Παγκόσμια πρόκληση Σκοπιανών μέσω διαδικτύου!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Η προκλητικότητα της “πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας” (ΦΥΡΟΜ)  ξεπέρασε κάθε όριο. Με αφορμή τοπυριστική διαφημιστική καμπάνια προσπαθούν αδιάντροπα να “οικειοποιηθούν”  όχι μόνον την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή ιστορία υποστηρίζοντας ότι παλιό ευρωπαϊκό πολιτισμό που άκμασε στη Μακεδονία μεταξύ 7000 και 3500 π.Χ.. “ο παλιός ευρωπαϊκός πολιτισμός άκμασε στη Μακεδονία μεταξύ 7000 και 3500 π.Χ.”.

Βεβαίως προπσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αρχαίους Μακεδόνες, που είναι αναγνωρισμένοι Έλληνες (αφού συμμετείχαν στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες που αφορούσαν αποκλειστικά και μόνον Έλληνες), τον Μέγα Αλέξανδρο που αποτολμούν να τον παρουσιάζουν ως δήθεν… συγγενή τους (!) ”

Παραχαράοσσοντας και παραποιώντας συστηματικιά την Ιστορία, υποστηρίζουν ότι “οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν μια ξεχωριστή χώρα, εθνοτικά, γλωσσικά και πολιτισμικά διαφορετική από τους γείτονές τους. Η προέλευση των Μακεδόνων είναι στην αρχαία Brygian υπόβαθρο που καταλαμβάνει το σύνολο της μακεδονικής επικράτειας και στην ινδοευρωπαϊκή superstratum, που εγκαταστάθηκαν εδώ στο τέλος της 2ης χιλιετίας”…

Η νέα αυτή πρόκληση των Σκοπιανών δικαιώνει τη θέση του πρώην υπουργού και Μακεδόνα Νικόλαου Μάρτη ο οποίος ήδη από τον Απρίλιο του 2012 -σε συνέχεια του πολύχρονου αγώνα του για τη Μακεδονία- σε άρθρο του υποστήριζε ότι ” το όνομα της ΠΓΔΜ δεν αφορά μόνο τους δύο γείτονες, αλλά και το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Όπως έγραφε εκεί ο κ. Μάρτης:  <Το ενδιαφέρον για τη σημερινή Ε.Ε. επιβεβαίωσαν οι 15 ηγέτες της τότε ΕΟΚ τον Ιούνιο 1992 στη Διάσκεψη Κορυφής στη Λισσαβόνα, όπου ομόφωνα α­ποφάσισαν να αναγνωρίσουν την εν λόγω χώρα, εφ όσον η ονομασία της δεν θα εμπεριέχει τη λέξη «Μα­κεδονία». Το θέμα είχε τεθεί από τον τότε Πρόεδρο της Ελλη­νικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος στην από 3.1.1992 επιστολή του, όπου τόνιζε ότι είναι Μακεδόνας, έγραφε ότι: «Η αναγνώριση της αυτοαποκαλουμένης “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” έχει θεμελιώδη σημασία για την Ελλάδα και το γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλον αφού είμαι ο ίδιος Μακεδών. Η Δημοκρατία αυτή ούτε εθνολογικά, ούτε ιστορικά έχει το δικαίωμα να ονομάζεται Μακεδονία», και προσέθετε: «Η εθνολογική σύνθεση του πληθυσμού της χώρας αυτής αποτελείται από Αλβανούς, Τούρκους, Τσιγγάνους και Σλάβους, που καμία σχέση δεν έχουν με Μακεδόνες», και προσέθετε ότι: «Είναι αδιανόητο  με την λήξη του Ψυχρού Πολέμου να δίδεται ιστορική νομιμοποίηση σε Τίτο και Μόσχα που ονόμασαν την Νότιο Γιουγκοσλαβία σε Μακεδονία προς έξοδο στο Αιγαίο αποσπώντας την Μακεδονία από την Ελλάδα».

