Ο Γ. Παπανδρέου από τον Καναδά κατηγορεί τις σημερινές κυβερνήσεις

Κριτική στις σημερινές κυβερνήσεις άσκησε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε debate στον Καναδά, μνημονεύοντας την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.

Ξεκινώντας την ομιλία του αναφορικά με την αύξηση της φορολογίας των πλουσίων ο Γιώργος Παπανδρέου θέλησε να μοιραστεί με τους περίπου 3.000 καλεσμένους μία προσωπική του εμπειρία.

«Όταν έγινα πρωθυπουργός παρέλαβα από την προηγούμενη κυβέρνηση μεγάλα ελλείμματα. Έπρεπε να αυξήσω τους φόρους», είπε ο κ. Παπανδρέου ενώ πρόσθεσε ότι ο στόχος του ήταν να αναδιοργανώσει το φορολογικό σύστημα.

«Το χειρότερο από όλα ήταν ότι οι Έλληνες πολίτες έβλεπαν πως ενώ αποπληρώναμε τους δανειστές μας, την ίδια στιγμή, αυτό το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα βοηθούσε τη φοροδιαφυγή μέσω των φορολογικών παραδείσων και των offshore», συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Παράλληλα τόνισε ότι «έχω δει ως πρωθυπουργός ότι υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση του πλούτου στην κοινωνία και στην Ευρώπη κάτι που έχει υποβαθμίσει το δημοκρατικό πολίτευμα».

«Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλές κυβερνήσεις και δεν ασχολούνται με το κοινό καλό. Αυτή είναι απειλή για την δημοκρατίας μας», συμπλήρωσε.

Επίσης αναφέρθηκε στους Αρχαίους Έλληνες και την Αρχαία Ελλάδα λέγοντας ότι εκεί γεννήθηκε η έννοια της δημοκρατίας.

«Οι Αρχαίοι Έλληνες όταν μιλούσαν για δημοκρατία εννοούσαν ότι δεν πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση της εξουσίας. Και σήμερα η συγκέντρωση της εξουσίας υποβαθμίζει την δικαιοσύνη, την πολική, το κοινό καλό», κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Δείτε εδώ την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου