Ο Ψυχάρης στηρίζει τον Πρωθυπουργό: Να τολμήσει! Δεν έκλεισε την ΕΡΤ επειδή το απαίτησαν τα μεγάλα συμφέροντα

 

Υπέρ της απόφασης να κλείσει την ΕΡΤ «με τα γαλάζια κορίτσια, τους  πρασινοφρουρούς και τους ακροαριστερούς του γλυκού νερού», όπως λέει, τάσσεται η  εφημερίδα Το Βήμα με σημείωμα του εκδότη της Σταύρου Ψυχάρη.

 

Με τίτλο «Ο κ. Αντ. Σαμαράς να τολμήσει!» ο Σταύρος Ψυχάρης υπερασπίζεται το  λουκέτο στην ΕΡΤ: «Διότι η ΕΡΤ δεν έκλεισε επειδή το απαίτησαν …τα μεγάλα  συμφέροντα. Εκλεισε ως ΕΡΤ για να μας έλθει ξανά σε τρεις μήνες με νέους  υπαλλήλους και συνεργάτες, οιοποίοι θα αποτελέσουν πράγματι κίνδυνο για τα  ιδιωτικά συμφέροντα, αν δημιουργήσουν ανταγωνιστικό πρόγραμμα και δεν αναλώνουν  τις ώρες τους σε γραφειοκρατικές δραστηριότητες (…όσοι πηγαίνουν καθημερινά  στην εργασία τους).

 

Η κυβέρνηση ξέρει την αλήθεια για την ΕΡΤ. Από τα γαλάζια κορίτσια της Νέας  Δημοκρατίας, στους πρασινοφρουρούς της Αλλαγής, και ως τους ακροαριστερούς του  γλυκού νερού. Είναι χιλιάδες μισθοδοτούμενοι, ο βίος και η πολιτεία των οποίων  μπορεί να γίνουν σήριαλ που θα σπάσει τα ρολόγια των δημοσκόπων, γράφει ο  Σταύρος Ψυχάρης και συμβουλεύει τον Αντώνη  Σαμαρά να αλλάξει τον τίτλο του εγχειρήματος και αντί να λέει ότι κλείνει η  ΕΡΤ να πει ότι αλλάζει ριζικά, όπως απαιτεί σύμπασα η κοινή γνώμη.

 

«Ο κ. Σαμαράς έχει τη μεγάλη ευκαιρία κάνοντας ένα βήμα πίσω να ωθήσει τη  χώρα σε ένα μεγάλο βήμα εμπρός!» καταλήγει ο Σταύρος Ψυχάρης.