Να κάνει …”πραξικόπημα” κάλεσε τον Παπούλια ο Τσίπρας!

“Αδιάβαστο” έπιασε τον Αλέξη Τσίπρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθώς απέπεμψε το ¨αίτημά¨του να μην υπογράψει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, κάτι που, όπως του είπε, “δεν μου δίνει ευκαιρία αυτή το Σύνταγμα”.

Ο κ. Τσίπρας, που έγινε νωρίτερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, είπε παρουσία των δημοσιογράφων: “Σήμερα δυστυχώς έχουμε πλήγμα για την δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου και την κοινωνική συνοχή αλλά και για τους θεσμούς. Γιατί είναι πλήγμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, το να νομίζουν κάποιοι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κλητήρας για να θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων. Είναι υποβάθμιση του θεσμού. Το τελευταίο που μας έχει μεινει σ αυτό τον τόπο είναι οι θεσμοί και η δημοκρατία.”

Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: “Και η δική μου πίστη, είναι ότι πρέπει να υπάρχει δημόσια τηλεόραση και δεν πιστεύω ότι η ενημέρωση του λαού μπορεί να γίνεται μόνο από τα ιδιωτικά κανάλια. Από την άλλη μεριά, οι δυνατότητες οι δικές μου παρέμβασης, είναι περιορισμένες από το Σύνταγμα. Δεν μπορώ να αναπέμψω μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι δεν μου δίνει ευκαιρία το Σύνταγμα”.

Τότε, ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει … ένα είδος πραξικοπήματος: “Οφείλουμε ν’ ανοίγουμε δρόμους” είπε!..

Βγαίνοντας από την συνάντησή του με τον κ. Παπούλια ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν θα καταθέσει πρόταση μομφής και εκείνος απάντησε: “Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, αλλά αυτή την κυβέρνηση θα την ρίξει ο λαός και όχι οι μαριονέτες τους.”

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας, εξέφρασε την αντίθεση του στην προκλητική όπως την χαρακτήρισε, απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την ανησυχία του και για άλλους δημόσιους οργανισμούς και πρώην ΔΕΚΟ, όπως τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, που βρίσκονται επίσης αντιμέτωποι με το ίδιο ενδεχόμενο, και του ζήτησε να ασκήσει στην κυβέρνηση τη μέγιστη δυνατή πίεση προκειμένου να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη απόφαση, να μην ισχύσει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ο ΓΓ του ΚΚΕ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή σχετική τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, καθώς και αίτημα για άμεση συζήτηση του ζητήματος στη Βουλή.
ΡΗΡ Με στοιχεία από NewsIt.gr