Απόψεις αναγνωστών της ΡΗΡ για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Η κυβέρνηση του Σαμαρά έκλεισε την ΕΡΤ ανοίγοντας το παράθυρο του ανθελληνισμού!

 Με σκληρό και απαξιωτικό τρόπο ανακοίνωσε σήμερα ο Κεδίκογλου τον θάνατο της ΕΡΤ ξεχνώντας τις δηλώσεις του πριν απο ένα χρόνο.
 Συγκεκριμένα σήμερα το απόγευμα ανακοίνωσε ευθαρσώς πως η χώρα μας εν έτη 2013 επιστρέφει σε εποχές καθόλα νοσταλγικές.
 ……..”δεν υπάρχουν περιθώρια για:
             καθυστερήσεις, δισταγμούς, ανοχής για ιερές αγελάδες,δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης.
 Και τί μπορείς να ανεχτείς?
 -πραξικόπημα?(πραξη νομοθετικού περιεχομένου)
 -φίμωση του δημοσίου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της πατρίδας με την πεποίθηση και τη θρασύτητα που σε διέπει μιας και είσαι κυβερνητικός εκπρόσωπος ενός κόμματος που δεν θέλει στροφή στην ανάπτυξη αλλά στο σκοταδισμό!
Πότε σου ήταν αναγκαία η ΕΡΤ?
Τότε που έπαιζε το ρόλο του εκτελεστικού βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας?
 Διαπράττεις βαθύτατο πλήγμα στη δημοκρατία.Γιατι η εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης είναι πράξη δημοκρατίας.
 Μάλλον δεν θέλεις να ανήκεις στην Ευρώπη,γιατι σε όλες τις ευρωπαικές χώρες η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι ο πρώτος πυλώνας της ενημέρωσης.
 Σταματάς την ενημέρωση της Ομογένειας!
Πλέον οι Έλληνες της διασποράς δεν θα μπορούν να βλέπουν το κρατικό κανάλι της Ελλάδας.Του κόβεις την καθημερινή επαφή με την Ελλάδα.
Τί επιδιώκεις επιτέλους κόβοντας την ανάσα του λάου στην πληροφόρηση? Τί θέλεις και ευελπιστείς?
Να μας πιάσουνε στον ύπνο?
 Πολυτεχνείο νέας γενιάς:
 ο εφιάλτης κόπιασε!
Της Ευτυχίας Λοιζίδη
Σκηνοθέτης/Ηθοποιος
**********

«Να μην κλείσει η ΕΡΤ – η γέφυρα της Ελλάδας με το εξωτερικό»

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης εκφράζει τη μεγάλη της λύπη, που η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ που αποτελεί μεταξύ άλλων και πολύτιμη γέφυρα επικοινωνίας της Ελλάδος με τα παιδιά της που ζουν στο εξωτερικό!

Σε ειδική επιστολή που έστειλε η Ομοσπονδία Θεσσαλών Ευρώπης προτρέπει τον Υπουργό Εξωτερικών να επανεξετάσει και να ανακαλέσει άμεσα την σχετική απόφαση!

Οι Θεσσαλοί και όλοι οι Απόδημοι θα αντισταθούν ισχυρά μέχρι την ανατροπή της απόφασης αυτής! Ήδη προετοιμάζονται και συσπειρώνονται για να γίνει ισχυρή παρέμβαση !

Σε τέτοιες δύσκολες και κρίσιμες στιγμές φαίνεται και η αναγκαιότητα του ΣΑΕ (Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού) το οποίο λόγω της αποδυνάμωσής του δεν μπορεί να επέμβει σε τέτοια κύρια ζητήματα που αφορούν τον Απόδημο Ελληνισμό.

Η Ομοσπονδία Θεσσαλών Ευρώπης προσκαλεί όλες τις οργανώσεις του Απόδημου Ελληνισμού να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης με στόχο την ισχυρή επέμβαση στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης!

