ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΗΣ ΡΗΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Όταν μια ΔΕΚΟ τόσο συμβολική όπως η ΕΡΤ που λειτουργεί διαρκώς με ελλείμματα που προσθέτουν χρέος και πάλι χρέος τόσο πυραμιδικό που προφανώς αποτελεί μια από τις αιτίες της πτώχευσης μας είναι αδιανόητο να μην συνηγορούμε στο κλείσιμο της ως μία εξίσου συμβολική κίνηση ότι κάτι επιτέλους έχουμε διδαχθεί από την εθνική περιπέτεια μας που τόσο μας έχει εξουθενώσει και μας έχει καταντήσει διεθνείς επαίτες.

Στη διάρκεια της μεταπολίτευσης έχουμε μεταμορφώσει πολλές ΔΕΚΟ σε σύγχρονους Μινώταυρους με Λαβυρινθιαία Θεσμική Υπόσταση που είναι αδύνατον να τις αλλάξουμε ακόμα και με σοφές μεταρρυθμίσεις όπως αυτή της επιτροπής του καθηγητή Αλιβιζάτου στην σύσταση της οποίας είχε συντελέσει ο τότε υπουργός Ηλίας Μόσιαλος.

Σε αυτή την περίπτωση οφείλουμε να κλείσουμε την ΔΕΚΟ όπως ο Θησεύς εξόντωσε τον Μινώταυρο και γλύτωσε η Αθήνα τον ετήσιο φόρο χρημάτων και αίματος που πλήρωνε.

Αυτούς τους φόρους εξόντωσης της κοινωνίας μας πληρώναμε τόσες δεκαετίες για την ΕΡΤ και μάλιστα με ελάχιστη τηλεθέαση και ακόμη λιγότερη από ελάχιστη αποδοχή αξιοπιστίας εκ μέρους της αφού κατά κανόνα την θεωρούσαμε το απόλυτο κυβερνητικό φερέφωνο ειδικά στον τομέα των ειδήσεων.

Αν λοιπόν σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας ως σύγχρονοι Θησέας και Αριάδνη συνεργάστηκαν τόσο καλά για να κλείσουν μία Εθνική μας Πληγή με τόσο δυναμικό και συμβολικό τρόπο τότε αυτό θα πρέπει να μας βρίσκει συνηγόρους και υπερασπιστές ότι κάτι επιτέλους αλλάζει σε αυτόν τον τόπο και κάτι ριζοσπαστικό επιτελείται για να εξαλειφθούν τα ελλείμματα και να επικρατήσει το ορθολογικό και το αποτελεσματικό.

Ακόμη και στη Βιέννη έχει ήδη αρχίσει η συζήτηση τι θα γίνει με την κρατική τηλεόραση την περιβόητη ORF αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Τα κρατικά μορφώματα ενημέρωσης με ελάχιστη απήχηση και βαρέα ελλείμματα είναι τελείως ακατάλληλα στην σύγχρονη οργάνωση των κοινωνιών των νέων ψηφιακών τεχνολογιών και του ιντερνέτ.

Γι’ αυτό και η υπεραντίδραση από τους εκπροσώπους των “χειμαζόμενων” συμφερόντων των παλαιάς κρατικής στήριξης και χρηματοδότησης μέσων ενημέρωσης της Ευρώπης.

Γνωρίζουν ότι το χαλί της ενημέρωσης γλιστρά κάτω από τα πόδια τους και αύριο θα είναι η δική τους ώρα να είναι η ΕΡΤ που θα κλείσει.

Για μια δυνατή γνώμη και πληροφόρηση για όσα συμβαίνουν ακόμη και αν επικρατήσουν οι υπερασπιστές της λαοπρόβλητης ΕΡΤ σας προωθώ τα κάτωθι.

Το καταπληκτικό άρθρο του Κώστα Στούπα στην οικονομική εφημερίδα ΚΕΦΑΛΑΙΟ www.capital.gr

Γιατί η ΕΡΤ δεν πρέπει να ξανανοίξει ποτέ…

http://www.capital.gr/stoupas/?i=i14062013

Το καίριο και ακριβές άρθρο του αγαπητού μου φίλου Πάσχου Μανδραβέλη στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Το δεύτερο βήμα για την ΕΡΤ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_12/06/2013_504016

Το παλαιότερο δημοσιευμένο από το 2010 στο www.antinews.gr αλλά πολύ προφητικό άρθρο του στενού μου φίλου Σταύρου Πετρολέκα που ήταν ο πρώτος Εθνικός Συντονιστής του Προγράμματος Eureka Audiovisuel και Ειδικός Σύμβουλος ΜΜΕ στο ΥΠΠΡΟ και υποστηρικτής όλων των φιλελεύθερων κινήσεων στην Ελλάδα από την μεταπολίτευση και δώθε.