>Πρότεινα στον Πρόεδρο των Σκοπίων ΒΛΑΧΩΦ το όνομα «Δημοκρατία της Σλαβικής Παιονίας» ή έστω «Δημοκρατία της Παιονίας», διότι όταν οι Σλάβοι έφτασαν στην Βαλκανική, τμήμα τους εγκαταστάθηκε στην Αρχαία Παιονία. Ο Άγγλος Ιστορικός Ηamond στο βιβλίο του «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Παράρτημα Β, σελ. 68) αναφέρει στο κεφάλαιο: «Η εκστρατεία της Ιλλυρίας και οι Μακεδονικές δυνάμεις». «Στο Τέλος του θέρους του έτους 335 π.Χ. οδήγησε το στρατό του νότια προς την χώρα των Αγριάνων (γύρω από τη σημερινή Σόφια) και προς τους Παίονες (γύρω από τα σημερινά Σκόπια)».

>Εφ όσον τα κράτη της Ε.Ε., συνεπεία της ως άνω αποφάσεως του Συμβουλίου Κορυφής της Λισσαβώνας, ούτε την ονομασία FYROM (διότι το Μ σημαίνει Μακεδονία), ούτε την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» μπορούν να αναγνωρίσουν, θα πρέπει να απαγορεύσουν στα αυτοκίνητα της FYROM να κυκλοφορούν με πινακίδες ΜΚ, και να επιλέξουν ένα όνομα, που δεν θα έχει τη λέξη Μακεδονία. Με την απαγόρευση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους εντός της Ε.Ε., οι γείτονές μας θα ανακαλέσουν αυτή τη νέα προκλητική τους ενέργεια>.

Ιδού τι ισχυρίζονται σήμερα οι Σκοπιανοί, παραποιώντας την Ιστορία:

 HISTORY

Even though Macedonia is a young state which became independent in 1991, its roots run deep in the history. The name “Macedonia” is in fact the oldest surviving name of a country in the continent of Europe. Archaeological evidence shows that old European civilization flourished in Macedonia between 7000 and 3500 BC. Macedonia is located in the center of the Southern Balkans, north of ancient Greece, east of Illyria, and west of Thrace. The ancient Macedonians were a distinct nation, ethnically, linguistically, and culturally different from their neighbors. The origins of the Macedonians are in the ancient Brygian substratum which occupied the whole of Macedonian territory and in Indo-European superstratum, which settled here at the end of the 2nd millennium.

Σήμερα διαφημίζουν το …τουριστικό τους προϊόν βασίζοντάς το πάνω στην κλεμμένη ελληνική και ευρωπαϊκή Ιστορία, διότι τι άλλο έχουν να προσφέρουν; Έχουν δε  κάνει με τόσο προσεγμένο τρόπο την προπαγανδιστική εργασία τους, που κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου, ώστε μόνον πολύ καλά γνώστες της Ιστορίας μπορούν να διακρίνουν την παραχάραξη, όλοι δε οι άλλοι πέφτουν θύματα της προπαγάνδας των Σκοπιανών!
Μόλις πρόσφατα η ΡΗΡ παρουσίασε όλο το παρασκήνιο της ονομασίας των Σκοπίων ως FYROM (π.ΓΔΜ) γεγονός που τους επιτρέπει να ξεγελάνε την ανθρωπότητα ότι ονομάζονται δήθεν “Δημοκρατία της Μακεδονίας”!
skopia11
 skopia14
Η «διαφήμιση» εδώ

Και άλλη πρόκληση μέσω Αυστραλίαs: «Μακεδονία» ξαναζητά ο βουλευτής του Εργατικού

Stephen Jones

Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Neoskosmos.com

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση Gillard εξαπέλυσε ο φιλοσκοπιανός βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Stephen Jones, για την άρνησή της να αναγνωρίσει τη FYROM με το συνταγματικό όνομά της.

Κατά τη διάρκεια αγόρευσής του στην κοινοπολιτειακή βουλή, την Τετάρτη το βράδυ, ο κ. Jones διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση «της αναχρονιστικής» ονομασίας Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) αντί του συνταγματικού ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας» με το οποίο αναγνωρίζουν το νεοσύστατο κρατίδιο «εκατόν τριάντα πέντε χώρες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, του Καναδά, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας της Ινδονησίας και άλλων χωρών του Νότιου Ειρηνικού».

