Το Νομοσχέδιο για την Νέα Κρατική Ραδιο – Τηλεόραση

– Θα λέγεται ΝΕΡΙΤ ΑΕ
– Μέχρι τις 29 Αυγούστου θα λειτουργήσει η νέα ΕΡΤ δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου
– Σήμερα στη Βουλή, θα ψηφιστεί μαζί με την τροπολογία για τα λουκέτα στις ΔΕΚΟ
– Ξεκαθαρίζει το Μαξίμου ότι πάμε σε πρόωρες εκλογές αν δεν περάσει το νομοσχέδιο
– Πως θα αντιδράσουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
– ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΡΤ

Η κυβέρνηση φέρνει σήμερα στη Βουλή του νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ. Μετά το πρώτο “σοκ” από τον αιφνιδιασμό όλοι πλέον μοιάζουν να αναρωτιούνται εάν με τις αντιδράσεις που έχει επιφέρει, ειδικά στο ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο, το νομοσχέδιο αυτό θα περάσει. ΝΔ ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ θα πρέπει πάλι να κάτσουν στο τραπέζι και να τα βρουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΡΤ

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως είναι αποφασισμένη να περάσει το νομοσχέδιο και μάλιστα η ΕΡΤ με το νέο πλέον σχήμα να εκπέμψει ξανά μέχρι τις 29 Αυγούστου όπως δήλωσε στον Βήμα FM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
Το νομοσχέδιο έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο για διαβούλευση, χωρίς οργανόγραμμα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο νέος δημόσιος φορέας θα απασχολεί 1000 με 1200 άτομα προσωπικό και πως ήδη έχει γίνει η επιλογή ατόμων εγνωσμένου κύρους για τη στελέχωσή του. Όσον αφορά στο υπάρχον προσωπικό, ο Σίμος Κεδίκογλου διευκρίνισε ότι θα απολυθεί όλο αλλά θα έχουν προτεραιότητα στις νέες προσλήψεις όσοι πραγματικά έχουν αποδώσει έργο στην ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια.

Και το όνομα αυτής: «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε» δηλαδή ΝΕΡΙΤ – Α.Ε.
Τα έσοδά της εκτός από διαφημίσεις θα προέρχονται και από το ανταποδοτικό τέλος, το οποίο θα αποφασιστεί με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού για θέματα Τύπου και ΜΜΕ «ύστερα από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου και αφού ληφθεί υπόψη η κοινοτική νομοθεσία για τις κρατικές ενισχύσεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΝΕΡΙΤ απαρτίζεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Πολιτισμού & Τουρισμού και τον υπουργό που είναι εκάστοτε αρμόδιος για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης.

Τόσο προς το εξωτερικό, τα άλλα δύο κόμματα της κυβέρνησης δηλαδή,  όσο και ως προς το εσωτερικό του κόμματος της ΝΔ το Μαξίμου έχει ένα σαφές μήνυμα να περάσει:
Εάν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο τότε η χώρα πάει σε εκλογές.

Οι αρχηγοί αναμένεται να καθίσουν και πάλι γύρω απ’ το ίδιο τραπέζι για να τα βρουν. Η ΕΡΤ θα είναι κλειστή, επί της ουσίας ο Α. Σαμαράς θα έχει επιβάλει ένα δεδικασμένο στους άλλους δύο.

Πηγη: NewsIt.gr