Ο Τραχανάς των Ελληνικών ΜΜΕ: Τρείς προτάσεις για μια θεμελιακή εξυγίανση

http://www.antinews.gr/2010/03/09/36798/

Από την άλλη πλευρά είναι όλοι οι άλλοι που νομίζουν ότι δεν θα αλλάξει τίποτα και η ΕΡΤ και κάθε Ευρωπαϊκή ΕΡΤ θα λειτουργεί όπως λειτουργούσε πάνω στη βάση ερειπωμένων κρατικών θεμελίων, διαβρωμένων από ελλείμματα και πολιτικές διασυνδέσεις.

Σίγουρα δεν είναι αυτό το μέλλον και εάν η κυβέρνηση πέσει για την ΕΡΤ που την πληρώνουμε χωρίς να την βλέπουμε αλλά την θέλουμε μόνον ως εθνική δικαιολογία άφεσης αμαρτιών και εναπόθεσης των ενοχών μας όπως τόσο σωστά είχε παρατηρήσει στη Μαρία Ρεζάν σε ιστορική πλέον συνέντευξη του ο Μάνος Χατζιδάκις τότε αυτή είναι η μοίρα που μας αξίζει.

Δηλαδή να πτωχεύσουμε σώνει και καλά από εύλογες και προφανείς αιτίες!

 Πάνος Ευαγγελόπουλος

Επίκουρος Καθηγητής

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

*************************

ΠΑΧΥΛΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Διαβασαμε σε πολλα μπλογκς και τηλεφημεριδες για τους παχυλους μισθους που επαιρναν υπαλληλοι και διοικητικα στελεχη της ΕΡΤ  .
Υπαρχουν ολα τα ονοματα και ο μισθος τους απο 50.000 ευρω τον χρονο μεχρι 360.000 ευρω τον χρονο !! προφανως σε αλλη μια προσπαθεια αιτιολογησης της αποφασης να κλεισει  αμεσως η ΕΡΤ

Δεν μας ειπαν ομως¨”

-Ποιος τους διορισε?
-Ποιος συμφωνησε με αυτους τους “παχυλους ” μισθους υπογραφοντας την συμβαση εργασιας?
-Ποιος ανεχετο αυτην την σπαταλη μεχρι χθες?

-Διευκρινιζουμε οτι εμεις  οι ομογενεις παραπονεθηκαμε για το κλεισιμο της ΕΡΤ και μονο, χωρις να γνωριζουμε αυτους τους παχυλους μισθους που αλλωστε ακομα και να τους γνωριζαμε δεν μπορουσαμε να επεμβουμε αφου τις συμβασεις εργασιας τις υπεγραψε αρμοδια αρχη της οιασδηποτε κυβερνησης

-Παραπονεθηκαμε διοτι η ΕΡΤ ηταν ο μονος ραδιοτηλεοπτικος σταθμος απ τον οποιο μαθαιναμε νεα για  την πατριδα εντελως δωρεαν χωρις να πληρωνουμε χρηματα για να βλεπουμε τα αλλα μεγαλα ιδιωτικα καναλια που πολλοι απο εμας πληρωνουν μεχρι σημερα- (οσοι μπορουν)

-Με την δημοσιοποιηση αυτων των παχυλων μισθων υπαλληλων της ΕΡΤ φαινεται καθαρα ποια εινα τα αιτια της οικονομικης καταστροφης, και αυτα μονο για την ΕΡΤ προς το παρον, ομως διαβασαμε στο παρελθον και για αλλους παχυλους μισθους της ταξης των 500.000 ευρω ανα ετος (πχ ΟΠΑΠ) και σε αλλους δημοσιους οργανισμους και ΔΕΚΟ.

Το εργο ειναι γνωστο με κυριο γνωμωνα το “ρουσφετι” και το “βυσμα”  απ ολους τους υποψηφιους και εν ενεργεια βουλευτες οι οποιοι προς ” αγραν ψηφων” ταζουν “λαγους με πετραχειλια” στον παντα “ερωτευμενο με το Δημοσιο” ελληνα ψηφοφορο που ζητα μια θεσουλα στον Δημοσιο τομεα για τον ιδιο η τα παιδια του, και ετσι τοσο ο ιδιος ο βουλευτης οσο και οι ψηφοφοροι του , εξασφαλιζουν το μελλον τους με αποτελεσμα να υπαρχουν πληθωρα δημοσιων υπαλληλων, που οπως ειπε ο Θ Παγκαλος ” ο ενας στους δυο δημοσιους υπαλληλους ειναι αχρηστος”.

