Αίγυπτος: Χιλιάδες υποστηρικτές του ισλαμιστή προέδρου στους δρόμους

Χιλιάδες υποστηρικτές του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, πορεύτηκαν την Παρασκευή στο Κάιρο, σε μια ένδειξη στήριξής του εν όψει των μαζικών κινητοποιήσεων τις οποίες προετοιμάζει η κοσμική αντιπολίτευση το σαββατοκύριακο με αίτημα την παραίτησή του.

Οι οπαδοί του κ. Μόρσι προσευχήθηκαν την Παρασκευή στους δρόμους γύρω από κεντρικό τέμενος της πρωτεύουσας, κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος, κληρικός προειδοποίησε ότι εάν αποπεμφθεί ο κ. Μόρσι, «δεν θα υπάρχει πρόεδρος για τη χώρα» και η Αίγυπτος θα βυθιστεί στην «κόλαση της αντιπολίτευσης».

Το αίτημα του αντιπολιτευτικού μπλοκ εδράζεται σε μια καμπάνια συλλογής υπογραφών για την αποπομπή του ισλαμιστή προέδρου και τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Η καμπάνια ονομάζεται «Τάμαροντ» και η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι έχει ήδη συλλέξει περίπου 20 εκατομμύρια υπογραφές.

«Ένας νεκρός» στη Μανσούρα

Οι αιγυπτιακές αρχές, εξάλλου, ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε συγκρούσεις στους δρόμους της Μανσούρα, στο δέλτα του Νείλου, μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του κ. Μόρσι.

Οι συγκρούσεις των τελευταίων ημερών έχουν κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους σε ολόκληρη την αραβική χώρα.

Πηγές των αρχών ασφαλείας, τις οποίες επικαλείται το Associated Press, κάνουν λόγο και για δύο ακόμη θύματα των συγκρούσεων στην πόλη Σαρκίγια, επίσης στο δέλτα του Νείλου.

naftemporiki.gr