Δήμος ζήτησε $ 4.000 για την περιφορά του Επιταφίου!

Το Πάσχα μπορεί να πέρασε, αλλά οι ενορίτες της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας Αγίου Αντωνίου, στο Σανσάιν, της Μελβούρνης εξακολουθούν να είναι οργισμένοι με την απόφαση του Δήμου Μπρίνμπακ να απαιτήσει τέσσερις χιλιάδες δολάρια από την εκκλησία για να επιτρέψει την περιφορά του Επιταφίου κατά  τη Μεγάλη Παρασκευή!

Μάλιστα, επειδή η εκκλησία δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει το ποσόν αυτό πλήρωσε  900 δολάρια και ο Δήμος της έδωσε άδεια να βγάλει τον επιτάφιο στον δρόμο που είναι η εκκλησία και οι πιστοί να πάνε πάνω-κάτω μόνο εκεί!

Ο Δήμος Μπρίνμπακ ζήτησε χρήματα για να εκδώσει άδεια για την περιφορά του επιταφίου και  από την εκκλησία Αγίου Ανδρέα Σανσάιν.
Σύμφωνα με τον ιερέα της εκκλησίας Αγίου Ανδρέα, η συγκεκριμένη εκκλησία δεν πλήρωσε τα χρήματα και έτσι η περιφορά του επιταφίου περιορίστηκε ουσιαστικά στον περίβολό της.

Ο ιερέας του Αγίου Αντωνίου, Ιωάννης Δεμερτζίδης, έκανε λόγο για «πρωτοφανή απόφαση που περιορίζει τη θρησκευτική ελευθερία».
Εκπρόσωπος του Δήμου Μπρίνμπακ δήλωσε ότι έπρεπε να κλείσουν δρόμοι για την περιφορά του επιταφίου καθώς η αστυνομία έκανε γνωστό ότι δεν μπορούσε να περιφρουρήσει  την πομπή αν δεν έκλειναν οι δρόμοι για λόγους ασφαλείας.

«Για το λόγο αυτό ζητήθηκε να καταβληθούν χρήματα προκειμένου να εκδοθεί η σχετική άδεια» είπε ο εκπρόσωπος του Δήμου.
Άλλοι ιερείς μας είπαν ότι είναι θέμα επικοινωνίας με τους τοπικούς Δήμους. Οι ενορίες, τονίστηκε, οφείλουν έγκαιρα και εμπεριστατωμένα να εξηγήσουν τι ακριβώς γίνεται αλλά να έχουν και τη σχετική ασφάλεια (public liability) για τους πιστούς.

Πηγή: Neoskosmos.gr

Photo: Lifo.gr