Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης;- Παραιτήθηκαν οι υπουργοί της ΔΗΜ.ΑΡ.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο (πιθανότατα) θα γίνει ο Ανασχηματισμός της Κυβέρνησης, που κατέστη απαραίτητος μετά την αποχώρηση της ΔΗΜ.ΑΡ από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ και την παραίτηση των υπουργών που είχε υποδείξει ο Φώτης Κουβέλης.
Πρώτος έσυρε το χωρό των παραιτήσεων ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ο οποίος υπέβαλε και επισήμως σήμερα την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ακολούθησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακίωτης και η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, έπειτα από την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να αποσυρθούν από την κυβέρνηση όλοι οι υπουργοί που είχε υποδείξει το κόμμα.
Εκτός των κ. Μανιτάκη,  Ρουπακιώτης και Σκοπούλη, από τη ΔΗΜ.ΑΡ προέρχονται και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (υφυπουργός Παιδείας). Επίσης, έξι γενικοί γραμματείς και δύο ειδικοί γραμματείς.
Μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ, Μαξίμου και Ιπποκράτους θα προχωρήσουν τώρα στις τελικές αποφάσεις τους για τις επόμενες κινήσεις τους. Εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με την Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι του προκειμένου να βρίσκεται στην Αθήνα.
Οι εξελίξεις  πλέον θα είναι ραγδαίες καθώς καιρός για χάσιμο δεν υπάρχει και η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της.
Αναφορικά με το τι θα συμφωνήσουν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, πολλά ακούγονται, όλα ανεπισήμως και επισήμως ουδέν! Μία πληροφορία θέλει να μπαίνει στην κυβέρνηση και ο Εύαγγελος Βενιζέλος επικεφαλής σειράς στελεχών του Κινήματος οι οποίοι θα προταθούν για να μπουν στην κυβέρνηση.
Πάντως, με εξαίρεση τα υπουργεία που μένουν “ορφανά” μετά την παραίτηση των υπουργών της ΔΗΜ.ΑΡ.,  αλλαγές σε άλκλα υπουργεία δεν έχουν διαρρεύσει. Θεωρείται, όμως, πιθανόν οι βασικοί υπουργοί της κυβέρνησης να παραμείνουν στα υπουργεία τους.
Θέμα ίσως υπάρξει για τον κ. Στουρνάρα καθώς οι σχέσεις του με τον κ. Βενιζέλο δεν είναι και οι καλύτερες.
Στο υπουργείο Εξωτερικών εκτιμάται ότι θα παραμείνει ως έχει η πολιτική ηγεσία

Στο υπουργείο Διακιοσύνης εκτιμάται ότι θα μετακινηθεί ο κ. Δένδιας και στο Δημόσιας Τάξης ίσως επιστρέψει ο κ. Λευτέρης Οικονόμου. Ο κ. Χρυσοχοϊδης ενδέχεται να αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης ή το υπουργείο Εσωτερικών εάν μετακινηθεί ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Μολονότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πόσοι θα υπουργοποιηθούν από το ΠΑΣΟΚ,  εκτιμάται ότι οι “πράσινοι” υπουργοί θα είναι λίγο λιγότεροι από εκείνους της ΝΔ έτσι ώστε να μοιρασθεί και η ευθύνη διακυβέρνησης.

Μία πληροφορία που έφθασε στην ΡΗΡ χωρίς, βεβωαίως να μπορεί να διασταυρωθεί, θέλει και έναν τουλάχιστον εκ των ανεξαρτήτων βουλευτών να εισέρχεται στην κυβέρνηση ώστε να διευρυνθεί και η Κοινοβουλευτική στήριξη.