Επιχείρηση της αστυνομίας στην πλατεία Ταξίμ-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ

PictureΣ ήμερα η Αστυνομική Διεύθυνση Κων/πόλως ξεκίνησε εκκαθαριστική επιχείρηση στην Πλατεία Ταξίμ με σκοπό τον τερματισμό και την διάλυση των Συγκεντρωμένων Διαδηλωτών.

Σ΄όλο το κέντρο της Κωνσταντινούπολης σημειώθηκε μία άνευ προηγουμένου επέμβαση της Αστυνομίας με δακτυγόνα και χημικά.  Η μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας επιτέθηκε στην πλατεία Ταξίμ. Προηγουμένως, γύρω στις 7,30 το απόγευμα τοπική ώρα, η πλατφόρμα Ταξίμ είχε καλέσει  όλο τον κόσμο, όσοι ήθελαν να συμπαρασταθούν στις διαδηλώσεις να  κατεβούνε στην πλατεία για να μποτέσουν να διαμαρτυρηθούν.

Παρόλα αυτά,  παρά και το γεγοπνός ότ ι Νομάρχης Κωνσταντινούπολης είχε διαβεβαίώσει ότι δεν πρόκειται να πειράξουν τους διαδηλωτές, γύρω στις 8.30 το βράδυ, έγινε μία δραματική επέμβαση της αστυνομίας. Χρησιμοποίησε πάρα πολλά χημικά, πάρα πολλά δακρυγόνα με την διακιολογία ότι υπήρχαν πολλές περιθωριακές ομάδες  ανάμεσα στους διαδηλωτές τις οποίες ήθελαν να ξεκαθαρίσουνε.

Κατά εκατοντάδες επιτέθοντο οι αστυνομικοί οι οποίοι ξεχύθηκαν από τους γύρω δρόμους και συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές.

Μετά από πέντε ώρες μάχης, η κατάσταση στην πλατεία Ταξιμ ηρέμισε, οι διαδηλωτές έχουν διασκορπιστεί και στην πλατεία παραμένουν μόνον πάρα πολλοί ασυνομικοί.

Το ίδιο έγινε και στη Σμύρνη και στην Άγκυρα.