Δωρεά $10.000 από ομογενή για το Πολιτιστικό Κέντρο Μελβούρνης

Δωρεά ύψους $10.000 υπέρ της ανέγερσης του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου έκανε στην Eλληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας ο κ. Πίτερ Μερκούλιας, διευθυντής της εταιρείας ειδών γραφείου «McClures Office Supplies».

Ο κ. Π. Μερκούλιας (δεξιά) ενώ παραδίδει την επιταγή των $10.000 υπέρ του Ελληνι

Ο κ. Π. Μερκούλιας (δεξιά) ενώ παραδίδει την επιταγή

των $10.000 υπέρ του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου

στον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη,

παρουσία του μέλους του Δ.Σ. της Κοινότητας κ. Νίκου

Κουκουβιτάκη.

Φώτο: Κ. Ντεβές

Μιλώντας για την απόφασή του να ενισχύσει το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, ο κ. Μερκούλιας δήλωσε ότι προέβη στην ενέργεια αυτή αφού πείσθηκε  ότι είναι ένα σημαντικό έργο για την παροικία και τον Ελληνισμό.

«Αποφάσισα να ενισχύσω κι εγώ το έργο της Κοινότητας και το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, αναγνωρίζοντας τη σημασία που θα έχει το έργο αυτό για την παροικία μας και τον Ελληνισμό γενικότερα» λέει.

«Ήταν καιρός πλέον να δημιουργήσουμε και εμείς κάτι στη Μελβούρνη για το οποίο θα αισθανόμαστε υπερήφανοι. Να κοιτάζουμε αργότερα πίσω και να λέμε: «Να, εμείς, οι Έλληνες το δημιουργήσαμε αυτό!».

Ο κ. Μερκούλιας εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τις δραστηριότητες της Κοινότητας και το έργο του Διοικητικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα σε σχέση με την ανέγερση του νέου κοινοτικού κτιρίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Νίκος Κουκουβιτάκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Μερκούλια για τη δωρεά του, λέγοντας ότι ο κ. Μερκούλιας είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, καλός φίλος και υποστηρικτής της Κοινότητας.

«Ο κ. Μερκούλιας είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, διευθύνει την εταιρεία McClures με είδη γραφείου για πολλά χρόνια» λέει.
«Είναι ένας καλός φίλος και υποστηρικτής της Κοινότητας και εκτός από τον οργανισμό μας έχει βοηθήσει και άλλους παροικιακούς οργανισμούς όπως το AMAC και ποδοσφαιρικές ομάδες. Τον ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική του χειρονομία και  βοήθειά του».

Η ευγενική χειρονομία του κ. Μερκούλια ακολούθησε ανάλογες κινήσεις παροικιακών οργανισμών, επιχειρήσεων και ιδιωτών, που σπεύδουν να ενισχύσουν οικονομικά το μεγάλο αυτό έργο της Κοινότητας.
Περισσότερες πληροφορίες: 9662 2722.

Πηγή: Neoskosmos.com

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε