Νέο μήνυμα Σαμαρά από το Ναύπλιο για την ΕΡΤ

Απάντηση στους κυβερνητικούς του εταίρους μέσω των «γαλάζιων» υπουργών για την ΕΡΤ δίνει ο Αντ. Σαμαράς. Νέο προσκλητήριο προς Βενιζέλο και Κουβέλη να αποδεχθούν το σχέδιο του, θα απευθύνει από το Ναύπλιο.

Το στίγμα των προθέσεών του ο πρωθυπουργός το έδωσε μέσω της αρθρογραφίας του στην Καθημερινή ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω στο θέμα του λουκέτου στην ΕΡΤ. Και μάλιστα όσο περνούν οι ώρες και πλησιάζει η συνάντηση της Δευτέρας με τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, ο Αντ. Σαμαράς δείχνει να σκληραίνει τη στάση του βάζοντας στο παιχνίδι όλους τους «γαλάζιους» υπουργούς οι οποίοι προχώρησαν χθες σε μακροσκελείς δηλώσεις στήριξης της απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ και δημιουργίας ενός νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Κίνηση η οποία ερμηνεύεται ως μία ευθεία απάντηση στους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη οι οποίοι ζητούν να ανοίξει η ΕΡΤ στην πρότερή της μορφή και ταυτόχρονα να προχωρήσει η αναδιάρθρωσή της. Παράλληλα, η ΝΔ ξεκίνησε διαδικτυακό ραδιόφωνο μέσω της ΟΝΝΕΔ στο οποίο μίλησαν υπουργοί και «γαλάζια» στελέχη επιχειρηματολογώντας υπέρ της απόφασης Σαμαρά. Κατ’ αυτόν τον τρόπο το Μαξίμου επιχείρησε να διαλύσει και τα σύννεφα που είχαν αρχίσει να μαζεύονται πάνω από το υπουργικό συμβούλιο καθώς δεκάδες ήταν τα σενάρια για τους «εξαφανισμένους υπουργούς» από τη στιγμή που έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

«Ο αέρας μυρίζει μπαρούτι και εκλογές» έλεγαν από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ διαβάζοντας και τις χθεσινές δηλώσεις Βενιζέλου και Κουβέλη οι οποίοι, κυρίως μέσω διαρροών, έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν υποχωρούν στο αίτημά τους για ανοιχτή ΕΡΤ. Από την άλλη, ο κ. Σαμαράς ο οποίος μιλά (11:00) στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο αναμένεται ότι θα απευθύνει και νέα πρόσκληση στους δύο κυβερνητικούς του εταίρους προκειμένου να αποδεχθούν την πρότασή του για τη νέα ΕΡΤ και να ψηφιστεί αμέσως από τη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός πάντως δεν αναμένεται να κατεβάσει τους τόνους ως προς την ανάγκη λουκέτου σε αυτήν την ΕΡΤ και είναι ενδεικτικό ότι από χθες άρχισαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα «παλιές» ιστορίες της Αγίας Παρασκευής που δείχνουν μία απίστευτη διασπάθιση χρήματος μέσω συμβάσεων, συμφωνιών και γενναίων παροχών σε εργαζομένους, κυρίως μέσω «θολών» υπερωριών. Από το επιτελείο του κ. Σαμαρά επιμένουν ότι οι έλληνες πολίτες θα ενημερωθούν με το νι και με το σίγμα για τα όσα έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια στην Αγία Παρασκευή σε μία κίνηση που επί της ουσίας αποτελεί ευθύ χτύπημα στο ΠΑΣΟΚ το οποίο όχι μόνο ήλεγχε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αλλά βρισκόταν στην εξουσία όταν άρχισαν να «σκάνε» οι περίεργες υποθέσεις του Euronews και της «χρυσής» συμφωνίας για το Champions League (32,4 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια…).

Πηγή: real.gr