«Ο καρκίνος μου προκλήθηκε από το στοματικό σεξ» λέει ο Μάικλ Ντάγκλας

Συνέντευξη στην εφημερίδα The Guardian έδωσε ο αμερικανός ηθοποιός, Μάικλ Ντάγκλας, ο οποίος συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας για την ερμηνεία του ως Λιμπεράτσε στην ταινία Behind the Candelabra.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, ο Ντάγκλας παραδέχτηκε ότι δεν μετανιώνει για τα τσιγάρα, τα ποτά και τα… ξενύχτια, καθώς ο καρκίνος με τον οποίο διαγνώστηκε (και από τον οποίο φαίνεται πως θεραπεύτηκε) δεν προήλθαν από αυτά, αλλά από το στοματικό σεξ.

«Χωρίς να θέλω να γίνω πολύ αναλυτικός, αυτό το συγκεκριμένο είδος καρκίνου προκαλείται από τον HPV, ο οποίος προέρχεται από την αιδοιολειξία. Είναι ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα που προκαλεί καρκίνο. Και αν το έχεις η αιδοιολειξία είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος να θεραπευτείς από αυτόν» είπε ο ηθοποιός.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Μάικλ Ντάγκλας είχε νοσηλευτεί για έναν εθισμό. Τότε κάποιοι είχαν ισχυριστεί ότι ο εθισμός αυτός ήταν το σεξ.

Ο Μ.Ντάγκλας το αρνήθηκε και είπε ότι έκανε θεραπεία αποτοξίνωσης από το αλκοόλ.

Από την πλευρά του, ο Guardian ρώτησε έναν ειδικό εάν τα όσα είπε ο Μάικλ Ντάγκλας ευσταθούν.

Ο χειρούργος Μαχίς Κουμάρ είπε ότι ο υπότυπος 16 του HPV αποτελεί παράγοντα πρόκλησης του στοματοφαρυγγικού καρκίνου, ωστόσο εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν η ασθένεια του ηθοποιού προκλήθηκε αποκλειστικά από αυτό.

Παράλληλα, εξέφρασε έκπληξη για το γεγονός ότι ο Μάικλ Ντάγκλας δείχνει να πιστεύει πως η αιδοιολειξία θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν θεραπεία.

«Ίσως πιστεύει ότι η μεγαλύτερη έκθεση στον ιό ενισχύει το ανοσοποιητικό του σύστημα» δηλώνει ο γιατρός. «Αλλά, ιατρικά μιλώντας κάτι τέτοιο δεν βγάζει νόημα» πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛC80C6266667D9D10D2601E7F81DD753B