Σκότωσαν και αστυνομικό οι αδίστακτοι δραπέτες των Τρικάλων – Πως έγινε το μακελειό στο Δίστομο

Είναι η δεύτερη ζωή που παίρνουν οι αδίστακτοι δραπέτες των Τρικάλων. Μετά την 25χρονη Κατερίνα που έχασε τη ζωή της στην ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς αυτή τη φορά ήταν ένας αστυνομικός που πλήρωσε με τη ζωή του τη μανία των φονιάδων να ξεφύγουν.

Όλα έγιναν ξημερώματα κοντά στο Δίστομο Βοιωτίας. Στις δύο μετά τα μεσάνυχτα αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο αναζητώντας τους πέντε δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.

Οι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν. Οι δραπέτες οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι πεζή, χωρίς αυτοκίνητο και τους ακινητοποίησαν. Κανείς από τους τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο μπλόκο δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Οι δράστες πήραν τα όπλα και τα αλεξίσφαιρα των αστυνομικών, ενώ έσπασαν και τους ασύρματους για να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους τους. Στη συνέχεια άρπαξαν και ένα από τα δύο αυτοκίνητα των αστυνομικών και αποχώρησαν απ’ το σημείο. Κατά τη διαφυγή τους ένας απ’ τους δράστες άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών. Μια από τις σφαίρες δυστυχώς ήταν μοιραία για τον έναν από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο 37χρονος αστυνομικός που ήταν πατέρας δύο παιδιών δέχθηκε τη σφαίρα στο πόδι. Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι η σφαίρα χτύπησε κάποια αρτηρία καθώς ο 37χρονος δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή, έχασε τη μάχη στο νοσοκομείο της Λειβαδιάς όπου μεταφέρθηκε. Ακόμη πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι σε λίγο καιρό ο άτυχος αστυνομικός θα γινόταν για τρίτη φορά πατέρας.

Από την ώρα εκείνη βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Μπλόκα έχουν στηθεί στην ευρύτερη περιοχή ενώ μεταφέρθηκαν δυνάμεις και από την Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι από τους δραπέτες των Τρικάλων έχει ήδη συλληφθεί ένας, Ο 35χρονος Lita ή Drebata Ermal ή Litor ή Deo, Αλβανικής καταγωγής. Η σύλληψή του πραγματοπιήθηκε μετά την δολοφονία της άτυχης Κατερίνας στην οποία αρνήθηκε ότι είχε ανάμειξη αν και όπως είπε βρισκότανε μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο Lita έπεσε στα χέρια της αστυνομίας μετά την αποτυχημένη απόπειρα ληστείας πρόσφατα, σε σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι.
Ο 35χρονος Lita αρνείται να αποκαλύψει οτιδήποτε στους αστυνομικούς. Κατά την κατάθεσή του, λίγο μετά τη σύλληψη του, παραδέχτηκε ότι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο που ενεπλάκη στην καταδίωξη της Κορίνθου αλλά αρνείται πως είναι εκείνος που πάτησε τη σκανδάλη και έκοψε το νήμα της ζωής της άτυχης 25χρονης κοπέλας, που βρέθηκε ανάμεσα στα πυρά των δραπετών και της αστυνομίας.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ – ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ (Πηγή: NewsIt.gr)
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Νewsit, στις 2.00 το πρωί ένας πολίτης τηλεφώνησε στο 100 και ανέφερε οτι 5 πάνοπλα άτομα κινούνται στην περιοχή του Διστόμου στη Βοιωτία.

Η αστυνομία που είχε αναπτύξει μπλόκα με περιπολικά αλλά και συμβατικά αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή λόγω των πολλών περιστατικών κλοπών αυτοκινήτων που είχαν καταγγελθεί, δίνει σήμα στο κοντινότερο πλήρωμα το οποίο βρισκόταν στη διασταύρωση του Διστόμου στο δρόμο που οδηγεί προς την περιοχή Δαύλεια.

Δύο αυτοκίνητα, ένα συμβατικό μπλε Ford Focus και ένα ακόμη φεύγουν άμεσα για το σημείο που τους είχε υποδειχθεί. Πρώτα φτάνει το συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας Λειβαδιάς με 3 αστυνομικούς.

Μόλις οι αστυνομικοί κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο αιφνιδιάζονται από τους 5 δραπέτες των φυλακών Τρικάλων οι οποιοι κρατώντας καλάσνικοφ τους ακινητοποιούν και τους ρίχνουν στο έδαφος φωνάζοντάς τους “θα σας γα@@@@@”.

Οι κακοποιοί αρπάζουν τον οπλισμό των αστυνομικών και σπάνε τους ασυρμάτους τους για να μην  μπορούν να επικοινωνήσουν με το κέντρο της αστυνομίας.

Στο μεταξύ φτάνει και το δεύτερο όχημα της ΕΛΑΣ και την ώρα που βγαίνουν από το αυτοκίνητο οι άλλοι αστυνομικοί ακούνε τους συναδέλφους τους να τους φωνάζουν “προσέξτε είναι παγίδα”.

Εκείνη τη στιγμή, ένας από τους δραπέτες (οι πληροφορίες του Newsit κάνουν λόγω για τον Κόλα) πυροβολεί με το καλάσνικοφ τον 36χρονο αστυνομικό Γ.Α και τον τραυματίζει στον μηρό σοβαρά καθώς η σφαίρα του έκοψε την αρτηρία και τελικά το νήμα της ζωής.  Στο μεταξύ πυροβολεί και εναντίον ενός ακόμη αστυνομικού ο οποίος την τελευταία στιγμή πρόλαβε και κρύφτηκε πίσω από μια μάντρα και έτσι γλύτωσε.

Οι δραπέτες αμέσως μετά επιβιβάζονται στο μπλε Ford Focus και φεύγουν προς την περιοχή της Ερατεινής.

Από την ώρα εκείνη βρίσκεται σε εξέλιξη γιγαντίαια επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των φονιάδων. Μπλόκα έχουν στηθεί στην ευρύτερη περιοχή ενώ στις έρευνες συμμετέχουν και άνδρες των ΕΚΑΜ ενώ ένα ελικόπτερο της αστυνομίας χτενίζει από αέρος την περιοχή.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Πρόκειται για τον 36χρονο Γ.Α με καταγωγή από το Μεσολόγγι. Ο νεαρός αστυνομικός δεν είχε συμπληρώσει ούτε χρόνο στο Τμήμα Ασφαλείας Λειβαδιάς που υπηρετούσε. Είχε έρθει με μετάθεση από την Αθήνα καθώς από τη Λειβαδιά είναι η γυναίκα του με την οποία είχαν αποκτήσει δύο παιδιά ενώ σε ένα μήνα θα γινόταν πατέρας για τρίτη φορά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Πηγή: NewsIt.gr