Χρέη, Πόρσε και Λαρισαίοι!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Μορφή χιονοστιβάδας -εν μέσω θερμού Ιουνίου-  παίρνουν, λέει, οι συλλήψεις Λαρισαίων για χρέη προς το δημόσιο…

Μπά, ανακάλυψε το ΣΔΟΕ κατά που πέφτει η Λάρισα;

Ώρα είναι να ανακαλύψει και το ποτάμι της,  που το λένε Πηνειό!  [Αν τυχόν και δε με θέλεις, κει θα πέσω να πνιγώ!]  Άσμα ασμάτων.  Λίαν επίκαιρο. Και για τη δροσιά του και για το …νερό του!  Κυρίως για τα χρέη του!

Τυχαίο; Όχι βέβαια.  Μόνο σήμερα έπιασαν, ματαλέει,  τέσσερις Λαρισαίους. Ο ένας Αγρότης!  Αυτό είναι είδηση: Έχει η Λάρισσα έστω και ΕΝΑΝ αγρότη στο επάγγελμα;

Δηλαδή, εκτός από Καφενεία, Καφετέριες, Μπαράκια, Μπουτίκ και Εκθετήρια πολυτελών αυτοκινήτων έχει και …χωράφια; Βγάζει και Προϊόντα;

Ε, αν κρίνουμε από τις γιορτές, ναι, φαίνεται ότι καρποφορεί. Στις τσέπες έχουν μόνον καβούρια…

Έχουμε και λέμε, γιορτή κερασιού, κάστανου, κρασιού, καλαμποκιού, βαμβακιού, φέτας κ.ά. Καλά βρε παιδιά, στα χωράφια, πότε πάτε;

Ρώτησε κάποιος ξένος το γιό ενός αγρότη “πού είναι ο πατέρας σου;”

-Τέτοια ώρα, του λέει, που να είναι; Στο χωράφι!

Μπράβο, δουλευταράς ο πατέρας του σκέφτηκε ο ξένος και κίνησε για το χωράφι να βρει τον πατέρα…

Φτάνει, και τον βλέπει ξαπλωμένο κάτω από ένα δένδρο! Βρε, του λέει, τι κάνεις εδώ; Κοιμάσαι;

-Γιατί, του απαντάει ο γεωργός. Εσύ τι θέλεις;

-Μα ρώτησα το γιό σου που είσαι και μου είπε τέτοια ώρα που να είναι ο πατέρας μου, στο χωράφι και ‘γω νόμιζα ότι δουλεύεις!

-Σωστά σου είπε ο γιός μου, σου είπε είναι στο χωράφι. Δεν σου είπε, δουλεύει στο χωράφι!

Ε, λοιπόν, ναι έχουν και οφειλές. Συνολικά οι τέσσερις αγρότες που έπιασαν, χρωστάνε, λένε, κοντά στα 2.5 εκατομμύρια ευρουδάκια! Ψιλολόγια!  Ξέρετε πόσες Πόρσε κυκλοφορούν στη Λάρισα; Όσες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και λίγες ακόμη παραπάνω!!!

Αφού, για να φανταστείτε, τις παραγγέλνουν τρείς-τρεις. Δύο να κάθονται και μία να την τριγυρίζουν!

Πως το λέει το τραγουδάκι; Α, ναι, “οι ωραίοι έχουν χρέη”! Προτείνω να το αλλάξουμε και να το λέμε “οι Λαρισαίοι έχουν χρέη”!

Γιατί όχι; Και ωραίοι και Λαρισαίοι και στο δημόσιο ταμείο αρκετά εκατομμύρια χρωστάνε!

Μόνο τις Πόρσε ξεχρεώνουνε! Τα υπόλοιπα, όσα τους απομένουν, δηλαδή,  τα ακουμπάνε στον Βαρδινογιάννη για καύσιμα!  Που να περισσέψουν για το κράτος;

Άλλωστε, τι να σου αφήσει το χωράφι; Κάτι επιδοτήσεις από τους κουτόφραγκους, κάτι υπερτιμήσεις στα τιμολόγια, τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του!

Τώρα γιατί τους πιάνουν όλους αυτούς δεν το κατάλαβα. Για να τους ταϊζουμε και από πάνω;

Θα μπορούσαν απλά να τους δημεύσουν την περιουσία. Έστω τις Πόρσε! Και ας τους να τριγυρνάνε με τα πόδια! Θα πείτε και τι να τις κάνουν τις Πόρσε; Ε, πως , νομίζετε δεν υπάρχουν όμοροι δήμοι με δημότες που μπορούν να αντέξουν και μία και δύο και τρεις Πόρσε; Μόνο στον δημόσιο έφορο έχουμε όλοι αλεργία!

Μια Λάρισα …όλη η Ελλάδα!