολή, η διμερείς σχέσεις καθώς και σημαντικά περιφερικά θέματα.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Νετανιάχου δήλωσε ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά. Οι σημαίες μας έχουν τα ίδια χρώματα και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Το Ισραήλ και η Ελλάδα αποτελούν τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού. Ανανεώσαμε τις σχέσεις μας προ ολίγων ετών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι σχέσεις μας έχουν βελτιωθεί εντυπωσιακά και υφίστανται σημαντικά περιθώρια περαιτέρω δράσεων».
Ο κ. Αβραμόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι «έχουμε προσδώσει μία νέα δυναμική στις σχέσεις μας» με το Ισραήλ, για να προσθέσει ότι «το μέλλον είναι πολύ ευοίωνο και είμαστε πολύ εγγύτερα ο ένας στον άλλο».
«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα σε όλους τους τομείς: οικονομία, επιχειρείν, επενδύσεις, ενέργεια, τουρισμό, έρευνα».
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τουρισμό, με τον κ. Νετανιάχου να υποστηρίζει ότι οι Ισραηλινοί προτιμούν την Ελλάδα και τον κ. Αβραμόπουλο να λέει ότι πέρυσι επισκέφτηκαν τη χώρα 400.000 τουρίστες από το Ισραήλ, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.
Ο κ. Νετανιάχου εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη του έλληνα ομολόγου του στο Ισραήλ και προσέθεσε ότι «είμαστε δύο αδερφές δημοκρατίες στην Ανατολική Μεσόγειο».