Από το γραφείο τύπου της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης

**********

NIKOLAOS NAOYM

Του κύριου Ρομποτή τα σχόλια (..που δεν τον γνωρίζουμε προσωπικά ), όπως πάντα “σπάνε κόκκαλα” και περιμέμνουμε το βιογραφικό του ,που έχουμε ζητήσε.Επειδή είναι επίκαιρο και εξαιρετικά ενδιαφέρον,το προωθούμε στους χιλιάδες ηλεκτρονικούς μας αποδέκες και ο καθένας -“εξουσιαστής” ή “μη εξουσιαστής”-ας βγάλει τα συμπεράσματα του .Επειδή έξω από την ΕΡΤ-3 ( ..και από ότι είδαμε και έξω από την ΕΡΤ) μαζεύτηκαν σήμερα πολύ διαμαρτυρόμενοι και πιθανόν  θα υπάρχουν  και πολλοί  άλλοι εργαζόμενοι στην κρατική ραδιοτηλεόραση,που για διαφόρους λόγους δεν συμμετείχαν στην διαμαρτυρία,είναι επόμενο ,εύλογα να διερωτήθηκαν  οι έλληνες (….που πληρώνουν χρόνια τώρα για τους μισθούς τους ,οι οποίοι αν είναι ή ήταν παχυλοί δεν το γνωρίζουμε ): “τόσοι πολλοί  εργαζόμενοι ..μήπως ξύνουν “πατσιές”,κατα την έκφραση του φίλου μας του Γκρέκορυ  και ο χαχόλος ελληνικός λαός επιτέλους τώρα είδε τις”στρατιές” τους ; Πάντως εμείς περιμένουμε από τον νέο Πρόεδρο της ΕΡΤ 3 ,Διεθνολόγο κ.Καρακωστάνογλου Βενιαμίν ,να μας “διαφωτίσει” σχετικά  ..για του λόγου το αληθές ” !!!

Ο ΦΛΟΓΟβόλος

**********

Ομοσπονδία Ελληνικών κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας

Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι ο κύριος Κεδίκογλου μπήκε στο χορό και κουνώντας την ουρά του βγήκε στην τηλεόραση κι ανήγγειλε τοις πάσι ότι η ΕΡΤ κλείνει από τα μεσάνυχτα γιατί δεν υπάρχουν στη χώρα μας ιερές αγελάδες, κλπ. κλπ.

Συναγερμός στην ΕΡΤ, συλλαλητήρια στη Μεσογείων για τη διάλυση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί όλες αυτές οι αντιδράσεις για την εξυγίανση αυτού του φορέα.

Τις ειδήσεις θα τις ακούμε από την τουρκική τηλεόραση κι έτσι σιγά σιγά θα μάθουμε κι άπταιστα τουρκικά, γιατί δεν αρκούν τα σήριαλ της γείτονος στα ελληνικά κανάλια για να εξασκήσουμε με επάρκεια τη γλώσσα του μέλλοντος. Έτσι κι αλλιώς σε μερικά αιγαιοπελαγίτικα νησιά πιάνουμε καλύτερα τους τουρκικούς σταθμούς. Κι έχουμε κάνει πρόοδο στη γλώσσα.

yavaş yavaş Türk öğreneceksiniz

« Ήδη, σας το είπα. Είναι η βαρβαρότητα. Τη βλέπω να ‘ρχεται μεταμφιεσμένη, κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις. Δεν θα πρόκειται για τους φούρνους του Χίτλερ ίσως, αλλά για μεθοδευμένη και οιονεί επιστημονική καθυπόταξη του ανθρώπου. Για τον πλήρη εξευτελισμό του. Για την ατίμωσή του. Είναι οι δημοκρατικοί θεσμοί, που όλα δείχνουν ότι δεν θ’ αντέξουν για πολύ. Είναι η ποιότητα, που γι’ αυτή δεν δίνει κανείς πεντάρα. Είναι η οντότητα του ατόμου, που βαίνει προς την ολική της έκλειψη. Είναι η ανεξαρτησία των μικρών λαών, που έχει καταντήσει ήδη ένα γράμμα νεκρό. Είναι η αμάθεια και το σκότος». ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ 19 Οκτωβρίου 1979.

