Η Τρίπολη διεκδικεί 1η θέση στα πλέι-οφ – Τα σενάρια για την 1η θέση

Χάρη σε δύο καταπληκτικά γκολ από τους Κάφα και Τσαμπούρη ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και έμεινε ζωντανός στην διεκδίκηση της 1ης θέσης των πλέι-οφ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους και έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 3ο λεπτό όταν το σουτ του Κοροβέση πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Αστέρας ευτύχησε, όμως, να προηγηθεί στην πρώτη φάση που δημιούργησε. Από τις κόντρες η μπάλα έφτασε στον Κάφα που με ένα εξαιρετικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, στο 6ο λεπτό. Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν και δεύτερο γκολ. Ο Τσαμπούρης με ένα εκπληκτικό σουτ από τα 25 μέτρα έκανε το 2-0 και απλοποίησε την κατάσταση για την ομάδα του.

Οι Ηπειρώτες προσπάθησαν στη συνέχεια να αντιδράσουν και κατάφεραν να μειώσουν με το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Κοροβέσης στο 23΄.

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε και ο Αστέρας Τρίπολης ανησύχησε μόνο στη φάση του 47ου λεπτού, όταν το σουτ του Κολοβέτσιου έφυγε κοντά από την εστία του Γεωργακόπουλου.

Με αυτή τη νίκη ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε ζωντανός στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης στα πλέι-οφ αφού αν νικήσει την τελευταία αγωνιστική τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και ταυτόχρονα ο ΠΑΣ επιβληθεί του ΠΑΟΚ τότε θα πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πλην του ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητος, ΠΑΟΚ και Αστέρας έχουν ελπίδες για την πρώτη θέση που δίνει το εισιτήριο των προκριματικών του Champions League.

Μετά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής ο Ατρόμητος έχει 10 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ 10, ο Αστέρας 8 και ο ΠΑΣ 7. Ο Ατρόμητος έχει το πιο απλό σενάριο, αφού θέλει νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι την Κυριακή για να τερματίσει πρώτος στα πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ θέλει ισοπαλία στο Περιστέρι και νίκη δική του στους Ζωσιμάδες για να πάρει αυτός την πρώτη θέση. Ο Αστέρας Τρίπολης, τέλος, θέλει νίκη στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου και ήττα του ΠΑΟΚ από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η βαθμολογία μετά από 5 αγωνιστικές:

1. Ατρόμητος 10
2. ΠΑΟΚ 10
3. Αστέρας Τρίπολης 8
4. ΠΑΣ Γιάννινα 7

Η τελευταία αγωνιστική (2/6):

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κάφα, Ουσέρο, Ουρτάδο (46’ Ναβάρο, 57’ Ντε Μπλάσις), Ράγιος, Μπακασέτας (79’Καστέλς), Περόνε.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Οικονόμου, Ρουμπουλάκου (65’ Τσουκαλάς), Μπέριος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Κεϊτά, Βίλα, Γεωργίου (74’ Ντάσιος), Κοροβέσης, Νικλητσιώτης (53’ Ίλιτς).