Έλληνες που τιμούν την Ελλάδα στα Αραβικά Εμιράτα

ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ- ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ “ΕΛΙΑ”

ΤΟ ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΣΤΟ DUBAI
ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΥΜΠΑΙ
Ειχαμε την ευκαρια να δειπνησουμε μαζι με τους συνεργατες μας στο υπερπολυτελες Ελληνικο εστιατοριο ΕΛΙΑ στο DUBAI και μειναμε  ενθουσιασμενοι απο το περιβαλον , τα ελληνικα φαγητα και την αμεση εξυπηρετηση
Το εστιατόριο Ελιά βρήκε τη θέση του στον πρώτο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου MAJESTIC του οποιου ιδιοκτητες ειναι οι ομογενεις  Έλληνες  Αλέξανδρος και Φαίη Οικονομίδη, η νέα γενιά μιας οικογένειας με επιχειρηματική παρουσία σε διάφορους τομείς στην περιοχή αρχης γενομενης απο το Bahrain-
 Το ξενοδοχειο Majestic τοποθετημένο στο κέντρο του Dubai στεγάζεται σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτίριο 28 ορόφων το οποίο εγκαινιάσθηκε το Νοέμβριο του 2006. Με το ξύλο και το μάρμαρο να κυριαρχούν ως αρχιτεκτονικά στοιχεία το ξενοδοχείο διαθέτει 252 δωμάτια εκ των οποίων τα 63 είναι σουίτες. Η διακόσμηση και επίπλωση των δωματίων, τα έργα τέχνης και όλες οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου εκφράζουν απολύτως τη νέα κοσμοπολίτικη εικόνα του Dubai. «Το Majestic είναι μια καινούργια πρόταση στο Dubai προσφέροντας υπηρεσίες και εγκαταστάσεις πέντε αστέρων σε τιμές τεσσάρων αστέρων»
 
Ο χώρος του εστιατοριου ΕΛΙΑ είναι καλόγουστος «ντυμένος» με σκούρο καφέ ξύλο και μπεζ τοίχους από πέτρα ενώ δίνει έμφαση στις πράσινες αποχρώσεις της ελιάς «παίζοντας» μέσα από μικρές γκρι διακοσμητικές πινελιές. Μεγάλοι εντυπωσιακοί πίνακες με θέμα την ελιά αλλά και η φινετσάτη art de la table συμπληρώνουν το ζεστό περιβάλλον. Μαγική είναι η ξύλινη σκεπαστή βεράντα του με τα φυτά που σου χαρίζει μια Ελληνικη αίσθηση.
 
Εκεί λοιπόν παρα τις υψηλες εξωτερικες θερμοκρασιες νοιωσαμε την δροσια απο τα κλιματιστικα και δοκίμασαμε  το  μενού του Ελληνα σεφ Ηλια Κοροσκου (απο την αμφιλοχια) ο οποίος μαζί με την ομάδα του δημιούργησε στο Ελιά ένα εμπνευσμένο ελληνικό μενού. Τα «αρωματισμένα» πιάτα του σεφ δημιουργούνται από πρώτες ύλες που εισάγονται κυρίως από την Ελλάδα.
Στην υποδοχη η αρραβωνιαστικια του Σεφ Δις Ευαγγελια Πισπιρικου μια ομορφη νεαρη Ελληνιδα η οποια υποδεχεται με καλωσυνη και αγαπη ολους τους πελατες του εστιατοριου
Παντου γευση Ελλαδας
 
Αρχή με ελαιόλαδο και απολαυστικό ψωμί από χαρουπάλευρο που αποτελεί πλέον μια από τις μαγειρικές υπογραφές του σεφ. Ξεκινήσαμε με τα γευστικά ντολμαδάκια από αμπελόφυλλο, με ρύζι, θαλασσινά και λαχανικά καθώς και το καλοφτιαγμένο σαγανάκι θαλασσινών με παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκια ντομάτα, ούζο και φέτα. Ενα κλασικό και πάντα αγαπημένο φαγητό που οι καλές πρώτες ύλες και οι ιδανικές ισορροπίες των υλικών συνθέτουν ένα εύγευστο και μυρωδάτο πιάτο με πρωταγωνιστή το εξαιρετικό ελαιόλαδο που αφύπνιζε τις γεύσεις. Οι ντοματοκεφτέδες Αιγαίου με αρωματικό δυόσμο σε «στέλνουν» με την πρώτη μπουκιά στην πατρίδα . Στο ίδιο εξαιρετικό γευστικό μήκος ήταν και η ρεβιθοσαλάτα με λαχανικά και κρεμμυδοκεφτέδες ραντισμένους με φιστίκια Αιγίνης.
Από τα διπλανά τραπέζια ακούμε τους τουρίστες και τους ντοπιους να επιδοκιμάζουν το Ελληνικο φαγητό που γεύονται με επιφωνήματα.
Η μαγεία της ελληνικής κουζίνας τους φέρνει όλους κοντά. Στο τραπέζι προσγειώνεται η σπεσιαλιτέ του σεφ, αρνάκι κότσι με πλιγούρι, σαφράν και μυρωδάτο δεντρολίβανο. Πριν καν μπήξεις το πιρούνι σου, μυρίζοντας το και μόνο, καταλαβαίνεις ότι κρύβει μεγάλη γεύση. Η αίσθηση αυτή επιβεβαιώνεται από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Απολαυστικό είναι και κουνέλι μαγειρεμένο με περγαμόντο και σερβιρισμένο πάνω σε πουρέ γλυκοπατάτας. Ένα υποδειγματικό πιάτο με ντελικάτη νοστιμιά. Επιτυχημένο είναι και το μοσχαρίσιο φιλέτο τυλιγμένο σε αμπελόφυλλο και φρέσκο τυρί πάνω σε ένα υποδειγματικό βελουτέ μελιτζάνας.
 
Αυλαία με μπακλαβά χωρίς σιρόπι, με μήλο και ανανά, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς συνοδεία παγωτού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η οινική λίστα δίνει έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα με στόχο την ανάδειξη των γηγενών ποικιλιών.
Το συνιστουμε ανεπιφυλακτα σε ολους τους Ελληνες πανε στο Dubai

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ MAJESTIC  DUBAI

O ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΣΕΦ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ κ ΗΛΙΑΣ ΚΟΡΟΣΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ

Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΙΣΠΙΡΙΚΟΥ (ΕΠΙ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ)

ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