Σεισμός 6 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

Ισχυρή σεισμική δόνηση “ταρακούνησε” το απόγευμα του Σαββάτου την Κρήτη
– Έντονη μετασεισμική ακολουθία, με δονήσεις μέχρι και 4.9 Ρίχτερ
– Στη θάλασσα νότια του νησιού εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού
– Μόλις 10 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος

Ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε ολόκληρη την Κρήτη σημειώθηκε στις 7:11 το απόγευμα προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού.

Σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού σεισμολογικού ινστιτούτου ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ και επίκεντρο 88 χλμ νότια του Πύργου, και 443 Νότια της Αθήνας στο θαλάσσιο χώρο και εστιακό βάθος 10 χλμ.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ υπολόγισε το μέγεθος του σεισμού στα 6.2 Ρίχτερ.

‘Εντονη είναι και η μετασεισμική δραστηριότητα, με δονήσεις που φτάνουν μέχρι και τα 4,9 Ρίχτερ.

Όπως γράφει το flashnews, τα πρώτα λεπτά μετά το σεισμό υπήρξαν μικροπροβλήματα σε ηλεκτρονικές συσκευές και στο διαδίκτυο ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

“Είναι νωρίς ακόμα για να πούμε με βεβαιότητα αν είναι η κύρια δόνηση, όμως φαίνεται ότι πρέπει να είναι” δήλωσε στο Flashnews.gr ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, Αθανάσιος Γκανάς, ο οποίος ωστόσο φάνηκε καθησυχαστικός για τον ισχυρό σεισμό.

Ο κ. Γκάνας σημείωσε ότι για την περιοχή η συγκεκριμένη δόνηση είναι απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη ως προς το μέγεθός της ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε ένα 24ωρο για να εκτιμηθεί με απόλυτη βεβαιότητα το αν ο σεισμός αυτός ήταν ο κύριος.