-Κατι παρομοιο εγινε και με την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ  ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, που στα χερια του Ωναση ηταν κερδοφορα και οταν παραχωρηθηκε στο Δημοσιο πηγε ” κατα διαβολου” , αφου “κουτσοι στραβοι ολοι στον Αγιο Παντελεημονα “οπως λεγει και το ελληνικο ρητο και ηταν φυσικο να χρεοκοπησει, αφου η Γερμανικη Lufthansa , με διπλασιο στολο αεροπλανων απασχολουσε μισους στον αριθμο υπαλληλων της Ολυμπιακης

ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

*********************

Η ελληνική κοινότητα Άαχεν (AACHEN)

και περιοχής στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ

διαμαρτύρεται έντονα όπως θα έπρεπε να κάνει εξάλλου και κάθε έλληνας και ελληνίδα κατά της απόφασης της

τρικομματικής κυβέρνησης εφαρμόζοντας την

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.

Διαμαρτύρεται για το νέο αίσχος να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ.

Να στείλει χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο της ανεργίας.

Η τρικομματική συγκυβέρνηση με φερέφωνο της τον κυβερνητικό εκπρόσωπο απαξιώνει χιλιάδες εργαζόμενους με τις οικογένειες τους.

Η κοινότητα εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε όλους τους εργαζόμενους των δημόσιων φορέων.

Να μη λυγίσουν, να μη ενδώσουν, αλλά να αγωνιστούν για το δίκαιο τους. Να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους κατά της πολιτικής που πετάει κάθε εργαζόμενο στον αδηφάγο δρόμο της ανεργίας στο μέλλον χωρίς ανθρωπινή προοπτική.

Οι μετανάστες του Άαχεν γέννημα και θρέμμα του ελληνικού λαού

όπως και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ διαμαρτυρόμαστε γιατί χάνουν

την τελευταία καθημερινή απευθείας φωνή από την πατρίδα μας.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στο νέο έγκλημα κατά του Ελληνικού λαού.

Είμαστε στο πλευρό σας και θα αγωνιστούμε μαζί σας

από το δικό μας μετερίζι για τα δικά σας και τα δικά μας δίκαια.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ της τρικομματικής συγκυβέρνησης.

Για το συμβούλιο

Ο Πρόεδρος της κοινότητας

Γιώργης Γεωργιάδης

******************

H Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (ΟΕΚ)

καταδικάζει το κλείσιμο της ΕΡΤ

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (ΟΕΚ) καταδικάζει απερίφραστα την πραξικοπηματική κατάργηση της ΕΡΤ. Στο μέτρο αυτό προχώρησε χθες το βράδυ η ελληνική κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, την οποία κατ’ εντολή του πρωθυπουργού υπογράφουν μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ως υπουργός Τύπου Σίμος Κεδίκογλου και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Η κυβέρνηση επικαλείται τις σπατάλες, τους διορισμούς με κομματικά και όχι αξιοκρατικά κριτήρια, τους υπέρογκους μισθούς κ.ά. Οι διορισμοί ημετέρων, βέβαια, δεν σταμάτησαν ποτέ. Είναι λοιπόν υποκριτικό να προβάλει η κυβέρνηση τον ισχυρισμό ότι η ΕΡΤ αποτελούσε θύλακα αδιαφάνειας και σπατάλης. Τι εμπόδιζε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση, την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ;

Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι ακόμη επίδειξη πυγμής και αυταρχισμού σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων. Έχει όμως και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό: Αποτελεί πλήγμα κατά της Δημοκρατίας, κατά της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας και κατά των δεσμών της με τους Έλληνες της Διασποράς. Παρά τις πολλές ατέλειές της, η ΕΡΤ ήταν ο πόλος επικοινωνίας με την μητέρα Πατρίδα και μεταξύ τους.

Είναι βέβαιο ότι το κλείσιμο υπεράριθμων οργανισμών, ο εξορθολογισμός των κρατικών δαπανών, η πάταξη του πελατειακού κράτους και η εμπέδωση της αξιοκρατίας αποτελούν πάγια αιτήματα. Δεν χρειάζεται να μας τα υποδεικνύουν άλλοι. Είναι όμως πασιφανές ότι αυτό που έγινε με την ΕΡΤ δε στοχεύει εκεί.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και να προχωρήσει άμεσα στην αναβάθμιση και την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση, που θα δίνει πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση, είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να προστατευθεί.

*******************

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΟΒΕΡΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΤΗΝ ΕΡΤ.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΝΟΒΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ, ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ 2500 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ, ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

* ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΩΝ

* ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

* ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΗΝ

ΕΡΤ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΕ

ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ.

