Φεστιβάλ Επιδαύρου: οι παραστάσεις που θα δούμε φέτος

Τα Επιδαύρια φέτος θα κάνουν πρεμιέρα με τη Μήδεια του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου (5 & 6/7) και θα κλείσουν τέλος Αυγούστου.

Περιλαμβάνουν: δύο αρχαίες τραγωδίες, ένα σατυρικό δράμα, δύο αριστοφανικές κωμωδίες και μια του Μενάνδρου, μια πειραματική παράσταση με αποσπάσματα των τριών τραγικών και σύγχρονης ποίησης αλλά και την επιτυχημένη Γκόλφω του Περεσιάδη που είδαμε τη χειμώνα στο Εθνικό.

Ο Γιώργος Κιμούλης σε ένα ρόλο έκπληξη αυτόν της τραγικής Μήδειας θα υποδυθεί σκηνοθετημένος από τον Σπύρο Ευαγγελάτο. Στις 5 και 6 Ιουλίου.

Τον “Πλούτο” την τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη που γράφτηκε το 388 π.Χ., με το Διονύση Σαββόπουλο αυτή τη φορά να υπογράφει όχι μόνο τη μουσική, αλλά και τη σκηνοθεσία του αριστοφανικού Πλούτου θα δούμε στις 12 και 13 Ιουλίου.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επανέρχεται στην αρχαία ορχήστρα με τη Σαμία του Μενάνδρου, σε σκηνοθεσία Εύη Γαβριηλίδη στις 19 και 20 Ιουλίου.

Ο “Κύκλωπας” του Ευριπίδη, το μοναδικό σωζόμενο σατιρικό δράμα, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου θα ανέβει από το Εθνικό Θέατρο στις 2 και 3 Αυγούστου.
Παίζουν: Δημήτρης Πιατάς (Κύκλωπας), Νίκος Καραθάνος (Οδυσσέας), Νίκος Χατζόπουλος (Σιληνός).

Τις “Τραχίνιες” μια από τις λιγότερο δημοφιλής τραγωδίες του Σοφοκλή θα παρουσιάσει το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και πρωταγωνιστές την Αννα Μάσχα στο ρόλο της Διηάνειρας, τον Αργύρη Ξάφη στο ρόλο του Ηρακλή και τη Φιλαρέτη Κομνηνού ως Τροφό στις 9 και 10 Αυγούστου.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει με την Ειρήνη του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. [26 & 27.07]

Μια από τις πιο δημοφιλείς σωζόμενες τραγωδίες του Ευριπίδη τις “Τρωάδες” θα δούμε από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία και μουσική ο Θοδωρή Αμπαζή σε διανομή: Εκάβη – Αννα Κοκκίνου, Αθηνά – Κόρα Καρβούνη, Ελένη – Κατερίνα Διδασκάλου, Ανδρομάχη – Δανάη Σαριδάκη, Κασσάνδρα – Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Μενέλαος – Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Ταλθύβιος – Απόστολος Πελεκάνος και στη φωνή του Ποσειδώνα ακούγεται ο Μιχαήλ Μαρμαρινός.
Ζωντανή μουσική από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας “Θανάσης Τσιπινάκης”.
Στην Επίδαυρο στις 23 και 24 Αυγούστου και στο Κάστρο της Πάτρας.

H Γκόλφω του Περεσιάδη η εξαιρετική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου θα ζωντανέψει στις 17 Αυγούστου.

Ο Σίμος Κακάλας με την ερευνητική ομάδα Χώρος που αποτελείται από τους Έλενα Μαυρίδου, Δήμητρα Κούζα, Δήμητρα Λαρεντζάκη, Βαγγέλη Κρανιώτη και Βασίλη Παπαγεωργίου, θα κλείσει τα Επιδαύρια το Σάββατο 31 Αυγούστου με την πειραματική παράσταση “Άσκηση Επίδαυρος – Σύσσημον” η οποία είναι βασισμένη σε σπαράγματα των τριών τραγικών και αποσπάσματα από το Σύσσημον του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Πηγή: In.gr