Η Ομογένεια της Ιταλίας δεν θέλει να σβήσει η φωνή της ΕΡΤ.

Νικόλας Μπάρκας

Πρόεδρος ΟΕΚΑΙ

Γραμματέας Γιάννης Κορίνθιος

**********

Antonis Kroustis (akroustis1966@gmail.com)

Οι 3.000 απολυμένοι υπάλληλοι της ΕΡΤ θα αποζημιωθούν στο ακέραιο,
όπως διαβεβαίωσε με έμφαση  η κυβέρνηση.
Αν υπολογίσουμε αδρά ένα μέσο όρο των αποζημιώσεων κατά 10.000 ευρώ
ανά άτομο , συγκεντρώνεται το ποσό των  30.000.000 ευρώ. Ένα αρκετά
υψηλό ποσό για να ζητήσουν από την κυβέρνηση μια από τις πολλές
συχνότητες που μένουν ανενεργές, και να φτιάξουν ένα σταθμό
κοινωνικοποιημένο και σοσιαλιστικό, στην υπηρεσία του λαού για
αδέσμευτη και ανόθευτη ενημέρωση, που θα εργάζονται όλοι μαζί και θα
πληρώνονται εξίσου από τα κέρδη του.
Υ.Γ. Επίσης, οι συγκεντρωμένοι έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ , θα
πρότεινα, να δίνουν οικειοθελώς τα 5 ευρώ  κάθε μήνα στο νέο σταθμό
αφού  θα έχουν ήδη απαλλαγεί από το αναγκαστικό τέλος μέσω ΔΕΗ.
Το αποτέλεσμα σας το αφήνω να το φανταστείτε μόνοι σας!!!
Αντώνης Κρούστης
Fileleftheros1966.blogspot.com

**********

ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Ερωτηματικα προκυπτουν μετα την επισημη ανακοινωση του κυβερνητικου εκπροσωπου ο οποιος προσπαθησε να αιτιολογησει το ξαφνικο κλεισιμο της ΕΡΤ  λεγοντας χαρακτηριστικα- ¨«…Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η ΕΡΤ, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης. Κι αυτό τελειώνει σήμερα…Την ΕΡΤ την πληρώνει ο ελληνικός λαός με το χαράτσι στους λογαριασμούς ηλεκτρικού: γύρω στα 300 εκατομμύρια τον χρόνο!

Εχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό για πολύ μικρή τηλεθέαση: τη μισή σχεδόν και για τα τρία δημόσια κανάλια μαζί, απ’ όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι. Εχει τεράστια περιουσία, η οποία παραμένει αδρανής, αν δεν λεηλατείται υπέρ του ανταγωνισμού.
Εχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της: Μιλάμε για μια εταιρεία με έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους! Καθεστώς προνομίων για τους εργαζομένους, που χρεώνουν τεράστιο αριθμό υπερωριών. Για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά τα οποία μοιράζει σε ιδιωτικές παραγωγές που θα μπορούσε να κάνει, με πολύ λιγότερα, χρησιμοποιώντας τα δικά της μέσα. Που τα έχει πληρώσει ακριβά ο Ελληνας φορολογούμενος.
Για να μην πούμε ότι συντηρεί περιοδικό χωρίς αναγνώστες, ενώ διαθέτει δεκάδες τοπικούς σταθμούς που ουσιαστικά αναμεταδίδουν, τις περισσότερες ώρες της μέρας, το κεντρικό πρόγραμμα. Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι, αλλά δεν τόλμησε να το αγγίξει κανείς. Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα.
Επειδη δεν εχουμε πεισθει ερωτουμε το κυβερνητικο εκπροσωπο
1-Αφου η ΕΡΤ ηταν “διεφθαρμενος” οργανισμος με επταπλασια εξοδα σε συγκριση με αλλους τηλεοπτικους σταθμους γιατι δεν τον κλεινατε παλαιοτερα αλλα συντηρουσατε εναν τοσο “διεφθαρμενο” οργανισμο οπως τον περιγραφετε στην ανακοινωση διασυροντας διεθνως την ΕΡΤ αλλα και την Ελλαδα ?
2-Τι να πιστεψουμε λοιπον? οτι σημερα το πηρατε ειδηση? η οτι την αποφαση που πηρατε  ερημην των αλλων 2 πολιτικων αρχηγων της τριτοκοματικης κυβερνησης την πηρατε κατ εντολην του Τομσεν,-Τροικας ο οποιος προ ολιγων ημερων δηλωσε οτι “δεν φευγουμε απο την Ελλαδα αν δεν γινουν οι απολυσεις ?
Τελικα ποιος κυβερνα αυτον τον τοπο?
3-Αν σε καποιο δημοσιο οργανισμο η Υπουργειο, παρατηρουνται σπαταλες η διασπαθηση χρηματων οι ενοχοι εντοπιζονται -αντικαθιστανται με αλλους και οι ενοχοι παραπεμπονται στην δικαιοσυνη για τα περαιτερω ,και δεν απολυονται ολοι οι εργαζομενοι ακομα και οι σερβιτοροι και καθαριστριες , αλλα ουτε κλεινει ολοκληρος ο οργανισμος που στην περιπτωση της ΕΡΤ ηταν ο μοναδικος κρικος συνδεσης των ελληνων ομογενων με την Ελλαδα, γεγονος το οποιο μας γεμισε θλιψη –
4-Τι θελετε να πιστεψουμε ?  οτι ολοι οι 2500 υπαλληλοι ηταν “διεφθαρμενοι” και αν ειναι ετσι γιατι δεν τους κατανομασατε εναν προς εναν και να ανακοινωσετε σε ποιες αξιοποινες πραξεις υπεπεσε ο καθενας ξεχωριστα οπως κανετε με αλλους δημοσιου υπαλληλους αλλα ακομα και σε υπουργους?
5-Συμφωνα με αρθρο νομου περι καταχρησης δημοσιου χρηματος (Ν.1608)  ακομα και μικροποσων επισειει ισοβια καθειρξη .
Θα βαλετε λοιπον 2500 ατομα στην φυλακη ? και σε ποιες φυλακες θα τους στειλετε αφου ειναι ολες υπερπληρεις?
Αυτη ειναι η λογικη συνεπεια αφου κατα δηλωση του κυβερνητικου εκπροσωπου παρατηρειτο προ πολλου  διαφθορα και διασπαθηση χρηματων που προεκυπταν απο πολλες υπερωριες κλπ
Θεωρουμε οτι ηταν τελειως ατοπη η δηλωση του κυβερνητικου εκπροσωπου, και επρεπε να ηταν πιο προσεκτικη δηλωνοντας καθαρα οτι το κλεισιμο της ΕΡΤ επεβληθη απο την Τροικα βασει συμφωνιας του καταραμενου μνημονιου και οχι να διασυρονται χιλιαδες υπαλληλων ,το κυρος της ΕΡΤ αλλα και το κυρος της Ελλαδας αφηνοντας να εννοηθει οτι η ΕΡΤ ηταν επι σειρα ετων ενας διεφθαρμενος οργανισμος τον οποιον ανεχετο και συντηρουσαν οι κυβερνησεις (κατα δηλωση του κυβερνητικου εκπροσωπου περι αδιαφανειας και σπαταλης)
ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 
************

Ηλίας Σταμπολιάδης

Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης,

Μέσα ενημέρωσης και προπαγάνδας

Ένα αντιλαϊκό σύστημα χρειάζεται τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης για να καθοδηγεί την κοινή γνώμη. Στα ανεξάρτητα έθνη κράτη η εκάστοτε κυβέρνηση ταυτίζεται με το σύστημα και ελέγχει τα κρατικά μέσα μαζικής επιρροής με τα οποία ασκεί τη δική της προπαγάνδα και εξισορροπεί τα ιδιωτικά σε περίπτωση που αυτά αντιπολιτεύονται. Με την εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία ο έλεγχος των μέσων μαζικής προπαγάνδας αλλάζει κυρίους και δίδεται η ευκαιρία να ακούγονται απόψεις διαφορετικές από αυτές του οικονομικού κατεστημένου που ελέγχει τα ιδιωτικά.