Ο υπέρμαχος των δικαιωμάτων της ΠΓΔΜ και των πολιτών της, κ. Jones, γάνωσε τ’ αυτιά των συναδέλφων του με μία λεπτομερειακή ανάλυση των πολιτικών γεγονότων, που προκάλεσαν τη διάλυση της Σοσιαλιστικής Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας και την ακόλουθη ανακήρυξη της «Μακεδονίας» σε ανεξάρτητο κράτος, στις 17 Σεπτεμβρίου 1991.

Ο κ. Jones απέδωσε στις αντιδράσεις της Ελλάδας την ένταξη, το 1993, της «Μακεδονίας» στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών με την ονομασία πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ονομασία που υιοθέτησε και η Εργατική κυβέρνηση Paul Keating στις 15 Φεβρουαρίου 1994 για τις επίσημες συναλλαγές των δύο κρατών.
Kατά τον κ. Jones οι 25.000 «υπερήφανοι» πολίτες της ΠΓΔΜ, που διαβιούν μόνιμα στην εκλογική περιφέρειά του Illawarra, απαιτούν την αναγνώριση της πατρίδας τους με το συνταγματικό όνομά της.

Ο Εργατικός βουλευτής αποκάλυψε, τέλος, ότι ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ «θα εισηγηθούν σύντομα την ονομασία κεντρικών οδών των Σκοπίων σε οδούς Kim Carr (Αυστραλού υπουργού Εξωτερικών) και Julie Bishop (Αντιπροέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σκιώδους υπουργού Εξωτερικών) εις αναγνώριση του ηγετικού του ρόλου και της σημασίας τους».

«Η τιμή της αναγνώρισης» των προαναφερόμενων στελεχών της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι το αντίδωρο για την προσφορά τους στην αναγνώριση της ΠΓΔΜ με την συνταγματική ονομασία της.

Ο ομογενής βουλευτής Hindmarsh και δεύτερος αντιπρόεδρος της κοινοπολιτειακής βουλής, κ. Στιβ Γεωργανάς, που προήδρευε της βουλής κατά την αγόρευση του συναδέλφου του, δήλωσε στο «Νέο Κόσμο», ότι η πολιτική της κυβέρνησης Gillard στο «Μακεδονικό» παραμένει η ίδια.

«Μετά η λήξη της ομιλίας του κ. Jones επισκέφθηκα το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών και ζήτησα πληροφορίες για την κυβερνητική πολιτική στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Το γραφείο του υπουργού μου έδωσε την κατηγορηματική διαβεβαίωση, ότι η κυβερνητική πολιτική δεν έχει αλλάξει, δηλαδή η Αυστραλία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ονομασία ΠΓΔΜ σε όλες τις επίσημες αναφορές και τις συναλλαγές με το επίσημο κρατίδιο».

Άλλα στελέχη της κυβέρνησης από τα οποία ζητήσαμε διασαφηνίσεις μας διαβεβαίωσαν, επίσης, ότι «η κυβερνητική πολιτική δεν έχει αλλάξει».
Στον κυβερνητικό χώρο χαρακτηρίζουν την ομιλία του κ. Jones «ψηφοθηρική» και υπενθυμίζουν, ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο βουλευτής Illawara εγείρει, ματαίως, στη βουλή το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Οι ηγεσίες της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι χαζές να προκαλέσουν τους Έλληνες παραμονή των εκλογών» τονίζουν.

Υπενθυμίζεται, ότι τις προσπάθειες των πολιτών της ΠΓΔΜ, να επιτύχουν αναγνώριση της πατρίδας του με τη συνταγματική ονομασία της, στηρίζουν, επίσης, η αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Julie Bishop και ο Φιλελεύθερος βουλευτής Luke Simpkins, ο οποίος εκλέγεται στην έδρα Cowan της Δυτικής Αυστραλίας.
Ο κ. Simkins, που έχει στην έδρα του μεγάλο αριθμό πολιτών της ΠΓΔΜ, έχει προκαλέσει επανειλημμένα την Ελλάδα και τους Έλληνες με τις ανιστόρητες τοποθετήσεις του στο «Μακεδονικό». Εξακολουθεί, δε, να προκαλεί με ψηφοθηρικές κορώνες για την ανάγκη αναγνώρισης της ΠΓΔΜ από την Αυστραλία ως «Δημοκρατία Μακεδονίας».