ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: Αυτό μόνον μία ΔΕΚΟ μπορεί να το καταφέρει.

Σκεπτόμουν ένα θεατρικό μονόπρακτο με τον τίτλο “Ποιος λυπάται για τον Μινώταυρο” όπου στη σκηνή θα ξεκινά το έργο με την είσοδο του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο Μέγαρο και να τον υποδέχεται ομάδα ανθρώπων που θα του λένε “Σε ευχαριστούμε Αντώνη που μας άφησες έστω για λίγες μέρες στην συχνότητα της ΕΡΤ να βλέπουμε μαύρο”  Κλπ…

Λίγο Ιονέσκο και λίγο από του Roger Vitrac “Βίκτωρ ή Τα Παιδιά στην Εξουσία”.

Βέβαια εδώ ο Βίκτωρ θα οικτίρει θεατρικά την αδιαφάνεια, την τεμπελοχανία, τον προσεταιρισμό και τα αλόγιστα κονδύλια!!!

Ένας εξαίρετος αλλά αντίστροφος κατήγορος του Βιτράκ και της αριστερής σουρεαλιστικής παρέας του.

Ίσως ερασιτεχνικά να το φτιάξω για να συμπληρώσω το συρτάρι μου με τα λογοτεχνικά χειρόγραφα μου.

Ωραία θα ήταν και μία γελοιογραφία με τον Στουρνάρα Αριάδνη να κρατά το νήμα και τον Σαμαρά Θησέα να φονεύει τον Μινώταυρο ΕΡΤ.

Αλλά που Έλληνας γελοιογράφος να σχεδιάσει κάτι τέτοιο.

Και να υπάρχει ένας εθελοντής θα τον φάνε ζωντανό οι εργατοπατέρες της δημοσιογραφίας.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ…

Το πιο ενδιαφέρον θα είναι να δούμε τι γινόταν την δεκαετία του ’80 και του ’90 στην ΕΡΤ.

Για την τελευταία δεκαετία έχουμε μία κρυστάλλινη εικόνα.

Πάντως οι συσσωρευμένες ζημιές της ΕΡΤ το 2009 ήταν

120.000.000 ευρώ

Οι τελείες κατά την Ελληνική γραφή δεν είναι υποδιαστολές.

Τα κέρδη του 2010 και 2011 είναι πολύ σημαντικά κατόπιν της σκληρής λιτότητας και του εκτάκτου της οιονεί πτωχεύσεως μας.

Πως προκύπτουν όμως τα σχεδόν μισό δις ευρώ ετήσια τεράστια έσοδα της ΕΡΤ?

Το ανταποδοτικό τέλος είναι καθοριστικό για τη λειτουργία της εταιρείας καθώς συνιστούσε το 94,2% των εσόδων της, με τις διαφημίσεις και τις χορηγίες να έχουν υποχώρησε στο 4,14% ,τα λοιπά έσοδα στο 1,2% και οι πωλήσεις της Ραδιοτηλεόρασης στο 0,46%.

Δηλαδή με καταναγκαστική είσπραξη από τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Σκεφτείτε λοιπόν πως μία εταιρεία είναι δυνατόν να είναι ζημιογόνα σχεδόν σε όλη την διάρκεια των τελευταίων 30 συναπτών ετών ενώ τα έσοδα της είναι εξασφαλισμένα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και μάλιστα δια του απόλυτου και βαθιά αντιδημοκρατικού μηχανισμού του υποχρεωτικού εισπρακτικού καταναγκασμού.

Αυτό μόνον μία ΔΕΚΟ μπορεί να το καταφέρει.

Με εξασφαλισμένα τεράστια έσοδα από όλους τους Έλληνες υποχρεωτικά να κάνει πολύ μεγάλες ζημιές και μάλιστα επί μία σχεδόν ολόκληρη τριακονταετία!!!

Όχι κρατείστε ζωντανή την ΕΡΤ και φροντίστε γρήγορα να την επανακινήσετε!!!

Ο λογαριασμός της ΔΕΗ, εκάστου εξ ημών, αντέχει πολλά οθωμανικά χαράτσια επάνω του!!!