ΑΝΝΟΒΕΡΟ 12.06.2013

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

*******************

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!
Καταγγελία της Ελληνικής Κοινότητας Δρέσδης
Η Ελληνική Κοινότητα Δρέσδης καταγγέλλει το κλείσιμο της ΕΡΤ από την τρικομματική κυβέρνηση με το τερατούργημα της πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Με την απαράδεκτη και προκλητική αυτή απόφαση βάζουν λουκέτο στη δημόσια ενημέρωση, που θα έχει και επιπτώσεις στην ενημέρωση των μεταναστών στη Γερμανία, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Είναι μια διαδικασία που οδηγεί όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα χέρια των ιδιωτών. Παράλληλα ανοίγει ορθάνοικτα την πόρτα της ιδιωτικοποίησης και των άλλων δημόσιων φορέων που καταργεί.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους λέμε να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας. Καλούμε τους έλληνες μετανάστες και τις μετανάστριες της Γερμανίας να απαιτήσουν τη συνέχιση της λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, στον εργαζόμενο λαό που πλήττεται από την αντιλαϊκή πολιτική.
Για το Δ.Σ.
Δημήτρης Αμπατιέλος
Πρόεδρος
*******************

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!

Καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης

Μεταναστών Μονάχου

Την Τρίτη 11 Ιουνίου δημοσιεύτηκε η απαράδεκτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δίνει το δικαίωμα σε υπουργούς να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ή κλείσιμο φορέων του δημοσίου. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η πρώτη εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου θα είναι το κλείσιμο της ΕΡΤ από τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας.

Με την απαράδεκτη και προκλητική αυτή απόφαση

βάζουν λουκέτο στη δημόσια ενημέρωση, που θα έχει επιπτώσεις και στην ενημέρωση των μεταναστών στη Γερμανία, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Είναι μια διαδικασία που οδηγεί όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα χέρια των ιδιωτών. Παράλληλα ανοίγει ορθάνοικτα την πόρτα της ιδιωτικοποίησης και των άλλων δημόσιων φορέων που είναι υπό κατάργηση.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών Μονάχου καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση που, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά την αντεργατική και αντιλαϊκή της κατεύθυνση, δρομολογεί απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο. Το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων θα φέρει νέο χτύπημα σε διάφορους τομείς της ζωής της λαϊκής οικογένειας πχ. υγεία, παιδεία, ενημέρωση, πολιτισμό, ψυχαγωγία, κλπ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους λέμε να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας. Καλούμε τους έλληνες μετανάστες και τις μετανάστριες του Μονάχου να απαιτήσουν τη συνέχιση της λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, στον εργαζόμενο λαό που πλήττεται από την αντιλαϊκή πολιτική.

Όλοι αύριο ΠΕΜΠΤΗ 13/6/2013  σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Ελληνικό Προξενείο στις 10:00.

***********************

GRIECHISCHE GEMEINDE KARLSFELD

Adalbert-Stifter-str. 3, 85757 Karlsfeld

Mpalogiannis Panagiotis, Rathaus str . 85757 Karlsfeld, Tel:01784142890, E-Mail: reifen-panos@hotmail.de

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Ο Θάνατος της ΕΡΤ από την Κυβέρνηση.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Η εκλεγμένη Δημοκρατικά Κυβέρνηση του κ. Σαμαρά στην πατρίδα μας, παίρνοντας μαθήματα από την επίσης Δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση του κ. Ερντογκάν της Τουρκίας, Αποφάσισε και Διέταξε με Δικτακτορικό διάταγμα και Φασιστική νοοτροπία το κλείσιμο του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ κρατικού καναλιού στην Ελλάδα, την ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ που ειδικά για εμάς τους Μετανάστες ήταν ο συνδετικός κρίκος, ο Ομφάλιος Λώρος με την πατρίδα μας, εκτελέστηκε από την Κυβέρνηση και τον κ. Σαμαρά.

Η ΕΡΤ που μας μεγάλωσε και μας κράτησε συντροφιά από τότε που γεννηθήκαμε, γεμίζοντας τα σπίτια μας, με εικόνα και ήχο από τα βουνά, τον κάμπο και την θάλλασσα της Πατρίδας, έπαψε να λάμπει από χθές!

Η ΕΡΤ που μας μετέδωσε όλα αυτά τα χρόνια, τα μεγάλα Ιστορικά, Πολιτικά και Αθλητικά γεγονότα, έπαψε με Υπουργική Δικτακτορική απόφαση να ζεί.