Η σημερινή Ελλάδα ευρίσκεται υπό την κατοχή του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και η πλήρης υποταγή της σε αυτό απαιτεί και τον πλήρη έλεγχο τόσο των κρατικών όσο και των ιδιωτικών μέσων προπαγάνδας. Με τα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλονται υπάρχει ο κίνδυνος να ανέλθουν στην εξουσία κόμματα μη ελεγχόμενα από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και μέχρι τις επόμενες εκλογές πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ώστε αφενός να προλάβουν να εκβιάσουν την κοινή γνώμη και αφετέρου σε περίπτωση αστοχίας στις εκλογές να ασκούν αντιπολίτευση στην τυχούσα κυβέρνηση που θα ήθελε να εναντιωθεί στο διεθνές σύστημα.

Το πείραμα της Ελλάδος είναι πολύ σημαντικό για αυτούς, όπως απέδειξαν και τα δήθεν λάθη του ΔΝΤ, την εμπλοκή του οποίου είχε ζητήσει η κα Μέρκελ για να δώσει την τεχνογνωσία του στη σωτηρία των δανειστών που κινδυνεύουν από πτωχεύσεις υπερχρεωμένων κρατών. Η Ελλάδα, αν και μωρή, είναι κληρονόμος του πολιτισμού που δίνει αξία στο ανθρώπινο πρόσωπο. Η εξαφάνιση της θα επιτρέψει στις δυνάμεις οικονομικής εξουσίας να αλλοιώσουν αυτόν τον πολιτισμό και να χειρίζονται τους πληθυσμούς ως άτομα συνόλων οικονομικών μονάδων και όχι σαν πρόσωπα κοινωνούντων ανθρώπων.

Η κατάληψη της ΕΡΤ από τα ΜΑΤ και ο βάρβαρος εκδιωγμός των εργαζομένων από το κτίριο σε αυτό το σχέδιο αποσκοπεί. Η δικαιολογία για την μείωση των δημοσίων υπαλλήλων και η δήθεν προσέλκυση επενδύσεων δεν πείθουν πλέον ούτε τους πλέον ανόητους. Οι επενδύσεις είναι ωφέλιμες για τον τόπο μόνο όταν αυξάνουν την παραγωγικότητα και μειώνουν το έλλειμμα εξωτερικών συναλλαγών, ενώ συγχρόνως βοηθούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και όχι σε βάρος αυτού. Δεν θέλουμε την ευημερία των αριθμών, όπως συμβαίνει στην Κίνα και την Ινδία αλλά τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

Μέχρι τώρα ο εχθρός ήταν αόρατος, κρυμμένος στη θολούρα οικονομοτεχνικών όρων που δεν καταλαβαίνει ο λαός, ιδίως όταν έχει υποστεί εκμαυλισμό από τους προδρόμους της καταστροφής. Σήμερα ο εχθρός έχει αποθρασυνθεί και νομίζοντας ότι έχει φθάσει στο τελικό στάδιο κυριαρχίας του δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο, πολύ χειρότερο και από αυτό της Χρυσής Αυγής που μέχρι τώρα την χρησιμοποιεί σαν το φόβητρο για να μην ξεφύγει ο κόσμος από τον μονόδρομο της αυτοκαταστροφικής υπακοής. Η αντίσταση στα σχέδια του εχθρού δεν είναι συνδικαλιστικό ζήτημα υπεράσπισης μιας μερίδας εργαζομένων, αν και από ότι καταλαβαίνουμε η παρουσία τους σε τέτοιο πόστο, κατά πλειοψηφία, ενέχει την υπόνοια κομματικής εύνοιας. Η αντίσταση αποτελεί εθνικό καθήκον κατά των κατακτητών και των διορισμένων κυβερνήσεων τους.

Ηλίας Σταμπολιάδης

Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης,

Εν πλω προς Χανιά 11/6/2013