Τα ‘Απαρτα Κάστρα

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Τον ανασχηματισμό, όπως και την υποτίμιση του νομίσματος δεν τα προαναγγέλλεις. Κλασική πολιτική συνταγή.

Ωστόσο, υποτίμιση πλέον -και για όσο είμαστε στο Ευρώ- δεν μπορούμε να κάνουμε. Ανασχηματισμούς, όμως, όσους θέλουμε!

Σε περιόδους βαθειάς οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε, επειδή εξ αντικειμένου οι “ανακατατάξεις” προσώπων χαλαρώνουν τους  ρυθμούς και αποσυντονίζουν το κυβερνητικό έργο, έπρεπε, κατά την άποψή μας  να αποτελούν περιττή πολυτέλεια…

Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα…

Ο επί  θύραις ανασχηματισμός επιβλήθηκε από τη φορά των πραγμάτων. Ήταν παράπλευρη απώλεια της αρνήσεως της ΔΗΜ.ΑΡ να δει την κατάσταση όπως την βλέπει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, σύμφωνα και με την δημοσιευθείσα δημοσκόπηση.

Να αντιληφθεί, δηλαδή, και η Δημοκρατική Αριστερά, ότι σε εποχές που κάθε μία ελληνική οικογένεια έχει ένα ή και περισσότερα μέλη της στην ανεργία, δεν μπορεί να υπάρχουν “άπαρτα κάστρα” όπου οι εντός των τειχών παρεπιδημούντες χαίρουν μιας ιδιότυπης εργασιακής ασυλίας.

Όπως και να έχει το πράγμα, ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης δεν πρέπει να ανακόψει και το μεταρρυθμιστικό της έργο.  Ελπίδα, αλλά και ανάγκη,  είναι οι όποιες αλλαγές προσώπων να περιοριστούν στο απολύτως αναγκαίο και να ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο την κυβερνητική δομή επιταχύνοντας το παραγόμενο έργο.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε θαύματα. Η σωτηρία της χώρας  δεν θα έλθει ούτε από “κουρέματα” ούτε από άλλες χαριστικές ευρωπαϊκές πράξεις. Μόνοι μας πρέπει να εργαστούμε γι΄ αυτήν.  Εμείς θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις  που οδηγούν στην ανάπτυξη η οποία και θα μας βγάλει από την κρίση.

Και η Κυβέρνηση, πρέπει να είναι μπροστάρης στην προσπάθεια αυτή.

Είναι, επομένως, ιδιαίτερα κρίσιμες οι αποφάσεις και οι επιλογές του Πρωθυπουργού.  Όπως, στο μέτρο που του αναλογεί από την κυβερνητική σύμπραξη, και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Θα κριθούν και οι δύο από το έργο τους. Και τις επιλογές τους.