ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: Είναι πολλά τα λεφτά

Peter Triantafyllos

Toronto

Απορούσα << και μαζί με μένα πολλοί αλλοι Ελληνες >> μέ τις συχνές έπισκέψεις Ελλήνων Πολιτικών τελευταία στον Καναδά.
Την περιέργια μου την έλυσαν << εν μέρη >> ο καλός καθηγητής κύριος Μπίλλης Εύριπίδης και ο κύριος Eric Reguly δημοσιογράφος του GLOBE AND MAIL .
Ο κύριος Εύριπίδης μου έστειλε ενα E-mail << δεν παίρνω ορκο για το πόσο έγκυρο είναι >> μέ τίτλο —- ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΓΚΙΟΥΛ ΣΤΟΝ ΕΜΙΡΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ —- Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΝΤΗΛ …..
Η μεταβίβαση μαμούθ μετοχών άπό ελληνόφωνο μεγαλοεργολάβο στο Κατάρ. Εγινε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του ιδιου του τότε Πρωθυπουργού Παπανδρέου.
Μιά έπένδυση για την οποία το Ελληνικό δημόσιο πήρε ( 11 ) εκατομμύρια Εύρώ και χάρησε ( 15 άπό το πρόστιμο ) άπέδωσε στον έργολάβο ( 700 ) έφτακόσια έκατομμύρια Εύρώ.
Αλλά δεν έχω καμμιά άμφιβολία για την έγκυρότητα στο άρθρο του κύριου Reguly στο GLOBE AND MAIL 27 Απριλίου 2013.
Σε αρθρο του ό κύριος Eric Reguly ( The Feud Over Eldorado’s Growning Greek Gold Mine ) άναφέρει. Τό Eldorado Gold άγόρασε τις Σκουριές και τις γύρω περιοχές των όρυχείων στα τέλη του -2011 – άπό την European Goldfields για 2.5 διόμυσι δισεκατομμύρια Δολ. U S .
Τα ορυχεία ηταν παρατημένα την δεκαετία του – 80 – μετά από την δολοφονία του ίδιοκτή της Αλέξανδρου Αθανασιάδη από την – 17 – Νοέμβρη. Και ή τότε κυβέρνηση τα κρατικοποίησε στα τέλη της δεκαετίας του – 80 -.
Το – 1995 – ή κυβέρνηση τα πούλησε στην πρώην Καναδική έταιρία TVX GOLD για περίπου – 30 – έκατομμύρια Δολ. << Η TVX GOLD εκανε και ενα presentation για τον Ελληνισμό στο ελληνικό κέντρο Τοροντο >>.
Το – 2002 – ή κυβέρνηση άποφάσισε ,οτι τα ορυχεία θα έκαναν πιό πολύ καταστροφή από οφέλη και σταμάτησε τις έργασίες. Η TVX GOLD by then είχε συγχωνευτή με την KINROS GOLD άλλη Καναδική έταιρία.
Και η KINROS GOLD με ολες αύτές τις φασαρίες άποφάσισε και τα παράτησε.
Τον Δεκέμβριο του – 2003 – of marky events that is still debated the Greek assets of TVX η KINROS GOLD τα πούλησε στο Ελληνικό κράτος για – 11 -( εντεκα ) εκατομμύρια Εύρώ. Το Ελληνικό κράτος κράτησε τα ορυχεία μόνο για λίγες ώρες. Τα πούλησε την ιδια μέρα στην HELLAS GOLD , which was backed by AKTOR . Την μεγαλύτερη Ελληνική Construction Company και σημερινή Construction Partner and investor of ELDORADO GOLD.
Επι της ουσίας εδώ είναι το ψητό !!
Οπως άποκαλύπτει ο καλός καθηγητής κ. Εύριπήδης το HELLAS GOLD πουλήθηκε μέσα στο Πρωθυπουργικό γραφείο << Μεγαρο Μαξιμου >> του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου για – 700 -( εφτακόσια ) έκατομμύρια σε Αραβες .
— Που ή τα πούλησαν στη EUROPEAN GOLGOLFIELDS —- ή οι ιδιοι ηταν ιδιοκτήτες της. Και τελικά το ELDORADO GOLD άγόρασε την EUROPEAN GOLDFIELDS στα τέλη του – 2011 – για 2.5 ( διόμμυσι ) δισσεκατομμύρια U S Δολ.
Χρήμα με ουρά. Κάποιοι οίκονόμισαν τρελλά !!! Προσωπικά χαίρομαι οταν κάποιος προοδεύει. .. Αλλά τίμια !!!
Με ένοχλή το γεγονός οτι οί πολιτικοί μας τα χάρησαν σε κάποιους και τώρα θέλουν να βάλουν χρήματα στα ταμεία και άποφάσισαν να βάλουν φόρο σε ενα κτήμα << μια ραχούλα >> που κληρονόμισα από τον πατέτα μου που τα τελευταία – 50 – χρόνια ξύνουν οί λαγοί τα α@@@@ τους .
Τα ορυχεία πουλήθηκαν with no tender no competittion there was no action και το HELLAS GOLD είχε τύχη βουνό. Εγινε ίδιοκτήτης σε μια από τις πιό πλούσιες MINES στην Ευρώπη σχεδόν τσάμπα.
The European Commission determined that the sale to HELLAS GOLD was in breach of European Union state aid rules because it was done well below market value .
Μάλιστα έπέβαλε – 15 – έκατομμύρια πρόστιμο αλλά οπως άναφέρει ο καλός καθηγητής το Ελληνικό κράτος το άγνόησε.
Η δικαιολογία τους ηταν και είναι οτι ηταν ο μόνος ύποψήφιος άγοραστής. Οπως και τώρα με το ΟΠΑΠ ενας άγοραστής εμεινε. Η για την ΔΕΠΑ ενας και αύτός κλώτσησε.
Δεν ξέρω που χάλασε ή δουλειά για τη ΔΕΠΑ αλλά μου ερχονται στο μυαλό οι δηλώσεις του βουλευτή Βαρβιτσιότη μέσα στην Ελληνική Βουλή στον Πρέσβη της Ρωσίας – όπως τις διάβασα στον Βηματοδότη – . Θα αγοράση οποιος δώση τα πιό πολλά !!!
—Είναι πολλά τα λεφτά .!!!! Οχι μόνο μας έπισκέπτονται αλλά θα μεταναστέψουν κιόλας.
Το αρθρο του κ. Reguly το εστειλα στην Ελλάδα σε περίπου – 300 – Ελληνες δημοσιογράφους και σε αλλους – 200 – πολιτικούς καθηγητές δικηγόρους γιατρούς και σε απλούς πολίτες . Κανένας δεν εκανε τον κόπο να το διαβάση

Peter Triantafyllos