Η ΕΡΤ που ήταν για μας μια αχτίδα φωτός, για ένα λαό που μέσα στα βάσανα που περνάει, είναι αναγκασμένος να ξεχνιέται με υποβαθμισμένες Τούρκικες Σειρές της Ιδιωτικής Τηλεόρασης των Καναλαρχών που στηρίζονται από τον Δημοκρατικά εκλεγμένο Δικτάκτορα Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Σαμαράς ΝΔ, με τη στήριξη του ΠΑνελλήνιουΣΟΚ & της ΔΗΜαγωγικής ΑΡιστεράς, αναγκάσθηκε με την βοήθεια των ΜΑΤ και της Αστυνομίας, να κατεβάσει διακόπτες στης 11.06.2013 και ώρα 23:45!

Η ΕΡΤ είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και Πολιτιστική Κληρονομιά των Ελλήνων.

Η Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση των παιδιών μας είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και τα Ελληνικά Σχολεία στη Γερμανία είναι κληρονομιά και παρακαταθήκη στην νέα γενιά.

Η Δημοκρατικά εκλεγμένη μειοψηφική Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ καταργεί, με Δικτακτορικά Διατάγματα τη Δημοκρατία, στη χώρα της Δημοκρατίας&τουΠολιτισμού!

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, είναι καιρός να σηκώσουμε την εθνική μας περηφάνια και να αντισταθούμε, ενάντια στο Νέο τρόπο Δικτακτορίας που εξαπλώνεται στους λαούς της Ευρώπης, από την Τουρκία μέχρι την Πορτογαλία .

Είναι καιρός να αντισταθούμε ενάντια στις πουλημένες Κυβερνήσεις και ενάντια σε αυτούς που με τις πράξεις τους, στηρίζουν αυτές τις επιλογές και τους υπηρετούν, ενάντια στα συμφέροντα των Ελλήνων, στην Ελλάδα, στη Γερμανία και οπουδήποτε.

Εµείς οι Έλληνες Μετανάστες, στηρίζουμε τους αγώνες όλων των εργαζόμενων στην Ελλάδα, Εμείς στηρίζουμε το κρατικό κανάλι, τη δική µας ΕΡΤ, και δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε ενάντια στην Νέου Τύπου Δημοκρατικά καλυμένη, Δικτακτορία τους!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !

Εµείς λέμε:

ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΧΑΣΕΙ!!

Για την

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΛΣΦΕΛΝΤ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Μπαλογιάννης Παναγιώτης Κρίκης Αθανάσιος

Tel:01784142890, E-Mail: reifen-panos@hotmail.de Tel:01607423024 E-mail:athanassios.krikis@man.eu

**********************

Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

Ψήφισμα καταγγελίας της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και Αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

11.06.2013

Την Τρίτη 11 Ιουνίου δημοσιεύτηκε η απαράδεκτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δίνει το δικαίωμα σε υπουργούς να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ή κλείσιμο φορέων του δημοσίου. Mια πράξη που εκδόθηκε και εφαρμόστηκε με τρόπο που δεν συνάδει με καμία δημοκρατική παράδοση.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η πρώτη εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου θα είναι το κλείσιμο της ΕΡΤ από τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας. Το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σήμα έχει πέσει εξαφανίζοντας σε μία νύχτα έναν ιστορικό πολιτιστικό φορέα αναντικατάστατο στο ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο (βλ. μεταξύ άλλων Συμφωνική Ορχήστρα και Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, αρχείο κλπ). Επιπλέον η δορυφορική ΕΡΤ αποτελούσε για εμάς, τους απόδημους Έλληνες μοναδικό δίαυλο επικοινωνίας μας με την Ελλάδα.

Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου καταγγέλλει την κυβέρνηση που σε μια ακόμα απόδειξη της αντεργατικής και αντιλαϊκής της κατεύθυνσης, δρομολογεί απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο. Το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων θα φέρει νέο χτύπημα στη λαϊκή οικογένεια.

Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά και σε κάθε άλλο οργανισμό και φορέα του δημοσίου που μέσα στην Κρίση, αντί να αναδιοργανωθεί και να ενδυναμωθεί, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός λαού που δοκιμάζεται, καταλήγει στην διάλυση.

Είμαστε στο πλευρό σας! Αυτή η πολιτική που σας καταδικάζει στην ανεργία χρειάζεται οργανωμένη απάντηση, από κοινού με τους εργαζόμενους από άλλους κλάδους, από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

********************

Dichiarazione del Presidente

12.6.2013

 

L’origine della pratica della libert� di parola risale all’antica Grecia.

Ieri il governo della Grecia di oggi ha preso una decisione che restringe la libert� di parola e l’informazione tout court.

Da ieri l’informazione democratica non ha spazio in Grecia.

La grande comunit� dei greci d’Italia, accanto a tutti i greci della Grecia e della diaspora, esprime la sua preoccupazione per questo vulnus che lede gravemente il diritto all’informazione  e la democrazia stessa nel paese dove essa � nata.

