Σε τάπερ ήταν τοποθετημένη η βόμβα στη Δάφνη – “Βλέπουν” υπολείμματα των Πυρήνων πίσω από την έκρηξη

Ο στόχος, το αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, αρχικά προκάλεσε εύλογα ερωτήματα για πιθανή εμπλοκή ποινικών στο χτύπημα.

Οι ενδείξεις που είχε όμως η αντιτρομοκρατική οδηγούσαν περισσότερο προς την κατεύθυνση της τρομοκρατίας.
Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο μετά από διπλό προειδοποιητικό τηλεφώνημα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στην Zougla.gr πρόλαβαν μόνο να δουν ένα “κουτί” κάτω από τη μηχανή του αυτοκινήτου της διευθύντριας των φυλακών.

Ουσιαστικά η επιχείρηση εκκένωσης του χώρου δεν ολοκληρώθηκε πλήρως.

Ο άγνωστος είχε δώσει μικρό περιθώριο, μόλις είκοσι λεπτά. Έτσι η έκρηξη σημειώθηκε ελάχιστα λεπτά απ’ τη στιγμή που οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο.

Το γεγονός ότι δεν πρόλαβαν να εκκενώσουν και τα κοντινά διαμερίσματα οδήγησε στον ελαφρύ τραυματισμό μιας γυναίκας.

Η έκρηξη του μηχανισμού στη συμβολή των οδών Διομίδους 3 και Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη είκοσι λεπτά πριν τις πέντε τα ξημερώματα προκάλεσε και πυρκαγιά στο αυτοκίνητο

Το αποτέλεσμα ήταν να χρειαστεί να ρίξουν οι άνδρες της πυροσβεστικής αφρό, γεγονός που δυσκόλεψε τους άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών στη συλλογή των στοιχείων.

Ωστόσο οι έμπειροι πυροτεχνουργοί εντόπισαν στοιχεία που οδηγούν σε ωρολογιακό μηχανισμό. Μάλιστα γίνεται λόγος για μια βόμβα αρκετά ισχυρή.

Κάπου εδώ τα στοιχεία αρκούν για να στέψουν την έρευνα προς την τρομοκρατία και μακριά απ’ το ποινικό έγκλημα.
Ο ωρολογιακός μηχανισμός και όχι φιτίλι και το προειδοποιητικό τηλεφώνημα με περιθώριο ώστε να υπάρξει εκκένωση οδηγούν στο συμπέρασμα πως εμπλέκεται τρομοκρατική ομάδα.

Επί της ουσίας έμπειροι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής μιλούν για ενέργεια που έγινε από άτομα που συνδέονται με την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι οι ενδείξεις του υπάρχουν ως αυτή την ώρα κάνουν το σημερινό χτύπημα να μοιάζει με εκείνο στο Mall.

Όπως επισημαίνεται είναι το πρώτο χτύπημα που έχει τέτοια χαρακτηριστικά, εξαιρώντας μάλιστα το χτύπημα κατά του εφοπλιστή Π. Τσάκου, τονίζοντας πως το προφιλ των χτυπημάτων δεν μοιάζει.

Τώρα οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει τις λεγόμενες “πόρτα, πόρτα” έρευνες αναζητώντας οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να οδηγήσει στους δράστες από μαρτυρίες κατοίκων που πιθανότατα παρατήρησαν κάποιες ύποπτες κινήσεις αγνώστων τις προηγούμενες ημέρες. Παράλληλα σε όλα τα σημεία κοντά στο σημείο της έκρηξης αλά και σε δρόμους που οδηγούν σε αυτό οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τις κινήσεις των δραστών πριν και μετά το χτύπημα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Μια ισχυρή έκρηξη “ξύπνησε” το πρωί της Παρασκευής τους κατοίκους στη συμβολή των οδών Διομίδους 3 και Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη.

Άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από το αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού.
Το αυτοκίνητο, μάρκα BMW, καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η έκρηξη, που σημειώθηκε στις 04:40 τα ξημερώματα, ήταν τόσο ισχυρή που καταστράφηκε η είσοδος της πολυκατοικίας μπροστά στην οποία ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο, ενώ έσπασαν τζάμια γειτονικών σπιτιών και προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.
Από τα τζάμια που έσπασαν τραυματίστηκε ελαφρά μια γυναίκα.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα, στις 04:15 στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και ειδησεογραφική ιστοσελίδα. Οι δράστες έδωσαν περιθώριο 20 λεπτών στην αστυνομία.
Λόγω του μικρού χρονικού περιθωρίου που είχε δωθεί, η αστυνομία δεν κατάφερε να εκκενώσει πλήρως την περιοχή.

Εξαιτίας του διπλού προειδοποιητικού τηλεφωνήματος, οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.
Επειδή όμως η βόμβα τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, είναι ανοιχτό ακόμη το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να είναι ποινικοί εγκληματίες.

Πηγή: NewsIt.gr