Ελλάς το μεγαλείο σου και διηγώντας το να κλαις…

 Πάνος Ευαγγελόπουλος

panos@evangelopoulos.gr

 

ΜΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Ελεύθερη, δημοκρατική, ανεξάρτητη, αντικειμενική, αξιοκρατική και μαχόμενη δημοσιογραφία της ΕΡΤ.

 

Μαρτυρίες της Ανδριάνας Πετράτου

“14 συναπτά έτη έκανα ραδιόφωνο και δελτία ειδήσεων στην ΕΡΤ… “αντικειμενικότατη” ενημέρωση με σφραγίδα Υπουργείου Τύπου… βεβαίως, βεβαίως!

Το μαγικό “ναι” στην ΕΡΤ, εκ μέρους πολλών κορασίδων, άνοιξε πολλές πόρτες και λειτούργησε σαν εφαλτήριο για “…λαμπερές” καριέρες στο γυαλί και γενικότερα, αυτό ξέρω εγώ. (καρατσεκαρισμένο).
Όσο για αντικειμενική και αμερόληπτη ενημέρωση, ούτε λόγος, χα χα. “Μοντάζ” – μαγικό εργαλείο, σπουδαία τέχνη!

Επιτρέψτε μου να μην μπω σε πολλές λεπτομέρειες καθ’ ότι έχω πρώην συναδέλφους μου ακόμη στο “ίδρυμα” όμως μπορώ να αναφερθώ σε δυο προσωπικές μου εμπειρίες.

Αποστολή Λονδίνο, βοηθός του Προέδρου του κοινοβουλίου μου δίνει την κάρτα του προέδρου να επικοινωνήσω μαζί του για πιθανή συνεργασία μου στην δορυφορική τηλεόραση,,, δεν είπα το “ναι” – δεν συνεργάστηκα ποτέ με την ERT World.

Ατελείωτη “καταδίωξη” από πρωτοκλασάτο Υπουργό της ΝΔ, επί σειρά μηνών μετά “ανθέων και κλάδων”, δεν είπα το ναι στην πρόσκληση, βρέθηκα εκτός Αθηνών με μετάθεση.

Υπήρχε γενικώς μια νοοτροπία ότι το “ναι” όπως προανέφερα άνοιγε τις πόρτες.

Σε άλλη πλεύση, είχαμε μονταριζμένες ταινίες στα δελτία ώστε να δημιουργούνται οι ποθητές εντυπώσεις στους ακροατές μας για το πόσο καλά δουλεύει η κυβέρνηση.

Αυτά ειδικά το 1999 με τον πυρετό του Χρηματιστηρίου.

Μπόνους από το Αθήνα 2004 για όσους εργαστήκαμε 18ωρα κατά την διάρκεια των αγώνων, δεν μας δόθηκε ποτέ! Όταν μάθαμε ότι υπήρχε ένα ποσό της τάξης των 3000 ευρώ για να διανεμηθεί σε 20 άτομα, η απάντηση του προϊσταμένου και της διευθύντριας μας (πρώην κλητήρας της ΕΡΤ και μετέπειτα κυρία του “ναι” στην ηγεσία του ΣΥΝ) μας απάντησαν ότι το ποσό ήταν μικρό βρε παιδιά, πόσα θα έπαιρνε ο καθένας;;; Τα διαθέσαμε για το Ξενόγλωσσο τμήμα!! (;;;) Τα σχόλια δικά σας…

Είναι τόσα πολλά μετά από 14 χρόνια, τι να πρωτοπεί κανείς, ειλικρινά… και για να πω την αμαρτία μου, ούτε θέλω να θυμάμαι κάποια πράγματα, διότι αγαπούσα πάρα πολύ την δουλειά μου, ήμουν τύπος και υπογραμμός, συνεπέστατη στο σημείο που είχα προβλήματα από συναδέλφους ότι “χαλούσα την πιάτσα” με την εργατικότητα μου.

Αυτά από μένα…”

Όπως δημοσιεύτηκαν από την Ανδριάνα Πετράτου στον Μάκη Κεβρεκίδη στην facebook σελίδα του Μάκη.

https://www.facebook.com/makis.kevrekidis#!/makis.kevrekidis