Noi greci d’Italia chiediamo a tutti gli italiani a protestare insieme a noi per questa decisione autoritaria del governo greco.

In Grecia non c’� pi� la sovranit� nazionale. Il governo di Atene ormai governa avendo accanto suggeritori esteri.

Il popolo greco sta soffrendo ormai da anni per queste disumane misure di austerit� che colpiscono soprattutto le classi pi� deboli.

I popoli dell’Europa sono chiamati a dimostrare, in questo momento difficile della storia europea, che sanno essere solidali con chi  subisce prevaricazioni e autoritarismi.

La Grecia � diventata un laboratorio per sperimentare modelli di degenerazione della democrazia.

In Europa stiamo rischiando la barbarie, una barbarie che punta alla schiavit�, all’afasia e all’umiliazione dell’uomo. Ormai le istituzioni democratiche non reggono pi� ai colpi di una finanza disumana e vile.

Nicola Barkas

presidente del Consiglio Direttivo della Federazione

*********************

Αγαπητοί ομογενείς,

φιλέλληνες,

συμπατριώτες.

Όπως καλά γνωρίζετε, η πατρίδα τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα.

Πολλοί από εμάς έχουμε χάσει τις δουλειές μας, το μέλλον μας, τις οικονομίες μας ενώ κάποιοι από μας μέρα με τη μέρα χάνουμε την ελπίδα μας και κάποιοι τη ζωή τους.

Προχθες χάσαμε και την ΕΡΤ, τη φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό και έναν από τους λίγους σύνδεσμους μας με τα αδέρφια στο εξωτερικό.

Για όσους θέλετε να έχετε μια ανεξάρτητη εικόνα από “μέσα” σας παραπέμπω στο άρθρο μου http://agriazwa.blogspot.gr/2013/06/blog-post_12.html προειδοποιώντας σας ότι δεν είναι καθόλου ψύχραιμο και ότι δεν είστε τόσο εξοικειωμένοι με τα εσωτερικά της  χώρας.

Διαθέσιμος για κάθε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση

Πέτρος Αργυρίου

**********************

ΔΗΛΩΣΗ του Συντονιστή του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής Γιώργου Αγγελόπουλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

«Με λύπη και  απογοήτευση πληροφορηθήκαμε  στους αντίποδες την ξαφνική κατάργηση της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ  αποτελούσε για χρόνια το συνδετικό κρίκο  της ομογένειας με την Πατρίδας μας.

Η Συμβολή της ΕΡΤ  στον απανταχού ελληνισμό  στο τομέα της πληροφόρησης, στα προγράμματα διάδοσης της Γλώσσας , των παραδόσεων  και του πολιτισμού μας   ήταν  και είναι ανεκτίμητη.

Η Ξαφνική διακοπή των προγραμμάτων  δημιουργεί  τεράστια προβλήματα στην ομογένεια  και αποκόβει   και αποξενώνει τον ελληνισμό  από την γενέτειρα.

Καταδικάζουμε την ξαφνική απόφαση  για την κατάργηση της ΕΡΤ   που  έχει αρνητικές επιπτώσεις όπου υπάρχει  και  ζει ελληνισμός  και καλούμε την ελληνική  Κυβέρνηση να βρει άμεσα λύση με στόχο να  συνεχιστεί η ροή των προγραμμάτων μέχρι να βρεθεί η οριστική λύση για τη μακρόχρονη επιβίωση της  ΕΡΤ.

Το ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής  θα συζητήσει τις αρνητικές  εξελίξεις στην    ΕΡΤ  στην Γενική Συνέλευση  του θεσμικού Οργάνου ,  την  Κυριακή 16/6/13 και ώρα 1.30 μμ  στην Κυπριακή Κοινότητα, αλλά  και τις επόμενες κινήσεις ,   σε συνεργασία με την ομογένεια, με στόχο  τα συμφέροντα του   ελληνισμού στους αντίποδες σε  σχέση  με την  λειτουργία της ΕΡΤ.»

**********************

Γεώργιος Αμαραντίδης

ούρτη 14.06.2013

Με ιδιαίτερη λύπη παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες την αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η βιαστική κίνηση αυτή μας στερεί τη Δημόσια Ελληνική Τηλεόραση και την αντικειμενική ενημέρωση που τόσο έχουμε ανάγκη όσοι ζούμε μακριά από την Πατρίδα. Μας στερεί επίσης, μέσα σε μία μέρα, τον εθνικό φορέα επικοινωνίας των 18 εκατομμυρίων Ελλήνων ανά τον κόσμο.

