Μία 37χρονη κλήθηκε να αποδείξει ότι είναι γυναίκα για να βγάλει δίπλωμα

Γολγοθάς εξελίχθηκε για μία Γεωργιανή η ανανέωση του διπλώματος οδήγησης, καθώς έπρεπε να αποδείξει ότι είναι… γυναίκα.

Η 37χρονη από τη Γεωργία εμφανίζεται λανθασμένα στο πιστοποιητικό γέννησής της ως αγόρι, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα.

Η ίδια τονίζει ότι τόσα χρόνια δεν είχε προσέξει το λάθος. «Συνήθως βλέπουμε το όνομα, την ημερομηνία και το έτος γέννησης. Δεν το είχα δει πότε αυτό» αποκαλύπτει.

Μία μέρα εστάλη στην δουλειά της ένα έγγραφο που της ζητούσε να υποβληθεί σε γυναικολογική εξέταση προκειμένου να αποδείξει ότι είναι γυναίκα. «Έλεγε ότι έπρεπε να κάνω τεστ Παπ για να επιβεβαιώσει ο γυναικολόγος ότι είμαι γυναίκα και το χαρτί αυτή να σταλεί υπογεγραμμένο στην συγκεκριμένη υπηρεσία» είπε.

Η 37χρονη αρνήθηκε να υποβληθεί σε γυναικολογική εξέταση και απευθύνθηκε στα κανάλια προκειμένου να γίνει γνωστή η ιστορία της. Όταν το περιστατικό έγινε γνωστό, ο διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει την περίπτωσή της.

Το θέμα τελικά λύθηκε όταν οι Αρχές βρήκαν το πιστοποιητικό γέννησης του γιου της 37χρονης, με το οποίο μπήκε ένα τέλος σε αυτή τη σύγχυση.

Newsroom ΔΟΛ