Προκήρυξη για την επίθεση με ρουκέτα στη Νέα Δημοκρατία – Κόλλησε το αντιαρματικό για αυτό πυροβόλησαν το γραφείο Σαμαρά με καλάσνικοφ

– Πρόκειται για την πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών
– Η προκήρυξη αυτή έχει ύφος που θυμίζει ιδιαίτερα τον Επαναστατικό Αγώνα
– Οι τρομοκράτες απειλούν πολιτικούς και επιχειρηματίες πως δεν θα υπάρξει άλλη φορά αστοχία υλικού
– Αναφέρονται στις Σκουριές και το κλείσιμο της ΕΡΤ
– ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Πέντε περίπου μήνες μετά η πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβαν με προκήρυξή τους που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτα και καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού στις 14 Ιανουαρίου 2013.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας η προκήρυξη θεωρείται αυθεντική και μάλιστα βλέπουν πολλές ομοιότητες με προκηρύξεις από τον Επαναστατικό Αγώνα. Στην μακροσκελή τους προκήρυξη 19 σελίδων αναφέρονται τόσο στα γεγονότα στις Σκουριές όσο και στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Όπως αναφέρουν στην προκήρυξή τους εκμεταλλεύτηκαν το στοιχείο του αιφνιδιασμού και προσέγγισαν τον στόχο τους, τα γραφεία δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν. Όπως αποκαλύπτουν κατέβηκαν από κλεμμένο όχημα και πλησίασαν στο σημείο με στόχο να πλήξουν το γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με αντιαρματική ρουκέτα.

Σημειώνουν όμως πως λόγω αστοχίας υλικού ο ένας τρομοκράτης επιχείρησε να ξαναοπλίσει τον εκτοξευτήρα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι όπως αποκαλύπτουν ένα δεύτερο άτομα άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ εναντίον του κτιρίου, καθώς όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά “θα ήταν για εμάς αδιανόητο να φύγουμε άπραγοι από ένα τόσο σημαντικό στόχο”.

Ο συντάκτης της προκήρυξης επισημαίνει ότι η επίθεση είναι συμβολή σε μια προσπάθεια μαζικοποίησης του κινήματος κατά του συστήματος.

Στη μακροσκελή προκήρυξη γίνεται εκτενής ανάλυση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα και διεθνώς, στην Χρυσή Αυγή, αλλά και κριτική στην αριστερά.

Για την Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι είναι πολλαπλά πριμοδοτούμενη από τη δεξιά μετατόπιση του αστικού πολιτικού φάσματος.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει εκτός των άλλων ότι «σεβόμενος την υπογραφή του στην συνθήκη του Μάαστριχ, θα παραδίδει τα διαπιστευτήρια της υποταγής του στην Ε.Ε.», ενώ το ΚΚΕ «θα υποστείλει ακόμα και αυτόν τον προσχηματικό αντιιμπεριαλισμό του, υιοθετώντας την άκρως οπορτουνιστική και ιστορικά ξοφλημένη θέση περί αλληλεξάρτησης».

Από την κριτική της οργάνωσης δεν ξεφεύγει και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά, χαρακτηρίζοντας τον πολιτικό σχηματισμό ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως «αλήστου μνήμης».

Αναφορά γίνεται επίσης και στην εμπρηστική επίθεση στα ορυχεία στις Σκουριές Χαλκιδικής την οποία, όπως αναφέρει ο συντάκτης, πραγματοποίησε ομάδα λαϊκών αγωνιστών αλλά και στο κλείσιμο της ΕΡΤ που το χαρακτηρίζει πραξικοπηματικό.

Σε δύο υστερόγραφα η προκήρυξη αναφέρεται, λεπτομερώς στην επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και εκφράζει αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους.

Επίσης απειλεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλα χτυπήματα. Ειδικότερα στο πρώτο υστερόγραφο ο συντάκτης απευθύνει συμβουλή προς τις αστυνομικές δυνάμεις «που φρουρούν κάποιους από τους μελλοντικούς μας στόχους να πράξουν ότι και οι συνάδελφοί τους εκείνη την νύχτα (εννοώντας την επίθεση στην Συγγρού) δηλαδή απολύτως τίποτα καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με συσχετισμούς που σίγουρα δεν θα τους επιτρέψουν να μας εμποδίσουν από αυτό που θα έχουμε εξ αρχής σχεδιάσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Πηγή: NewsIt.gr.