Η ΕΡΤ και ιδιαίτερα η ΕΡΤ 3 υπήρξαν επί χρόνια οι μοναδικοί συνομιλητές και αρωγοί στην προβολή των πολιτιστικών δρώμενων τόσο στον ελλαδικό όσο και στον παγκόσμιο χώρο. Αποτελούσε πάντοτε έναν δημιουργικό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των Ελλήνων ανά τον κόσμο και δεν επιτρέπεται να σβήσει με αυτό τον άδοξο τρόπο.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας για τη διακοπή της ΕΡΤ και ζητούμε την άρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και την άμεση επαναλειτουργία της.

τ. Συντονιστής ΣΑΕ, πρώην Προεδρος ΟΣΕΠΕ,  μέλος της οργανιτικής Επιτροπής του ΣΑΕ

 

****************************

Αξιότιμε  κ.  Πρωθυπόυργε  ,

Με μεγάλη μάς λυπη πληρόφόρηθηκάμε την άπόφάση της Κυβέ ρνησης νά κλει σει τόν ιστόρικό  Οργάνισμό  την ΕΡΤ.  Γνωριζόμε κάι κάτάνόόυμε την πρόσπάθειά της Κυβερνησης νά άνόρθωσει κάι νά νόικόκυρεψει τά όικόνόμικά  της Ελλάδάς. Εινάι μιά πρόσπάθειά πόυ συνηγόρόυμε κάι στηριζόμε  με τό δικό  μάς τρόπό στις χωρες πόυ ζόυμε.

Γνωριζόμε κάι επικρότόυμε τό δικάιωμά της Κυβερνησης νά νόικόκυρεψει τόν Οργάνισμό , νά περιόρισει τις περιττες δάπάνες τόυ, νά μειωσει ισως τό εργάτικό  δυνάμικό  τόυ Οργάνισμόυ  εκει  πόυ χρειάζετάι, ό μως τό κλεισιμό η  ιδιωτικόπόιηση της ΕΡΤ μάς βρισκει  άντιθετόυς.

Η ΕΡΤ γιά τόυς πάνω άπό  πεντε εκάτόμμυριά άπό δημόυς Έλληνες άνά  τόν κόσμό, ητάν ό γλωσσικός κάι πόλιτισμικός δάσκάλός των πάιδιων τόυ, πόυ τωρά θά στερηθόυν.

Σάς υπενθυμι ζω ό τι η ΕΡΤ ητάν τό άγάπημενο κάνάλι τόυ Απόδημόυ Ελληνισμόυ . Γιάτι ; Διότι τά πρόγράμμάτά τόυ ικάνόπόιόυσάν όλά τά γόυστά, πρόβάλλε την Ελλά δά τόυριστικά  σε όλό τόν κόσμό, κάι όι ειδησεις τόυ ητάν κάτά  τό δυνάτό ν άμερόληπτες πράγμά πόυ δεν συμβάινει δυστυχως με τά ιδιωτικά  κάνάλιά.  Ήτάν ό συντόμότερός κάι σωστότερός τρόπός επικόινωνιάς κάι ενημερωσης τόυ Εθνικόυ  Κεντρόυ με τόν άπόδημό Ελληνισμό .

Όλά τά κράτη τόυ κόσμόυ εχόυν κράτικά  κάνάλιά. Γιάτι  όχι η Ελλά δά;  Κάι πάλι σάς κάνόμε εκκληση νά μην κλεισετε την ΕΡΤ άλλά  νά την άνάδιόργάνωσετε όπως εσεις νόμιζετε σωστό  κάι  δικάιό.

Με Κρητικόυς  χάιρετισμόυς.

Ο Πρό εδρός                                         Ο Γράμμάτεάς

Αντωνης Τσόυρδάλάκης                   Μάνωλης Στάράκης

**********************

Federation of the Greek Orthodox Communities of Australia Inc

Αδελαΐδα 13 Ιουνίου 2013

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Ορθοδόξων Κοινοτήτων Αυστραλίας εκφράζει την ειλικρινή συμπαράσταση και δηλώνει αδελφική αλληλεγγύη στο πλευρό του Ελληνικού λαού που δικαιολογημένα διαμαρτύρεται τις ημέρες αυτές εκφράζοντας οργή και αγανάκτηση για την ανέντιμη απόφαση της Κυβέρνησης της Ελλάδας που, χωρίς καμμία προειδοποίηση κατέβασε αιφνιδιαστικά τους διακόπτες και σταμάτησε τη λειτουργία της ΕΡΤ με απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό τρόπο, αμαυρώνοντας την εικόνα του εθνικού ραδιο-τηλεοπτικού δικτύου.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτη την ενέργεια αυτή της Κυβέρνησης Σαμαρά και των κομμάτων που τη στηρίζουν, που εθελοτυφλούν υλοποιώντας πιστά τους «αστερίσκους» του διαβόητου μνημονίου των ξένων αφεντικών στερώντας από τον Ελληνικό λαό το βασικό δικαίωμα της αντικειμενικής ενημέρωσης για όσα λαμβάνουν χώρα στην καθημερινή ζωή, στη στοιχειώδη αρχή της εργασίας αλλά επίσης και προβολή του πολιτισμού της Ελλάδας, που αναμφισβήτητα αποτελεί πόλο έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών απ΄όλο τον κόσμο.

