Νέες απειλές για την Ελλάδα βλέπουν τα ξένα media μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

Η Wall Street Journal τονίζει πως η “επισφαλής κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα δέχθηκε ένα διπλό χτύπημα” και κάνει λόγο για νέες απειλές λόγω αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα η κατάρρευση των συνομιλιών για την ΕΡΤ οδήγησε σε αποχώρηση του μικρότερου κόμματος από την κυβέρνηση.

Η εφημερίδα τονίζει πάντως ότι σε συνάντηση που θα έχει ο Φ. Κουβέλης με βουλευτές του θα αποφασίσει για το μέλλον του κόμματος στην κυβέρνηση συνασπισμού.

Από την πλευρά του το Reuters σημειώνει ότι η κυβέρνηση είναι σε σύγχυση λόγω της στάσης της ΔΗΜΑΡ που μπορεί να βυθίσει την Ελλάδα σε νέα αναταραχή.

Το BBC τονίζει ότι: “Ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ελλάδα καταρρέει λόγω ΕΡΤ”. Όπως αναφέρει: “Η ελληνική κυβέρνηση δεν κατάφερε να συμφωνήσει για την ανάκληση του κλεισίματος της κρατικής τηλεόρασης, ΕΡΤ. Οι φόβοι είναι έντονοι ότι η κυβέρνηση ίσως καταρρεύσει και ολοκληρωτικά”.

Οι νέες αμφισβητήσεις για το θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης βάζουν σε κίνδυνο τον κυβερνητικό συνασπισμό, γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde. Eνώ ξεκινά το άρθρο με τη χαρακτηριστική φράση “φανταστείτε ξαφνικά η γαλλική τηλεόραση να σταματούσε να εξέπεμπε. Ε, αυτό έγινε στην Ελλάδα”.

Για μερικές μέρες φαινόταν πως η ελληνική κυβέρνηση ίσως θα καταρρεύσει αλλά απλώς τρίζει. Οι περισσότεροι Έλληνες προτιμούν να παραμείνει ο συνασπισμός και να αποφύγουν πρόωρες εκλογές. Εάν γίνονταν εκλογές, το ΠΑΣΟΚ ίσως δεν συγκέντρωνε το 3% που χρειάζεται για να μπει στην κυβέρνηση και η Δημοκρατική Αριστερά ίσως μείνει χωρίς έδρα, γράφει ο Economist, σχολιάζοντας ότι τελικά η κυβέρνηση θα παραμείνει στη θέση της παρά τις απώλειες.

Νωρίτερα οι Financial Times είχαν μεταδώσει, ότι το ΔΝΤ ετοιμάζεται να αναστείλει τη χρηματοδότησή του στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, εκτός εάν οι ηγέτες της ευρωζώνης καλύψουν το κενό των 3-4 δισ. ευρώ που έχει προκύψει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Οι πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, τόνιζαν ότι η ευθύνη δεν ανήκει στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρωζώνη, καθώς οι κεντρικές τράπεζες αργούν να μετακυλίσουν τα ελληνικά ομόλογα που κρατούν, ενώ βρίσκεται και εκτός στόχων το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.