Αβραμόπουλος: «Ο δημόσιος τομέας πάσχει»

Ο πρωθυπουργός έκανε ένα γενναίο και σημαντικό βήμα συνάντησης με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, από τους οποίους αναμένεται μια αντίστοιχη στάση ευθύνης, δήλωσε με αφορμή τα γεγονότα για την ΕΡΤ ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Απευθύνοντας έκκληση για ενότητα και σύνεση, ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει: «Οφείλουμε όλοι να αποφύγουμε μία ασύμμετρη ζημιά που θα βλάψει τη συλλογική προσπάθεια όλων να βγει η Ελλάδα από την κρίση, να προστατεύσουμε τα θετικά αποτελέσματα που έχει φέρει η συνεργασία των τριών κομμάτων και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που υφίσταται ο ελληνικός λαός».

Ακόμη, επισημαίνει πως «ο δημόσιος τομέας πάσχει» και «είναι ο βασικότερος παράγοντας που συνέβαλε στην οικονομική κρίση».

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει, «απαιτείται, με βαθιές τομές, η εξυγίανση και το νοικοκύρεμά του» και «από αυτήν την απόφαση δεν μπορεί να εξαιρεθεί η ΕΡΤ, η οποία από μόνη της και όχι μόνο με ευθύνη του προσωπικού της, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός ξεπερασμένου μοντέλου λειτουργίας και διαχείρισης».

«Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τελειώνει η δημόσια τηλεόραση. Το αντίθετο. Η εξυγίανσή της θα την καταστήσει πιο λειτουργική και πιο ανταγωνιστική. Πιο κοντά στον πολίτη, με ακόμα πιο ανεξάρτητη φωνή και ρόλο» σημειώνει.

Newsroom ΔΟΛ