Το τηλεοπτικό δίκτυο της ΕΡΤ με την όλο και πιο βελτιωμένη ποιότητα των εκπομπών που παρήγαγε, αναμφισβήτητα αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο του απανταχού ελληνισμού και αγκαλιάστηκε με ιδιαίτερη αγάπη, στοργή και εκτίμηση τόσο για τα μορφωτικά του προγράμματα, τις αναφορές του στον αρχαίο και νεώτερο πολιτισμό της Ελλάδας όσο και για την καλλιέργεια του ελληνικού λόγου για τους Έλληνες της διασποράς.

Δικαιολογημένα λοιπόν η ίδια αγανάκτηση και οργή διακατέχει και τις ελληνικές παροικίες ανά τον κόσμο που θεωρούν απαράδεκτο τον τερματισμό της λειτουργίας της ΕΡΤ και απαιτούν την ανάκληση της απόφασης της Κυβέρνησης της Ελλάδας και την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλέόρασης πριν είναι αργά και για τους ίδιους τους κυβερνώντες. Τι τους έπιασε έτσι ξαφνικά τους νεοφώτιστους ιθύνοντες να επισείουν τη Δαμόκλειο σπάθη πάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων, να αμαυρώνουν την εικόνα και να βάζουν λουκέτα σε τέτοιες ευαίσθητες υπηρεσίες με προσφορά ύψιστης εθνικής σημασίας;

Σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς πιο απαραίτητη είναι η πολιτική συσπείρωσης και συμφιλίωσης του Ελληνικού λαού και η πιο σωστή, αντικειμενική και αποτελεσματική ενημέρωσή του σε επίμαχα ζητήματα για το τι συμβαίνει στη γειτονιά μας, Συρία, Τουρκία, Κύπρο και στον Κόσμο γενικότερα.

Ας γίνει αντιληπτό επι τέλους ότι με λουκέτα, με μέτρα εκφοβισμού του λαού, με πρόσθεση ανέργων στην ουρά των πολλών που ήδη υπάρχουν, με ποιούς θα κάνει η Κυβέρνηση την ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος; Με τους ξένους ή με τους καλοσιδερωμένους φοροφυγάδες και άλλους ευυπόληπτους μανδαρίνους του καθωσπρεπισμού;

Για την Ομοσπονδία Ελληνικών Ορθοδόξων Κοινοτήτων Αυστραλίας

Διονύσης Τσουκαλάς             Αργυρώ Κασσουδάκη

Αντιπρόεδρος                           Γραμματέας

**********************

Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και περιχώρων

Maison de la Grèce, 9, rue Mesnil, 75116 Paris
Tél : 0147046789, fax : 0147046813
E mail : list.chpe@gmail.com
Président-Πρόεδρος
Mr Μichalis. ΚAKOUROS

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και περιχώρων, σε χτεσινή συνεδρίαση, ομόφωνα αποφάσισαν ότι :
Η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και περιχώρων εκφράζει τη διαφωνία της για την αναστολή λειτουργίας της Δημόσιας τηλεόρασης, καθώς και τη διαμαρτυρία της για τον τρόπο με τον οποίο η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση (ΕΡΤ).
Η απόφαση αυτή έχει άμεσες συνέπειες στην ενημέρωση και την επαφή των Ελλήνων της Διασποράς με την πατρίδα, της οποίας παρακολουθούσαμε τα προγράμματα ΕRΤ World, ERA 5, ert. gr. ʹΗταν καθημερινή επαφή και γνωριμία των Ελλήνων δεύτερης και τρίτης γενιάς με την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.
Η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση είναι αγαθό του ελληνικού λαού και με την αναστολή λειτουργίας της σημαντικό μέρος των Ελλήνων δεν έχει πλέον πρόσβαση στη δημόσια ενημέρωση και ψυχαγωγία.
Τέλος, εκφράζοντας την ανησυχία για τη τύχη του αρχείου της ΕΡΤ, δηλώνουμε αλληλέγγυοι στα αιτήματα των εργαζομένων της ΕΡΤ για την άμεση επαναλειτουργία της.

ΡΗΡ: Σε λίγο περισσότερα μηνύματα αναγνωστών της ΡΗΡ για το θέμα της ΕΡΤ .