Νέο επαναστατικό ρολόι/τηλέφωνο SOS από Έλληνες της Αυστραλίας

Είναι διακριτικό, πολύ ελαφρύ, φοριέται στον καρπό του χεριού μας και εκτός από το να δείχνει την ώρα λειτουργεί και ως τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης.
Είναι το νέο ρολόι/τηλέφωνο “SOS Mobile Watch” που έρχεται να θέσει νέα δεδομένα στην υψηλή τεχνολογία μεριμνώντας για τα ηλικιωμένα άτομα, αφού είναι συνδεδεμένο 24 ώρες το 24ωρο με τρία βασικά SOS τηλέφωνα.

Δύο αδέρφια ελληνικής καταγωγής από το Σίδνεï, ο Peter Apostolopoulos και ο Paul Apostolis είναι οι εφευρέτες του πρωτοποριακού ρολογιού. To mCareWatch είναι το ρολόι που λειτουργεί και ως κινητό τηλέφωνο «εκτάκτου ανάγκης» προκειμένου τα άτομα που είναι μεγαλύτερα σε ηλικία και δεν έχουν συνεχώς δίπλα τους ένα τηλέφωνο να είναι σε θέση να καλέσουν εύκολα και άμεσα σε βοήθεια, σε περίπτωση ανάγκης.

Το SOS Mobile Watch έχει ενσωματωμένη κάρτα SIM και μπορεί να συνδεθεί με τρια τηλέφωνα εκτάκτου ανάγκης που μετά από κλήση σε βοήθεια από το ατόμο που το φορά, καθίσταται πανεύκολο να εντοπιστεί, όπου κι αν βρίσκεται μέσω του συστήματος GPS.

Η ιδέα για το SOS Mobile Watch προέκυψε μετά από μια προσωπική άσχημη εμπειρία, όταν ο πατέρας των δυο αδερφών υπέστη ένα μικρό εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ οδηγούσε έχοντας δίπλα τη σύζυγό του.

«Μας τρομάζει και μόνο η ιδέα ότι είχαν βγει έξω και οδηγούσαν όταν συνέβη ό,τι συνέβη. Αυτός και η μητέρα μας δεν ήθελαν να το κάνουν θέμα καλώντας για ιατρική βοήθεια, αλλά αν θα μπορούσε κάποιος από εμάς να έρθει σε επαφή μαζί τους θα είχαμε καλέσει απευθείας ένα ασθενοφόρο και ο πατέρας μας θα είχε λάβει νωρίτερα ιατροφαρμακευτική αγωγή», λένε τα δυο αδέρφια.
«Όπως και πολλοί ηλικιωμένοι άνθρωποι, οι γονείς μας έχουν κινητό τηλέφωνο, που σπάνια όμως χρησιμοποιούν, αφού συχνά το ξεχνάνε στο σπίτι ή αφόρτιστο-όπως είχε συμβεί και στην προκειμένη περίπτωση».

Η νέα αυτή συσκευή προορίζεται να είναι ο μεσολαβητής ανάμεσα σε υπερήλικες που ζουν μόνοι τους και την οικογένειά τους ή αγαπημένα τους πρόσωπα που ζουν με την έγνοια τους. Έτσι οι ηλικιωμένοι θα μπορούν να είναι περισσότερο ανεξάρτητοι απολαμβάνοντας την καθημερινότητά τους και οι κοντινοί τους άνθρωποι λιγότερο ανήσυχοι γι’αυτούς.
Η λειτουργία του είναι πολύ απλή, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ηλικιωμένων ατόμων που δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένα με την τεχνολογία και τις καινούριες εφαρμογές της.

Με ένα μόνο πάτημα ενός κόκκινου κομπιού στέλνεται αμέσως ειδοποίηση εκτάκτου ανάγκης στα τηλέφωνα με τα οποία το ρολόι είναι συνδεδεμένο, τα οποία εκτός από τηλέφωνα συγγενών και φίλων μπορεί να είναι και υπηρεσίες εκτάκτων ιατρικών περιστατικών. Παρέχει κάλυψη για το 97% του Αυστραλιανού πληθυσμού μέσω του δικτύου Optus και η μπαταρία του διαρκεί 48 με 72 ώρες μετά από τη φόρτιση.
To SOS Mobile Watch φτάνει έτοιμο προς χρήση: πλήρως φορτισμένo, προγραμματισμένo με τους αριθμούς που εσείς επιθυμείτε και έτοιμο να συνδεθεί με τα Smartphones Adroid κινητά μέσω του Google App Stores.

Είναι οικονομικά προσιτό, αφού κοστίζει όσο μια συμβατική συσκευή κινητού τηλεφώνου και θα είναι διαθέσιμο στην αγορά σε δυο περίπου χρόνια, παρέχοντας δυο δυνατότητες πληρωμής, είτε με καταβολή 399 δολαρίων είτε με δόσεις 39 δολάρια το μήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μεταβείτε στην ιστοσελίδα: www.mcarewatch.com.au ή να καλέσετε στο 1300 188 557.
Πηγή:Neoskosmos.com